Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Félelmetes. 
2016. december 4., vasárnap 20:14 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
|
2016. december 4., vasárnap 19:49 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Turiztam egy játszós obit.. Egész jó képe van: 
|
2016. december 4., vasárnap 19:37 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
Erről a kis gyöngyszemröl meg majdnem elfelejtettem képet posztolmi...oersze a nevét elfelejtettem.. Mégegyszer köszönöm Papó ezt a kis szépséget: 
|
2016. december 2., péntek 22:17 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
papó írta: JANNUS333 írta: Bíró úr! Köszönöm alásan... Egy utolsó kérdés mielött feloszlatja az esküdtszéket... (Bár igen halgatag népség volt..  ) Akkor most hogyan tovább... Kósza, lyukas-gyanús levelek eltávolítása az egyértelmű... Aztán? Most elvileg 12.5 no3-0.25 a foszfát...dobjak egy kis foszfátot még.... Vagy még egy-két nagyobb vízcsere és simán mehet a planter és macro... Egy nagyobb vízcsere az ítélet és folytathatja a tevékenységét kiegyensúlyozott tápozással . Csak semmi rongyrázás , hogy plusz foszfát , meg ilyenek .. Rendben....nem rázzuk a rongyot...  pedig láttam olyan cuki kis kanalat..amivel lehet hinteni az akiba a foszfátot  na n÷em... Maradok tisztelettel..holnap vízcsere..
|
2016. december 1., csütörtök 22:17 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
JANNUS333 írta: Bíró úr! Köszönöm alásan... Egy utolsó kérdés mielött feloszlatja az esküdtszéket... (Bár igen halgatag népség volt..  ) Akkor most hogyan tovább... Kósza, lyukas-gyanús levelek eltávolítása az egyértelmű... Aztán? Most elvileg 12.5 no3-0.25 a foszfát...dobjak egy kis foszfátot még.... Vagy még egy-két nagyobb vízcsere és simán mehet a planter és macro... Egy nagyobb vízcsere az ítélet és folytathatja a tevékenységét kiegyensúlyozott tápozással . Csak semmi rongyrázás , hogy plusz foszfát , meg ilyenek ..
2016. december 1., csütörtök 22:10 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
Bíró úr! Köszönöm alásan... Egy utolsó kérdés mielött feloszlatja az esküdtszéket... (Bár igen halgatag népség volt..  ) Akkor most hogyan tovább... Kósza, lyukas-gyanús levelek eltávolítása az egyértelmű... Aztán? Most elvileg 12.5 no3-0.25 a foszfát...dobjak egy kis foszfátot még.... Vagy még egy-két nagyobb vízcsere és simán mehet a planter és macro...
|
2016. december 1., csütörtök 22:08 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
JANNUS333 írta: Egy ezer éves jbl900... Egy kevés bio rio Mátrix Siporax szivacs Némi tőzeg golyó..(ph miatt) Eddig elég jol muzsikált...bár mostanság hamar betrutyisodik a szívóágra húzott szivacs..bár nem tudom van e neki jelentősége....talán liter/órában gyenge most..
Illetve...elég sok "növény maradék" van-volt a vízben...ugyebár a nem tápozás jótékony hatása miatt...gondolom ez is emelhetet a no3-on??? Ennek a szűrésnek elégnek kell lennie . A bűnös a sok növénymaradvány . Tárgyalás vége .. Fordulhat a kúriához harmadfokon .. 
2016. december 1., csütörtök 21:51 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
Egy ezer éves jbl900... Egy kevés bio rio Mátrix Siporax szivacs Némi tőzeg golyó..(ph miatt) Eddig elég jol muzsikált...bár mostanság hamar betrutyisodik a szívóágra húzott szivacs..bár nem tudom van e neki jelentősége....talán liter/órában gyenge most..
Illetve...elég sok "növény maradék" van-volt a vízben...ugyebár a nem tápozás jótékony hatása miatt...gondolom ez is emelhetet a no3-on???
|
2016. december 1., csütörtök 21:36 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
JANNUS333 írta: Gondolkoztam a plusz foszfáton...de jó lenne kigoboznom egy két dolgot... A 25 no3 mitöl volt..... Foszfát hiány mitől volt.... Hova tünt a planter a vízböl....
A magas nitrát nem hiszem hogy a vízminőség-bomlás stb eredménye....de nem tudom kizárni-mindemelett "kobntrolálatlanul ment a makro...
Az eltünt foszfát ( elvileg ilyen nitrát szint melett 2.5 nek kelett volna lenni..) esetleg leírhato annak hogy sok új növény került be az akiba amik igen erős gyökérzetett növesztettek egy két hét alatt---ahoz meg elvileg kel a foszfát...
A vas nullához még nem találtam ki semmit....
Nem szoktam így túllihegni ezt a tápozás témát...de most ez valahogy zajgat.... Igen .. jogosan a kérdéseid . Ezek szerint a növényeid a tápanyagok jó részét felélték , de a rengeteg nitráttal nem tudtak mit kezdeni , ami a biológiai szűrés hiányosságára vezethet vissza / nem tudom mivel szűrsz/ .
2016. december 1., csütörtök 21:26 |
|
|