Pontos idő: 2025. április 3., csütörtök 8:28

Hozzászólás a témához  [ 44 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
 Iriomote 西表 
Szerző Üzenet
Sasszem

Keszalvo mester! Nagyon komolyba nyomod már az előkészületeket is...várjuk a további fejleményeket is..

2017. május 10., szerda 19:09
Adminisztrátor

Nos az elején egy kérdés .
Ha már új akvárium , akkor miért ilyen "keskeny " ?
Nem lehetett volna legalább 60 40x40 vagy még mélyebb amelyben jobban tudtál volna építkezni ?

2017. május 10., szerda 18:57

Akkor pár jelenleg is elgondolkodtató inspiráció :

Kép
Kép
Kép

2017. május 10., szerda 16:35

Sziasztok !
Papó kérésének eleget téve ez lesz az első olyan akvárium amit kettő fórumon is lehet majd nyomon követni.
Ide is ugyan azokkal a posztokkal jövök mint a másik fórumon de persze a kérdések ha lesznek eltérnek majd egymástól.

Előre leszegezem sok változás történik majd és ezért ilyen hosszú az intro.
Az első és számomra hatalmas változás hogy növelem az akvárium mélységét kerek 10 cm el.Ez tudom sokak számára nem jelent akkora változást de számomra egy új tér nyílik meg a mélység fanatizmusomnak gátat nem szabva.
Szóval az üveg új 60 x 40 x 35 Opti 6 mm csiszolt üvegből.
Ami még változás azok a lámpák,ugyan is már korábban lecseréltem a jó öreg 2 x 24 watt (bébifényt :D) kettő egyenként vezérelhető chihiros A601 led lámpákra.Ezzel jobban be lehet majd a zeg-zugokat is világítani,illetve tudom úgy mozgatni a kettőt hogy a legjobb bevilágítási szöget találjam meg.
A szűrés marad a Tetra Ex 800 plus szerintem vígan elviszi még ezt a méretet is.
A sarkalatos pont most a gépezetben a Co2.Ugyan is a tűzoltó palackom kiürült ha nem tudják tölteni akkor be kell hogy szerezzek egy rendes nyomáspróbás 2 vagy 5 kg os palackot és a reduktoromat is le kellene cserélnem mert az még hegesztéstechnikai cucc.Szóval ez nem kis kiadás úgy hogy egyenlőre pöfögtetem a citromsavas rendszert.
Ennyit a technikai háttérről,most jöjjön a belevaló.
A talaj a használt Tropica Soil lesz mellé fedésnek jön a jó öreg Amazónia.
Kövek fekete lávakő mert erre a legtermészetesebb mohát futtatni.
Fák szintén a már megszokott gyűjtögetett gyökerek,csak most sokkal több kisebb részletesebb ágat is használni fogok.
Akkor el is érkeztünk az inspirációhoz.Az előző akváriumban a kövek domináltak,sokszor voltak olyan napok mikor az egészet megreptettem volna a bűbánatba a negyedikről,meg voltak olyan esték mikor csak ültem előtte és néztem mert egyszerűen tettszett.Egy szóval mondjuk úgy sokat hullámzott ez az összeállítás,aztán láttam a sok jó fás akváriumot a fórumon és az akvakertész közösségben meg hát ott az a több száz vagy ezer fotóm az előző összeállításokból,és elfogott a vágy egy újabb fás összeállítás megalkotására.
Most is mint az előző kettő scape ben is egy Japán erdőd vagy is szigetvilágot választottam ahol az esőerdős képek játszanak szerepet.A vicc az egészben hogy szerintem most az egyszer random építek,ez azt jelenti hogy sem egy előre nyomtatott kép,rajz nem lesz előttem,próbálom érzésre rakni a fákat és köveket.Persze egy homályos kép van a fejemben mit is akarok de ez még a hátralévő időben akár fordulhat is.
Ami biztos hogy növénydömping lesz megint,csak hozzávetőlegesen a mostani "köves" minimál (hahahaha) akváriumban jelenleg 14 féle növény van :lol:
Amit szeretnék elérni ezzel az akváriummal :
- egy részletgazdagabb megvalósítás sok sok apró részlettel
- a mélységet a maximálisan kihasználni
- egy újabb hazai és nemzetközi versenyeken is sikeres akváriumot,ami nem mellesleg itthon és az ismerősök szemében is büszkeséggel tölt el.
Nagy szavak ugye :p,majd meglátjuk.Addig is minden inspirációt elképzelést tervezgetést és gondolatot már ide írok nem szemetelem össze az előző naplót.
Bocs hogy kicsit hosszúra sikeredett az iromány,de szerintem aki ismer az már tőlem megszokhatta.
Ja még egy a kezdeti lépéseket és a féltávot még megosztom de kb szeptember elejétől már nem posztolok fotókat,csak írogatok meg esetleg egy két részletfotót.
Sajnos ez van ha az ember majd meglepit akar egy egy versenyen akkor kénytelen ebbe az irányba elmozdulni.:)
Köszönöm hogy végigolvastad ha nem az se baj. :pápá:

2017. május 10., szerda 16:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 44 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5