Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Evereka írta:
Na én ezt mind értem de az nem tiszta ,hogy hosszu távon adható a dupla adag ,vagy csak egy bizonyos ideig?
Nem értem mit nem értsz Miért kellene megemelt növényi tápot adni ha nem kell ? A magas nitrát -foszfát érték nem egészséges az élővilágra . Mindannyian Amanóra akartok hasonlítani de ahogyan ő akvarizál pontosan azt nem akarjátok követni. Mutassatok egyetlen nitrát-vagy foszfát tartalmazó készítményét ! Ha most Te hiányt tapasztalsz -ám legyen- emeld meg kicsit a macro tápozást , de amint lehetséges vedd vissza . Még egyszer felhívom figyelmedet a hordó ábrára ......minimum elmélet.
2013. augusztus 3., szombat 14:19 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ne add külön a foszfátot,csak a makrót emeld meg egy nagyon kis mértékben.
|
2013. augusztus 3., szombat 12:00 |
|
 |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Mexx2 írta: Evereka írta: papó írta: Ha úgy láttad ,hogy a foszfát kevés , akkor a macro adagolását meg lehet akár duplázni . A nitrát -foszfát arányt viszont nem tolnám el sem a nitrát sem a foszfát irányában. Viszont ha megduplázom a macro-t akkor mikor fogom látni hogy működik e a dolog? Valószínűleg másnap a mérésnél látszani fog. Na én ezt mind értem de az nem tiszta ,hogy hosszu távon adható a dupla adag ,vagy csak egy bizonyos ideig?
|
2013. augusztus 3., szombat 11:11 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Evereka írta: papó írta: Ha úgy láttad ,hogy a foszfát kevés , akkor a macro adagolását meg lehet akár duplázni . A nitrát -foszfát arányt viszont nem tolnám el sem a nitrát sem a foszfát irányában. Viszont ha megduplázom a macro-t akkor mikor fogom látni hogy működik e a dolog? Valószínűleg másnap a mérésnél látszani fog.
_________________ K.Tamás
|
2013. augusztus 3., szombat 7:35 |
|
 |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
papó írta: Ha úgy láttad ,hogy a foszfát kevés , akkor a macro adagolását meg lehet akár duplázni . A nitrát -foszfát arányt viszont nem tolnám el sem a nitrát sem a foszfát irányában. Viszont ha megduplázom a macro-t akkor mikor fogom látni hogy működik e a dolog?
|
2013. augusztus 2., péntek 21:37 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Ha úgy láttad ,hogy a foszfát kevés , akkor a macro adagolását meg lehet akár duplázni . A nitrát -foszfát arányt viszont nem tolnám el sem a nitrát sem a foszfát irányában.
2013. augusztus 2., péntek 20:16 |
|
 |
Evereka
|
zeppelin írta: A zöld pontalga sok mástól is jöhet. Hol van a pontalga ? Ahogyan nézem eddig szinte semmi problémád nem volt az akvárium indítása óta. Volt csak nem hangoztattam  .Alga volt bőven ,már alig vártam ,hogy betehessem a brigádot.Zöldpont az üvegen van,de most kezdett jönni ,az áramlás inditás óta ugyanolyan,ugyhogy nem tudom miért lehet köze hozzá
|
2013. augusztus 2., péntek 19:58 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Evereka írta: Ne haragudjatok e hozzászólás elkerülte a figyelmem.Sorry Angol!!! Annyi gondom volna ,hogy elkezdtem zöldpontozni ,ami talán foszfáthiányra utal,amugy meg a reinickii alsó levelei sem valami fényesek,ugyhogy ma mértem po4 szintet,ami a béka segge alatt sincs,máris toltam neki 3 ml-t a 150 literbe.Viszont nem tudom mennyi ideig kellene adnom első körben .Adjam egy hétig ,azt akkor mérjek ujra?Vagy simán mehet tovább is?Úgytudom a zöldpont is az miatt van az üvegen.Talán az is visszaszorul.Igazán az adagolása sem tiszta a fosfonak.10 ml-t ír 500 literre,ami 0,01 ppm-el emeli a szintet.ugyhogy ez nekem magas  Nem olyan egyszerű a különböző vegyszerek adagolása , mint az elsőnek tűnik. Minden aránylik mindenhez. Tanulmányozd a hordót . viewtopic.php?f=54&t=818&start=20Az üvegen az áramlás miatt van pontalga .
2013. augusztus 2., péntek 19:41 |
|
 |
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
A zöld pontalga sok mástól is jöhet. Hol van a pontalga ? Ahogyan nézem eddig szinte semmi problémád nem volt az akvárium indítása óta.
|
2013. augusztus 2., péntek 15:57 |
|
 |
Evereka
|
Ne haragudjatok e hozzászólás elkerülte a figyelmem.Sorry Angol!!! Annyi gondom volna ,hogy elkezdtem zöldpontozni ,ami talán foszfáthiányra utal,amugy meg a reinickii alsó levelei sem valami fényesek,ugyhogy ma mértem po4 szintet,ami a béka segge alatt sincs,máris toltam neki 3 ml-t a 150 literbe.Viszont nem tudom mennyi ideig kellene adnom első körben .Adjam egy hétig ,azt akkor mérjek ujra?Vagy simán mehet tovább is?Úgytudom a zöldpont is az miatt van az üvegen.Talán az is visszaszorul.Igazán az adagolása sem tiszta a fosfonak.10 ml-t ír 500 literre,ami 0,01 ppm-el emeli a szintet.ugyhogy ez nekem magas 
|
2013. augusztus 2., péntek 15:38 |
|
|