Nem leszek most népszerű a véleményemmel főleg annak tudatában hogy én soha még csak meg sem közelítettem ezt a szintet az akvakertészetben és azt hiszem meg sem fogom soha,mert nincs érzékem hozzá.
Mégis egy laikus,vagy inkább egy,a témában tájékozottabb amatőr gondolatai kavarognak a fejemben....
Szóval Iguazu falls.A név kötelez.Valamire utalni akar minden akvarista a névválasztásnál.Hasonlóság,előélet,életérzés,bármi.Főleg egy verseny akváriumnál.
Hát én sem szoktam ezekhez a vízesésekhez hétvégente lejárni,no.Nem tudtam hogy néz ki.Hát guglizzuk ki:
Ami nagyon hiányzik az pont a lényeg.A vízesések.Az a kettő kevés,meg (innen távolról) nem is illik a képbe,nagyon idegenül hat valami miatt.
Másik az előtér.Nem csermely,nem csobogó,mégcsak nem is egy Bükk-fennsíki búvópatak ez,hanem vízesés.Hová tűnik ennyi víz?Valahol alul,széles folyóban gyűlik össze,de ezt itt nagyon hiányolom.
Harmad sorban az elrendezésnek szerintem teraszosabbnak kellene lennie,a vízesések fölötti kilépő résznél ritkán vannak fák-bokrok,onnan a víz mindent eltakarít.
A növények,fák gyönyörűek,tényleg hozod a tőled jól megszokott formát,de valahogy a sok titkolózás után számomra kicsit...hát nem tudom.
Bocsi Béci,nagyra tartom a tehetséged,de most olyan kötözködősen hangosan gondolkodtam mint a bírák szoktak....
(nyakon pipilném magam,ha otthon ilyet tudnék)
Ne haragudj meg ezért rám...