|
Pontos idő: 2025. április 4., péntek 13:29
|
Szerző |
Üzenet |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
papó írta: Nos ma reggel volt egy pici idő a mérésekre . Hogy is mondjam .. az akváriumban a legkisebb mérhető foszfáton kívül semmi nem volt . Se vas , se nitrát , se semmi .. Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem . A tápozás után délutánra pezsgőfürdő volt az akváriumban Ami érdekes , hogy a kényesebb növényeken semmi nem látszik azon kívül , hogy a fényük megkopott . Lesz mit helyrehozni , ha sikerül akkor holnap 6 után vízcsere . Íme a képek :   Érdekes ,hogy a zöld pontalga ,ami felfedezhető a növényeken ,pont hogy a foszfáthiány jeleként szokott mutatkozni, pedig egyedül az volt mérhető mennyiségben jelen Ezen kívül viszont a növények teljesen jó kondiban vannak  . ,bár kicsit sárgásak az új hajtások 
|
2015. december 8., kedd 22:53 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
papó írta: JANNUS333 írta: papó írta: Nos ma reggel volt egy pici idő a mérésekre . Hogy is mondjam .. az akváriumban a legkisebb mérhető foszfáton kívül semmi nem volt . Se vas , se nitrát , se semmi .. Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem . A tápozás után délutánra pezsgőfürdő volt az akváriumban Ami érdekes , hogy a kényesebb növényeken semmi nem látszik azon kívül , hogy a fényük megkopott . Lesz mit helyrehozni , ha sikerül akkor holnap 6 után vízcsere . Íme a képek : "Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem .".  Ironikus és mennyire megértem, egyszer kétszer elnéztem a boltban a "mozgó gépezetett" amikor beindul...takarítás, tengeri akvárium vízpótlás, új árú kirakás meg a növeklő karácsonyi forgalom...stb stb nincs megállás nálatok.. Ez biztos Nálatok is így megy  Hááát sajna azért nálatok látszik hogy mindenki tudja a dolgát, magáénak érzi a boltot, nálunk azért a fiukat noszoktatni kell a reggeli kávé mellől...a karácsonyi hajtás meg sajnos már rég nincs..kb mióta megszűnt a 13. havi nyugdíj. Inkább nyáron van nagy hajtás, tudod amikor elszalad az akim.. 
|
2015. december 8., kedd 22:42 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
JANNUS333 írta: papó írta: Nos ma reggel volt egy pici idő a mérésekre . Hogy is mondjam .. az akváriumban a legkisebb mérhető foszfáton kívül semmi nem volt . Se vas , se nitrát , se semmi .. Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem . A tápozás után délutánra pezsgőfürdő volt az akváriumban Ami érdekes , hogy a kényesebb növényeken semmi nem látszik azon kívül , hogy a fényük megkopott . Lesz mit helyrehozni , ha sikerül akkor holnap 6 után vízcsere . Íme a képek : "Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem .".  Ironikus és mennyire megértem, egyszer kétszer elnéztem a boltban a "mozgó gépezetett" amikor beindul...takarítás, tengeri akvárium vízpótlás, új árú kirakás meg a növeklő karácsonyi forgalom...stb stb nincs megállás nálatok.. Ez biztos Nálatok is így megy 
2015. december 8., kedd 22:26 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
papó írta: Nos ma reggel volt egy pici idő a mérésekre . Hogy is mondjam .. az akváriumban a legkisebb mérhető foszfáton kívül semmi nem volt . Se vas , se nitrát , se semmi .. Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem . A tápozás után délutánra pezsgőfürdő volt az akváriumban Ami érdekes , hogy a kényesebb növényeken semmi nem látszik azon kívül , hogy a fényük megkopott . Lesz mit helyrehozni , ha sikerül akkor holnap 6 után vízcsere . Íme a képek :   "Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem .".  Ironikus és mennyire megértem, egyszer kétszer elnéztem a boltban a "mozgó gépezetett" amikor beindul...takarítás, tengeri akvárium vízpótlás, új árú kirakás meg a növeklő karácsonyi forgalom...stb stb nincs megállás nálatok..
|
2015. december 8., kedd 22:03 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nos ma reggel volt egy pici idő a mérésekre . Hogy is mondjam .. az akváriumban a legkisebb mérhető foszfáton kívül semmi nem volt . Se vas , se nitrát , se semmi .. Hiába , ne tartson akváriumot akinek nincs egy csepp ideje sem . A tápozás után délutánra pezsgőfürdő volt az akváriumban Ami érdekes , hogy a kényesebb növényeken semmi nem látszik azon kívül , hogy a fényük megkopott . Lesz mit helyrehozni , ha sikerül akkor holnap 6 után vízcsere . Íme a képek :  
2015. december 8., kedd 21:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
rigoszabi írta: Mindannyian megköszönjük, ha ezt is dokumentálod. Én még fényképet is szívesen vennék, illetve ha megtalálod - mert biztos vagyok benne, hogy csak idő kérdése - a megoldást, akkor azt is megosztod. Kezdőként itt sokan tanulunk ezekből az esettanulmányokból. Főleg ha azt is megtudjuk, hogyan következtetted ki a kiváltó okot. Holnap lefényképezem . Ami érdekes , hogy a kényesebb növények rendben vannak ..
2015. december 7., hétfő 22:24 |
|
 |
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Mindannyian megköszönjük, ha ezt is dokumentálod. Én még fényképet is szívesen vennék, illetve ha megtalálod - mert biztos vagyok benne, hogy csak idő kérdése - a megoldást, akkor azt is megosztod. Kezdőként itt sokan tanulunk ezekből az esettanulmányokból. Főleg ha azt is megtudjuk, hogyan következtetted ki a kiváltó okot.
|
2015. december 7., hétfő 22:21 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Valami történt az akváriummal a hét végén . Néhány növény levelén megjelent a zöld alga . Igaz a karácsonyi forgalom miatt nem volt időm az akváriumokkal foglalkozni , de semmi nem indokolja az ilyen mérvű algásodást . Ma is csak annyira telet az időmből hogy tápokat öntöttem az akváriumba . Holnap remélem sikerül megmérnem pár vízértéket . Jelentkezem a fejleményekkel
2015. december 7., hétfő 22:14 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Ez már most is fenomenális. Mi lesz itt később?
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. november 22., vasárnap 23:37 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
Köteles írta: JANNUS333 írta: Szép lett, az előtér is is olyan.......már megint muszály lesz bemenni a boltba.. Szerintem azért rakta össze hogy bemenjünk  A kis sunyi....  erre nem is gondoltam!
|
2015. november 21., szombat 22:36 |
|
|