|
Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 2:59
|
Szerző |
Üzenet |
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
myk74 írta: Köszönöm Stevbig a szép blyxákat!  Egy kis helyzetjelentés,hátha érdekel valakit. Sajnos a gyönyörű tenellus kinyúlt,a nyuszik is segítettek ebben.Blyxa eddig is kedvenc növényem volt-lett,most a lágyabb víz és a co2 segít életben tartani,illetve a nyuszik mindíg kapnak zöldséget,amire rá is vetik magukat(pl:ubi,répa),így kevésbé rombolnak Eleinte a friss ropogós blyxat csak úgy falták  most úgy néz ki helyre jönnek a tövek. Viktor a pár centis ludwigia arcuata tövek(köszönöm neked is) 2 nap után gyönyörűen kiegyenesedtek,és nőnek szépen. A rotalát kivettem mert kb 10 centis lég gyökereket eregetett (ez mitől lehet?)és nem volt igazán szép,pedig pirosodott rendesen. Az sp japant irtani kell rendesen,a monosolenium is megindult.Értékelhető képet igazán nem tudok készíteni,de életben nagyon jól néz ki de ezt a kép nem adja vissza!Nekem nagyon bejön  Alga van,egy kis ecset,fonal illetve pontalga.Kicsit emeltem a tápozáson és úgy néz ki jót tett a növényeknek.Napi 1ml tpn és 1ml Papó makró. A pogostemon eddig nem igazán fejlődött,de mióta az sp japannal szimbiózisban él,duplájára nőtt és rendesen szép:  És a kedvenc garnim:  Nagyon szívesen  ! Ha bebokrosodik akkor nagyon szép lesz!
|
2012. szeptember 30., vasárnap 5:56 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: Na .. várjuk a növekedést Aztán semmi algát  Növekedést én is várom, alga nélkül meg nem tudok akváriumot működtetni! Mexx2 írta: A fa nélkül egy kicsit üres az akvárium, nagyobb köveket is betehettél volna mint ami a leveleken van. Amúgy meg jól néz ki, a fekete háttér meg szerintem előnyös is. A fa ott van csak szétvágtam ,a galaxyk meg élvezik a megnövekedett úszóteret,a kavicsok meg kb mind ugyan akkorák csak a többi le van fektetve. Háttér nincsen csak le volt sötétítve a szoba!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. szeptember 29., szombat 19:34 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A fa nélkül egy kicsit üres az akvárium, nagyobb köveket is betehettél volna mint ami a leveleken van. Amúgy meg jól néz ki, a fekete háttér meg szerintem előnyös is.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 29., szombat 17:30 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Na .. várjuk a növekedést Aztán semmi algát 
2012. szeptember 29., szombat 16:01 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Köszönöm Stevbig a szép blyxákat!  Egy kis helyzetjelentés,hátha érdekel valakit. Sajnos a gyönyörű tenellus kinyúlt,a nyuszik is segítettek ebben.Blyxa eddig is kedvenc növényem volt-lett,most a lágyabb víz és a co2 segít életben tartani,illetve a nyuszik mindíg kapnak zöldséget,amire rá is vetik magukat(pl:ubi,répa),így kevésbé rombolnak Eleinte a friss ropogós blyxat csak úgy falták  most úgy néz ki helyre jönnek a tövek. Viktor a pár centis ludwigia arcuata tövek(köszönöm neked is) 2 nap után gyönyörűen kiegyenesedtek,és nőnek szépen. A rotalát kivettem mert kb 10 centis lég gyökereket eregetett (ez mitől lehet?)és nem volt igazán szép,pedig pirosodott rendesen. Az sp japant irtani kell rendesen,a monosolenium is megindult.Értékelhető képet igazán nem tudok készíteni,de életben nagyon jól néz ki de ezt a kép nem adja vissza!Nekem nagyon bejön  Alga van,egy kis ecset,fonal illetve pontalga.Kicsit emeltem a tápozáson és úgy néz ki jót tett a növényeknek.Napi 1ml tpn és 1ml Papó makró. A pogostemon eddig nem igazán fejlődött,de mióta az sp japannal szimbiózisban él,duplájára nőtt és rendesen szép:  És a kedvenc garnim: 
|
2012. szeptember 29., szombat 14:44 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Szerintem a micro-t se.
|
2012. szeptember 2., vasárnap 14:32 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
myk74 írta: papó írta: Legyenek a nyuszik is , de válassz olyan növényt amit nem bántanak. Cryptohoz nem nyúlnak egyedül,meg a fára kötözött mohához mert oda ügyetlenek felmászni,a többit zabilják!Ötlet? Nagyon sok szép crypto van , no meg anubias stb.
2012. szeptember 2., vasárnap 10:51 |
|
 |
myk74
|
papó írta: Legyenek a nyuszik is , de válassz olyan növényt amit nem bántanak. Cryptohoz nem nyúlnak egyedül,meg a fára kötözött mohához mert oda ügyetlenek felmászni,a többit zabilják!Ötlet?
|
2012. szeptember 2., vasárnap 10:33 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Legyenek a nyuszik is , de válassz olyan növényt amit nem bántanak.
2012. szeptember 2., vasárnap 10:09 |
|
 |
myk74
|
mardelboy írta: mi lett végül? Eddig még megvan!Komolytalan ajánlat az van Mindegy. Viszont kasztráltam az akit! Kivettem a monosolenium bokrot  jobb oldalról,mert azt hittem tele lesz mulmal,de nem volt.Talán azért mert mindíg porszívoztam,sajnálom is nagyon,mert gyönyörű bokor volt(lesz másik)!Most a barátnémnál crs-cbs garnik búvóhelye lett Lehet a parkettázás miatti mozgatás felkavarodás miatt lett tele ecsetel az aki,ezért muszály volt ritkítani mindent.Kivettem a fát,és szétvágtam,több darabba.Cryptot ,vizicsillagot, és a rotalát ritkítottam.Tenellus beültetve ,de a nyuszik erőteljesen zabálják  . Nem megy ez nekem,nem tudok dönteni nyuszik vagy növények. Na majd lesz valahogyan!
|
2012. szeptember 2., vasárnap 7:43 |
|
|