|
Pontos idő: 2025. április 19., szombat 20:54
|
Szerző |
Üzenet |
Köteles
|
Fő a biztonság 
|
2014. január 8., szerda 23:07 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
2014. január 8., szerda 22:59 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Újabb mérföld kő!! Elfelejtett úszni a fa  Mondjuk lehet, hogy a 3kg takony tartja lent ami képződött rajta  de legalább ottmarad. A HC-k egyre jobbak, és most már normálisan fényt is fognak kapni.
2014. január 7., kedd 19:10 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tommyv írta: SlyChocolate írta: Csak azért kérdeztem mert ozmóban áztatva nekem soha nem merült el. Egyszer két hétig áztattam és még mindig úszott. Viszont csapvízben kb egy hét alatt elmerűlt. Valószínűleg az üres vízből semmi nincs ami a fa pólusaiba menne. Amitől a fajsúlya nagyobb lenne mint a víznek és elmerülne benne. Hát ezt rossz hallani/látni, mert a végén tényleg ki kell vennem a fát  Lehet, hogy kirakok pihenni egy kis csapvizet, és a holnapi vízcserét egy kicsit több csapvízzel oldom meg. Ez csak az én tapasztalatom, persze kinél milyen a csapvíz, az sem mindegy.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 5., vasárnap 19:05 |
|
 |
tommyv
|
SlyChocolate írta: Csak azért kérdeztem mert ozmóban áztatva nekem soha nem merült el. Egyszer két hétig áztattam és még mindig úszott. Viszont csapvízben kb egy hét alatt elmerűlt. Valószínűleg az üres vízből semmi nincs ami a fa pólusaiba menne. Amitől a fajsúlya nagyobb lenne mint a víznek és elmerülne benne. Hát ezt rossz hallani/látni, mert a végén tényleg ki kell vennem a fát  Lehet, hogy kirakok pihenni egy kis csapvizet, és a holnapi vízcserét egy kicsit több csapvízzel oldom meg.
2014. január 5., vasárnap 19:02 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
tommyv írta: SlyChocolate írta: tommyv írta: Sajnos a fának még mindig repülhetnékje van,
Tomi milyen víz van az akvádban? Ozmó + csapvíz! Az eddigi vízcseréket úgy csináltam, hogy 3-4L ozmó + 1-2L aquatannal kezelt csapvíz. A csapvizet nem nagyon pihentettem előtte  lehet hogy kellene. Vízcsere után arányosan 2-3ml micro. Macro-t egyenlőre nem adagolok. Vagy mehetne a csere akár full ozmóval is? Alga egyenlőre a szokásos, a blyxa levelein egy kis nyálkásodás + a fa bepenészedett  . Az előtérben a hc még csak most kezd megerősödni, sajna a zselés cucc levegőt kapott és én is így hoztam el, hogy sürgősen be kellett ültetni, de már kezd zöldülgetni  . Most várom majd a változásokat, mert lecseréltem végre a gyér co rendszeremet, gyakorlatilag eddig low techben ment az aki, de még lehet, hogy rosszabbul, mivel ingadozott a co rendesen. Csak azért kérdeztem mert ozmóban áztatva nekem soha nem merült el. Egyszer két hétig áztattam és még mindig úszott. Viszont csapvízben kb egy hét alatt elmerűlt. Valószínűleg az üres vízből semmi nincs ami a fa pólusaiba menne. Amitől a fajsúlya nagyobb lenne mint a víznek és elmerülne benne.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 5., vasárnap 18:59 |
|
 |
tommyv
|
papó írta: Nyomjad bele a bacikat. Remélem adtam ...  Igen! Megy bele minden nap, estefele  direktbe a vízbe, és a szűrőtartályba is
2014. január 5., vasárnap 18:06 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nyomjad bele a bacikat. Remélem adtam ... 
2014. január 5., vasárnap 18:03 |
|
 |
tommyv
|
2014. január 5., vasárnap 17:54 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Tényleg szép Anyukád jó érzékkel választotta ki .
2014. január 4., szombat 19:04 |
|
|