|
Pontos idő: 2025. április 19., szombat 22:55
|
Szerző |
Üzenet |
Levinen
|
N-dee írta: Na akkor először a jó hír. Ma megvolt a keresztelő és ennek "kicsi ÉN" is nagyon örül és akkor most jöjjön az aki  : Szóval egész jól állt már a layout és gondoltam lassan elkezdem gyártani a fotókat AGA-ra. Viszont volt egy kis szépséghiba, ami nagyon buzerálta a csőrömet méghozzá az, hogy a diffúzor környékén az ágak szabadon álló végei és a kavicsok ecsetalgásak voltak. Sehol máshol nem volt az akváriumban, csak ezen a részen gondolom azért, mert itt a legerősebb az áramlat. Gondoltam egy bátrat és nekiestem Hidrogén-peroxiddal, betartva az 1l/0.5ml-s adagolást(tehát összesen 30ml-t toltam rá fecskendővel a fertőzött területekre, csak az éppen már kiment a fejemből, hogy ezt 3%-os oldattal kellett volna és így 20%-os oldatot kapott helyette. Mai napig nem térek felette napirendre, hogy hogyan lehettem ekkora barom! A bajt még tetézte az is, hogy éjjelre mentem melózni és én állat előtte nyomtam be a vízbe a cuccot, majd szépen a tudatlanok lelki nyugalmával eltipegtem húzni az igát. Ha ezt reggel tettem volna, a jelek alapján azonnal nekiestem volna egy vízcserével, megelőzendő a komolyabb bajok kialakulását, de most nem ez történt. Reggel hazaértem és a következő látvány fogadott: víz tejfehér, pár hal és rák még vergődött a vízfelszín közelében, az akvárium alja pedig tele tetemekkel. A H2O2 kinullázta teljesen a szűrőbacikat, a talaj bacikat, "lefektette" az élőlényeket...azonnal 100% vízcsere, szűrő átöblítése, majd egy jó adag bacikultúra. Még a 2-3. napon is csak dögöket halásztam az akváriumból. Az eredmény 25db Galaxyból maradt 5, a rákoknál viszont szinte 100% a halálozási arány(amano összes, a kb. 100-150db Red cherryből talán ha maradt 5-10db). Növényekből moha, Blyxa, Vallisneria 'nana nagyon kész lett, Staurogyne sp. közepesen sínylette meg, polyspermán, E. vesuviuson, Anubiasokon, Eleocharison viszont szinte meg sem látszik. Mai napig megy a 3 naponkénti 50% vízcsere, mellé folyamatosan nitrivec, ecsetalga 99%-a eltűnt, most viszont a "0" lebontás miatt van Cyano, de ma úgy vettem már észre, hogy az üveg és aljzat találkozásánál szinte teljesen eltűnt, tehát valami elkezdődött ismét  Tápozás, fény, CO2 megy folyamatosan, nem hiszem, hogy most azzal használnék az amúgy is ramaty állapotban lévő növényeknek, ha ezeket most megvonnám. Vallisneria nana és a moha egy része kezd friss hajtásokat hozni(ezt is ma vettem észre), Blyxa még eléggé kétes. 2 napja egyébként az elhalt levelek nagy részét lenyírtam az egész akváriumban. Szóval, most van egy meggyökeresedett akváriumom, amit szinte megint a 0-ról kezdhetek. Most biztos lesz pár kemény kör mindenféle algával, de ha nagyon nem megy a rendberakás, akkor új setup lesz sajnos. Tehát idei AGA úgy néz ki úszott, de mondjuk most ez is érdekel a legkevésbé Csak az bánt, hogy eddig még soha nem öntöttem semmiféle vegyszert az akváriumomba alga ellen, inkább türelmesen rendbe hoztam és tessék egyszer nyúlok ilyesmihez, annak is ez lett a vége. Hozzáteszem még egyszer, hogy a saját bal...gomból kifolyólag történt a dolog, mert a H2O2 egyébként kiválóan alkalmas az ecsetalga ellen, csak betartva a hígítási és adagolási arányokat. Kb. ennyi és most még pár hétig nézegetem a temetőt  Hát Andris, szokták mondani, az egyik szemem sír, a másik nevet. A gyerkőc nagyon aranyos és a vele kapcsolatos mozzanatok szerencsére ellensúlyozzák az akváriumot ért drámát. A leírtak alapján, persze eltekintve a faunát ért katasztrófától, nem tűnik rendbe hozhatatlannak az akváriumod. Amit leírtál a növények új hajtásairól, újraébredéséről, ezekről azok az erdők jutnak eszembe, melyek egy erdőtűz után a teljes megsemmisülésből egy fantasztikus újjáéledésbe mennek át. Lehet még az "őzek" is visszatérnek az "erdődbe". 
|
2011. szeptember 4., vasárnap 8:31 |
|
 |
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
|
N-dee írta: Na akkor először a jó hír. Ma megvolt a keresztelő és ennek "kicsi ÉN" is nagyon örül  és akkor most jöjjön az aki  : Szóval egész jól állt már a layout és gondoltam lassan elkezdem gyártani a fotókat AGA-ra. Viszont volt egy kis szépséghiba, ami nagyon buzerálta a csőrömet méghozzá az, hogy a diffúzor környékén az ágak szabadon álló végei és a kavicsok ecsetalgásak voltak. Sehol máshol nem volt az akváriumban, csak ezen a részen gondolom azért, mert itt a legerősebb az áramlat. Gondoltam egy bátrat és nekiestem Hidrogén-peroxiddal, betartva az 1l/0.5ml-s adagolást(tehát összesen 30ml-t toltam rá fecskendővel a fertőzött területekre, csak az éppen már kiment a fejemből, hogy ezt 3%-os oldattal kellett volna és így 20%-os oldatot kapott helyette. Mai napig nem térek felette napirendre, hogy hogyan lehettem ekkora barom! A bajt még tetézte az is, hogy éjjelre mentem melózni és én állat előtte nyomtam be a vízbe a cuccot, majd szépen a tudatlanok lelki nyugalmával eltipegtem húzni az igát. Ha ezt reggel tettem volna, a jelek alapján azonnal nekiestem volna egy vízcserével, megelőzendő a komolyabb bajok kialakulását, de most nem ez történt. Reggel hazaértem és a következő látvány fogadott: víz tejfehér, pár hal és rák még vergődött a vízfelszín közelében, az akvárium alja pedig tele tetemekkel. A H2O2 kinullázta teljesen a szűrőbacikat, a talaj bacikat, "lefektette" az élőlényeket...azonnal 100% vízcsere, szűrő átöblítése, majd egy jó adag bacikultúra. Még a 2-3. napon is csak dögöket halásztam az akváriumból. Az eredmény 25db Galaxyból maradt 5, a rákoknál viszont szinte 100% a halálozási arány(amano összes, a kb. 100-150db Red cherryből talán ha maradt 5-10db). Növényekből moha, Blyxa, Vallisneria 'nana nagyon kész lett, Staurogyne sp. közepesen sínylette meg, polyspermán, E. vesuviuson, Anubiasokon, Eleocharison viszont szinte meg sem látszik. Mai napig megy a 3 naponkénti 50% vízcsere, mellé folyamatosan nitrivec, ecsetalga 99%-a eltűnt, most viszont a "0" lebontás miatt van Cyano, de ma úgy vettem már észre, hogy az üveg és aljzat találkozásánál szinte teljesen eltűnt, tehát valami elkezdődött ismét  Tápozás, fény, CO2 megy folyamatosan, nem hiszem, hogy most azzal használnék az amúgy is ramaty állapotban lévő növényeknek, ha ezeket most megvonnám. Vallisneria nana és a moha egy része kezd friss hajtásokat hozni(ezt is ma vettem észre), Blyxa még eléggé kétes. 2 napja egyébként az elhalt levelek nagy részét lenyírtam az egész akváriumban. Szóval, most van egy meggyökeresedett akváriumom, amit szinte megint a 0-ról kezdhetek. Most biztos lesz pár kemény kör mindenféle algával, de ha nagyon nem megy a rendberakás, akkor új setup lesz sajnos. Tehát idei AGA úgy néz ki úszott, de mondjuk most ez is érdekel a legkevésbé Csak az bánt, hogy eddig még soha nem öntöttem semmiféle vegyszert az akváriumomba alga ellen, inkább türelmesen rendbe hoztam és tessék egyszer nyúlok ilyesmihez, annak is ez lett a vége. Hozzáteszem még egyszer, hogy a saját bal...gomból kifolyólag történt a dolog, mert a H2O2 egyébként kiválóan alkalmas az ecsetalga ellen, csak betartva a hígítási és adagolási arányokat. Kb. ennyi és most még pár hétig nézegetem a temetőt  Gratula a gyerkőchöz! Zabálnivaló. Egyúttal felhívnám kedves olvtársaim figyelmét a kis pasi bodyján olvasható "I love daddy" (ángliusul gyöngén olvasók kedvéért: "Szeretem apát") feliratra. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ami az akváriumot illeti: Ez borzasztó. Együttérzek veled. Vigasztalódást.
|
2011. szeptember 4., vasárnap 6:27 |
|
 |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Na akkor először a jó hír. Ma megvolt a keresztelő és ennek "kicsi ÉN" is nagyon örül  és akkor most jöjjön az aki  : Szóval egész jól állt már a layout és gondoltam lassan elkezdem gyártani a fotókat AGA-ra. Viszont volt egy kis szépséghiba, ami nagyon buzerálta a csőrömet méghozzá az, hogy a diffúzor környékén az ágak szabadon álló végei és a kavicsok ecsetalgásak voltak. Sehol máshol nem volt az akváriumban, csak ezen a részen gondolom azért, mert itt a legerősebb az áramlat. Gondoltam egy bátrat és nekiestem Hidrogén-peroxiddal, betartva az 1l/0.5ml-s adagolást(tehát összesen 30ml-t toltam rá fecskendővel a fertőzött területekre, csak az éppen már kiment a fejemből, hogy ezt 3%-os oldattal kellett volna és így 20%-os oldatot kapott helyette. Mai napig nem térek felette napirendre, hogy hogyan lehettem ekkora barom! A bajt még tetézte az is, hogy éjjelre mentem melózni és én állat előtte nyomtam be a vízbe a cuccot, majd szépen a tudatlanok lelki nyugalmával eltipegtem húzni az igát. Ha ezt reggel tettem volna, a jelek alapján azonnal nekiestem volna egy vízcserével, megelőzendő a komolyabb bajok kialakulását, de most nem ez történt. Reggel hazaértem és a következő látvány fogadott: víz tejfehér, pár hal és rák még vergődött a vízfelszín közelében, az akvárium alja pedig tele tetemekkel. A H2O2 kinullázta teljesen a szűrőbacikat, a talaj bacikat, "lefektette" az élőlényeket...azonnal 100% vízcsere, szűrő átöblítése, majd egy jó adag bacikultúra. Még a 2-3. napon is csak dögöket halásztam az akváriumból. Az eredmény 25db Galaxyból maradt 5, a rákoknál viszont szinte 100% a halálozási arány(amano összes, a kb. 100-150db Red cherryből talán ha maradt 5-10db). Növényekből moha, Blyxa, Vallisneria 'nana nagyon kész lett, Staurogyne sp. közepesen sínylette meg, polyspermán, E. vesuviuson, Anubiasokon, Eleocharison viszont szinte meg sem látszik. Mai napig megy a 3 naponkénti 50% vízcsere, mellé folyamatosan nitrivec, ecsetalga 99%-a eltűnt, most viszont a "0" lebontás miatt van Cyano, de ma úgy vettem már észre, hogy az üveg és aljzat találkozásánál szinte teljesen eltűnt, tehát valami elkezdődött ismét  Tápozás, fény, CO2 megy folyamatosan, nem hiszem, hogy most azzal használnék az amúgy is ramaty állapotban lévő növényeknek, ha ezeket most megvonnám. Vallisneria nana és a moha egy része kezd friss hajtásokat hozni(ezt is ma vettem észre), Blyxa még eléggé kétes. 2 napja egyébként az elhalt levelek nagy részét lenyírtam az egész akváriumban. Szóval, most van egy meggyökeresedett akváriumom, amit szinte megint a 0-ról kezdhetek. Most biztos lesz pár kemény kör mindenféle algával, de ha nagyon nem megy a rendberakás, akkor új setup lesz sajnos. Tehát idei AGA úgy néz ki úszott, de mondjuk most ez is érdekel a legkevésbé Csak az bánt, hogy eddig még soha nem öntöttem semmiféle vegyszert az akváriumomba alga ellen, inkább türelmesen rendbe hoztam és tessék egyszer nyúlok ilyesmihez, annak is ez lett a vége. Hozzáteszem még egyszer, hogy a saját bal...gomból kifolyólag történt a dolog, mert a H2O2 egyébként kiválóan alkalmas az ecsetalga ellen, csak betartva a hígítási és adagolási arányokat. Kb. ennyi és most még pár hétig nézegetem a temetőt 
|
2011. szeptember 4., vasárnap 0:03 |
|
 |
Daníí
|
Most már rákérdezek, mit csináltál az akváriummal mert olvastam akvakertészen..... 
|
2011. szeptember 3., szombat 20:47 |
|
 |
Hathor
|
Jaj, Papó! Annyira sajnálom. Nem akartam, hogy gyászolj! Sajnálom. Szeretném valahogy jóvá tenni. Tényleg. 
|
2011. augusztus 20., szombat 20:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Hathor írta: KaZe írta: Jóvan na, remek lett a névválasztás, gratulálok Timinek.  Az én akváriumomban furcsa módon elkoptak a halak, alig van a nagy böszmében vagy 20 darab hal. Megmagyarázhatatlan. Neked üdvözültek, nekem meg a holtak tartózkodási helye lett a medence. Lehet, éjszakánként a garnéláim mantráznak a medencémben a halak ellenében. Elgondolkodtató, hogy átkereszteljem-e az enyimét inkább fekete lyukra... Köszönöm, Zoli! Nem enyém az érdem, hanem az akié, mely megihletett.  Sajnos nálam a kis kerti tavam lett a holtak birodalma, miután sikerült egy szomorú reggelre kinyírnom az összes, addig féltve dédelgetett aranyhalamat. Azt hiszem, Papó meg is orrolt rám a bénaságomért, a halaim halála után ez bánt a legjobban.  T. Ez butaság Timi ! De hogy is orroltam meg , csak gyászoltam csendes magányban ..
2011. augusztus 20., szombat 19:01 |
|
 |
Hathor
|
KaZe írta: Jóvan na, remek lett a névválasztás, gratulálok Timinek.  Az én akváriumomban furcsa módon elkoptak a halak, alig van a nagy böszmében vagy 20 darab hal. Megmagyarázhatatlan. Neked üdvözültek, nekem meg a holtak tartózkodási helye lett a medence. Lehet, éjszakánként a garnéláim mantráznak a medencémben a halak ellenében. Elgondolkodtató, hogy átkereszteljem-e az enyimét inkább fekete lyukra... Köszönöm, Zoli! Nem enyém az érdem, hanem az akié, mely megihletett.  Sajnos nálam a kis kerti tavam lett a holtak birodalma, miután sikerült egy szomorú reggelre kinyírnom az összes, addig féltve dédelgetett aranyhalamat. Azt hiszem, Papó meg is orrolt rám a bénaságomért, a halaim halála után ez bánt a legjobban.  T.
|
2011. augusztus 19., péntek 18:17 |
|
 |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Jóvan na, remek lett a névválasztás, gratulálok Timinek.  Az én akváriumomban furcsa módon elkoptak a halak, alig van a nagy böszmében vagy 20 darab hal. Megmagyarázhatatlan. Neked üdvözültek, nekem meg a holtak tartózkodási helye lett a medence. Lehet, éjszakánként a garnéláim mantráznak a medencémben a halak ellenében. Elgondolkodtató, hogy átkereszteljem-e az enyimét inkább fekete lyukra...
2011. augusztus 18., csütörtök 20:45 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Oké. Kérésed számomra parancs. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. augusztus 17., szerda 16:22 |
|
 |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
SlyChocolate írta: Daníí írta: N-dee így jó lesz? Igazából az első bejegyzésre kell rámenni és szerkesztés majd ott a téma címét átírni. Hát milyen csapattag vagy Te? Van még hátra vagy 120 hozzászólás amit szintén szerkeszteni kellene.  Nem baj, jó ez így...legalább látják, hogy volt ez ágas-bogas is 
|
2011. augusztus 17., szerda 16:09 |
|
|