Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
konczthe3rd írta: papó írta: Könyörögtem , hogy ne világíts csak 6-7 órát . Lesokkoltad a növényeket... Az ozmóba kellene egy új membrán és az előszűrőket sem ártana ezek szerint cserélni , de akkor már átalakítanám 2 membránosra. Levettem már a világítást, igazat adok! Ozmót miért kéne cserélni? Olyan 30-40-s tds-ű vizet gyárt. Illik a TDs nek 20 alatt lennie de természetesen ez így is használható , de egyértelműen el lehet már tömődve a főmembrán ...is. Csak egy felvetés volt , mert ahogy ismerlek egy új ozmón törted a fejeden ami felesleges . A Blyxa magához kell térjen , mert akváriumi .
2014. március 26., szerda 22:09 |
|
 |
konczthe3rd
Csatlakozott: 2013. december 1., vasárnap 20:47 Hozzászólások: 77
|
papó írta: Könyörögtem , hogy ne világíts csak 6-7 órát . Lesokkoltad a növényeket... Az ozmóba kellene egy új membrán és az előszűrőket sem ártana ezek szerint cserélni , de akkor már átalakítanám 2 membránosra. Levettem már a világítást, igazat adok! Ozmót miért kéne cserélni? Olyan 30-40-s tds-ű vizet gyárt.
|
2014. március 26., szerda 21:55 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Könyörögtem , hogy ne világíts csak 6-7 órát . Lesokkoltad a növényeket... Az ozmóba kellene egy új membrán és az előszűrőket sem ártana ezek szerint cserélni , de akkor már átalakítanám 2 membránosra.
2014. március 26., szerda 21:42 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
konczthe3rd írta: SlyChocolate írta: Pedig nem árt, bár a klór eltávozik idővel, pihentetéssel de a nehézfémek stb...ott marad. Ezért kell az Aquatan és társai cuccok...  Ozmóhoz (RO) nem kell semmi max csak sok vedér... Bocs ez a vicc helye lett volna.  Szóval mivel csak ozmózni fogok nem kell semmi. Köszi a megnyugtatást  Így van. Max csak egy jó kis TDS műszer. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 26., szerda 21:39 |
|
 |
konczthe3rd
|
SlyChocolate írta: Pedig nem árt, bár a klór eltávozik idővel, pihentetéssel de a nehézfémek stb...ott marad. Ezért kell az Aquatan és társai cuccok...  Ozmóhoz (RO) nem kell semmi max csak sok vedér... Bocs ez a vicc helye lett volna.  Szóval mivel csak ozmózni fogok nem kell semmi. Köszi a megnyugtatást 
|
2014. március 26., szerda 21:29 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
konczthe3rd írta: SlyChocolate írta: tommyv írta: Ez a csapvíz miatt van. Hogy állsz az ozmóval? Olvastam, hogy nem valami gyors a cucc  És/vagy vizelőkészítő? Nem használtam vízelőkészítőt, csak állni hagytam két napra a vizet. De az RO vízbe már nem kell vízelőkészítő, nem? Pedig nem árt, bár a klór eltávozik idővel, pihentetéssel de a nehézfémek stb...ott marad. Ezért kell az Aquatan és társai cuccok...  Ozmóhoz (RO) nem kell semmi max csak sok vedér... Bocs ez a vicc helye lett volna. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 26., szerda 21:08 |
|
 |
konczthe3rd
|
SlyChocolate írta: tommyv írta: Ez a csapvíz miatt van. Hogy állsz az ozmóval? Olvastam, hogy nem valami gyors a cucc  És/vagy vizelőkészítő? Nem használtam vízelőkészítőt, csak állni hagytam két napra a vizet. De az RO vízbe már nem kell vízelőkészítő, nem?
|
2014. március 26., szerda 20:42 |
|
 |
SlyChocolate
|
tommyv írta: Ez a csapvíz miatt van. Hogy állsz az ozmóval? Olvastam, hogy nem valami gyors a cucc  És/vagy vizelőkészítő?
|
2014. március 26., szerda 20:35 |
|
 |
konczthe3rd
|
tommyv írta: Ez a csapvíz miatt van. Hogy állsz az ozmóval? Olvastam, hogy nem valami gyors a cucc  Tegnap cseréltem full ozmo vízzel egy 50%-ost, a TDS-m 125 volt, most néztem most már 135. Már csak RO-val akarok utántölteni és visszasóznám esetleg ha kevés lenne a tds. Ez megoldaná a gondokat?
|
2014. március 26., szerda 20:32 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez a csapvíz miatt van. Hogy állsz az ozmóval? Olvastam, hogy nem valami gyors a cucc 
2014. március 26., szerda 20:21 |
|
|