Nagyon szépen fejlődik az akvárium. Elég lesz csak fél adag macro naponta. A twinstar mellett ne hagyatkozz a DC-re hiszen a CO2 jó részét kihajtja a felszabaduló oxigén. Állítsd a bubit -1-1,5 / másodpercre és passz
Ha tényleg szépen fejlődnek akkor örülök, hisz nekem nincs viszonyítási alapom, hogy megmondhassam. Viszont nagyon sok örömem lelem az akváriumban, órákat el tudom nézni, főleg most hogy állatkák is bekerültek. Az 1 bubi/sec-t kicsit fentebb tekertem egy olyan 5 nappal ezelőtt, mert nem láttam olyan intenzív bubizást a növényektől mint régebben. Bár szerintem ez a sokkal kevesebb világított órától is lehet. Most 6 órát világítok még mindig. Mivel elkezdem a komolyabb tápozást ezért növeljem ezt? Starter és Fe és Dr. Garden az előírt mennyiségben, Macro pedig féladaggal 0,5 ml/20liter/nap legyen?
Igen , most már érdemes növelni a világított órák számát. Minden héten egy fél órával több lenne az ideális a nyolc óra időtartamig. Ha hártya jelenne meg a vízfelszínén akkor vedd vissza a CO2 t egy picit. "Starter és Fe és Dr. Garden az előírt mennyiségben, Macro pedig féladaggal 0,5 ml/20liter/nap legyen?" Ez így jó lesz.
2014. április 8., kedd 18:54
konczthe3rd
Csatlakozott: 2013. december 1., vasárnap 20:47 Hozzászólások: 77
Nagyon szépen fejlődik az akvárium. Elég lesz csak fél adag macro naponta. A twinstar mellett ne hagyatkozz a DC-re hiszen a CO2 jó részét kihajtja a felszabaduló oxigén. Állítsd a bubit -1-1,5 / másodpercre és passz
Ha tényleg szépen fejlődnek akkor örülök, hisz nekem nincs viszonyítási alapom, hogy megmondhassam. Viszont nagyon sok örömem lelem az akváriumban, órákat el tudom nézni, főleg most hogy állatkák is bekerültek. Az 1 bubi/sec-t kicsit fentebb tekertem egy olyan 5 nappal ezelőtt, mert nem láttam olyan intenzív bubizást a növényektől mint régebben. Bár szerintem ez a sokkal kevesebb világított órától is lehet. Most 6 órát világítok még mindig. Mivel elkezdem a komolyabb tápozást ezért növeljem ezt? Starter és Fe és Dr. Garden az előírt mennyiségben, Macro pedig féladaggal 0,5 ml/20liter/nap legyen?
2014. április 8., kedd 18:37
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Sziasztok. Az akvárium ma 17. napos és jól megvan. Algából egyelőre minimális volt csak, az is nagyrészt csak az üvegen. A három napos vízcserékről átálltam a hetesekre már. Bekerült továbbá a 10. napon jó sok RC garnéla és kb. 40 darab hamis neon is. A parvula minit az előtérben még ma kicsit kipótoltam, mert túl gyérnek találtam az ültetést. A DC-vel van egy kis problémám. Sehogy se tudom úgy csinálni, hogy ne ilyen szép kék színű legyen... Pedig laborban kevertem ki hozzá a 4 dkh-s oldatot.
2014. április 8., kedd 18:28
konczthe3rd
Sziasztok. Az akvárium ma 17. napos és jól megvan. Algából egyelőre minimális volt csak, az is nagyrészt csak az üvegen. A három napos vízcserékről átálltam a hetesekre már. Bekerült továbbá a 10. napon jó sok RC garnéla és kb. 40 darab hamis neon is. A parvula minit az előtérben még ma kicsit kipótoltam, mert túl gyérnek találtam az ültetést. A DC-vel van egy kis problémám. Sehogy se tudom úgy csinálni, hogy ne ilyen szép kék színű legyen... Pedig laborban kevertem ki hozzá a 4 dkh-s oldatot. https://www.youtube.com/watch?v=
2014. április 8., kedd 18:21
konczthe3rd
De pont azt írom , hogy nem kell új ozmó , hanem ezt kell majd feltuningolni .. Parvulára várni kell pár napot , mert még nagyon pici , de hamarosan Nálad lesz . 10 - 15 nap múlva mehetnek az akváriumba a lakók , várjuk meg a levélváltást . A CRS ek nagyon szépek .. semmilyen körülmény nem szól a terved ellen.
Akkor majd ne felejtsd már el kérlek a fecskendőt is, meg még egy szivacsot a szűrőre, mert nem elég hosszú ez az egy. Köszi előre is!!
2014. március 26., szerda 22:50
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Illik a TDs nek 20 alatt lennie de természetesen ez így is használható , de egyértelműen el lehet már tömődve a főmembrán ...is. Csak egy felvetés volt , mert ahogy ismerlek egy új ozmón törted a fejeden ami felesleges . A Blyxa magához kell térjen , mert akváriumi .
Meglesz az új ozmó, viszont csak nyáron, de tőled nyugi A fényt 7 órára vettem le. Mit tegyek még, hogy a növények jól legyenek? Parvula esetleg tudok mikor fog érkezni? És, hogy mit gondolsz mikor telepítsem be a halakat. Továbbá szeretnék CRS garnélákat is. Ehhez mit szólsz? Ééés bocsi a sok kérdésért
De pont azt írom , hogy nem kell új ozmó , hanem ezt kell majd feltuningolni .. Parvulára várni kell pár napot , mert még nagyon pici , de hamarosan Nálad lesz . 10 - 15 nap múlva mehetnek az akváriumba a lakók , várjuk meg a levélváltást . A CRS ek nagyon szépek .. semmilyen körülmény nem szól a terved ellen.
2014. március 26., szerda 22:19
konczthe3rd
Illik a TDs nek 20 alatt lennie de természetesen ez így is használható , de egyértelműen el lehet már tömődve a főmembrán ...is. Csak egy felvetés volt , mert ahogy ismerlek egy új ozmón törted a fejeden ami felesleges . A Blyxa magához kell térjen , mert akváriumi .
Meglesz az új ozmó, viszont csak nyáron, de tőled nyugi A fényt 7 órára vettem le. Mit tegyek még, hogy a növények jól legyenek? Parvula esetleg tudok mikor fog érkezni? És, hogy mit gondolsz mikor telepítsem be a halakat. Továbbá szeretnék CRS garnélákat is. Ehhez mit szólsz? Ééés bocsi a sok kérdésért
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.