|
Pontos idő: 2025. április 8., kedd 23:30
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Én meg még soha nem mértem ammóniát  Lehet van valami gond a szűréseddel... Lehet Ati...de tudtommal az ammónia olyan a növényeknek mint nekünk a kaja... Valamennyi mindig van/kell a vízbe de ha felgyűlik az már gond. Büdös víz lesz. Párszor már mértem de soha nem volt nulla.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. április 27., vasárnap 19:14 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: asera írta: Ammónia-Nitrit-Nitrát. Ammóniából lesznek nem fordítva. Isten ments,hogy mérhető ammónia legyen az akvába,tele leszel algával. Micsoda? A nitrogén (N) az ammóniából (NH3) alakul ki, vagy hogy is érted ezt??? Én pl soha nem tudtam "nulla" ammóniát mérni az mindig van a vízben.  Kezdek belefáradni 
|
2014. április 27., vasárnap 19:13 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Én meg még soha nem mértem ammóniát  Lehet van valami gond a szűréseddel...
|
2014. április 27., vasárnap 19:12 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Ammónia-Nitrit-Nitrát. Ammóniából lesznek nem fordítva. Isten ments,hogy mérhető ammónia legyen az akvába,tele leszel algával. Micsoda? A nitrogén (N) az ammóniából (NH3) alakul ki, vagy hogy is érted ezt??? Én pl soha nem tudtam "nulla" ammóniát mérni az mindig van a vízben. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. április 27., vasárnap 19:09 |
|
 |
konczthe3rd
Csatlakozott: 2013. december 1., vasárnap 20:47 Hozzászólások: 77
|
Akkor duplázom a macro mennyiségét és kiveszem a twin-t egy hétre. Köszönöm az észfuttatást és a tanácsot. 
|
2014. április 27., vasárnap 19:01 |
|
 |
asera
|
SlyChocolate írta: asera írta: SlyChocolate írta: Én sem. De a teszt szerint kevés és azt a macro növeli, tudtommal. Kifejtenéd ezt nekem bővebben? "Fontosabb makroelemek: (Co2) C , P, S, Na, N, K, Mg, Ca" Tudtommal? Amiből a nitrogén az ammónia alapja vagy nem? Ammónia-Nitrit-Nitrát. Ammóniából lesznek nem fordítva. Isten ments,hogy mérhető ammónia legyen az akvába,tele leszel algával.
|
2014. április 27., vasárnap 18:41 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
konczthe3rd írta: papó írta: konczthe3rd írta: pH 6,2 most, pedig 6,5 szokott lenni. De én a nitrát szintet kérdeztem Még jó , hogy Asera észrevette . Persze még ennyi ammóniának sem kellene lennie a Twin használatával. Most ennyi adattal tudtam szolgálni, megmondod akkor mitévő legyek?  Szeretném ha nem pusztulna el a sok macrandám. :/ Emeld fel a macrot és csak akkor menjen a Twin ha muszáj , vagy naponta egy 5 percre max.
2014. április 27., vasárnap 18:39 |
|
 |
SlyChocolate
|
asera írta: SlyChocolate írta: Én sem. De a teszt szerint kevés és azt a macro növeli, tudtommal. Kifejtenéd ezt nekem bővebben? "Fontosabb makroelemek: (Co2) C , P, S, Na, N, K, Mg, Ca" Tudtommal? Amiből a nitrogén az ammónia alapja vagy nem?
|
2014. április 27., vasárnap 18:33 |
|
 |
konczthe3rd
Csatlakozott: 2013. december 1., vasárnap 20:47 Hozzászólások: 77
|
papó írta: konczthe3rd írta: pH 6,2 most, pedig 6,5 szokott lenni. De én a nitrát szintet kérdeztem Még jó , hogy Asera észrevette . Persze még ennyi ammóniának sem kellene lennie a Twin használatával. Most ennyi adattal tudtam szolgálni, megmondod akkor mitévő legyek?  Szeretném ha nem pusztulna el a sok macrandám. :/
|
2014. április 27., vasárnap 18:30 |
|
 |
asera
|
SlyChocolate írta: Én sem. De a teszt szerint kevés és azt a macro növeli, tudtommal. Kifejtenéd ezt nekem bővebben?
|
2014. április 27., vasárnap 18:23 |
|
|