Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
daniel018 írta: Vannak részei amik most a lekapcsolás előtt pár perccel is bubiznak de vannak amiknek csak a teteje zöld(ecske) a többi pedig sárga-barna. Rosszat jelent?  Az a lényeges , hogy hozzon új hajtásokat. Hétvégére kiderül.... Mindenesetre légyszi közöld az állapotát vagy 2 naponta 
2011. augusztus 29., hétfő 21:17 |
|
 |
Gergő
|
Szia! Szerintem is jó lesz az akvárium ha bedúsulnak a zöldségek  Szerintem jó helye lehet a rotalának középen is mint valami függöny. Más! Egy kisebb észrevétel. Én ami középen van fa, talán jobb oldalról bal előre (keresztbe) elfektetném,picit talán még belefúródhatna a talajba is. De ez csak egy elképzelés. Lehet hogy én itthon döntögettem a fám és most rámjött a pár perces üres járat 
|
2011. augusztus 29., hétfő 21:14 |
|
 |
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Vannak részei amik most a lekapcsolás előtt pár perccel is bubiznak de vannak amiknek csak a teteje zöld(ecske) a többi pedig sárga-barna. Rosszat jelent? 
|
2011. augusztus 29., hétfő 21:06 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az mit jelent , hogy a HC ramaty állapotban van ? Bebarnult ? Vagy csak kókadt ?
2011. augusztus 29., hétfő 21:04 |
|
 |
daniel018
Csatlakozott: 2011. augusztus 17., szerda 19:18 Hozzászólások: 49 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Sziasztok, egy kis helyzetjelentés: Ma egy kicsit megszobrászkodtam a rotalát, mert visszavágtam őket és a 2 fa mögé csoportosítottam őket jó dúsan. Én kicsit érdekesnek tartom hogy papó is azt mondta hogy a didiplis nem egyszerű növény, ennek ellenére még most ő az első aki jelezte hogy él és virul ugyanis megajándékozott új hajtásokkal és nagyon szép élénk zöldek a hajtásai. Ezzel szemben a Cuba elég ramaty állapotban van, szerintem ez a pár nap kánikula megviselte ugyanis volt 1-2-szer hogy 30 fokos volt a víz de akkor ráállítottam a nagy ventillátort és sikerült 26ra letornázni. Most hogy egy kicsit jobb az idő 24fokos a vízük. A blyxa sincsen valami jó állapotban, kicsit mállanak a levelei mintha hiánytünet lenne és bebarnult kicsit. A rotalák pedig gyönyörűen bubiznak és ma hogy átrendeztem őket akkor láttam hogy nagyon sok már szép gyökeret fejlesztett. Holnap teszek fel képet és szükségem lenne néhány ötletre hogy a 2 fa között hátul kialakult űrt mivel töltsem meg (mert a rotalákat a fák mögé tettem).
|
2011. augusztus 29., hétfő 20:41 |
|
 |
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
Szép kezdet! A rotala valóban pofásabb bokorban. Ha garnizni akarsz a sok világos miatt szerintem jól mutatna egy pár darab sakura esetleg RC.
|
2011. augusztus 28., vasárnap 10:57 |
|
 |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Dániel, valóban jó lesz ez az elrendezés. Ha megengedsz nekem annyi ajánlást, én a rotalát visszavágnám és dúsítanám szépen befelé. Mondjuk így is bokor lesz belőle, de érdemes lenne alaposan visszavágni, a felső új hajtásokat pedig ledugdosni a többi mellé. Ennyi gondozást igényel a rotala, aztán majd szerzel egy sövényvágót és nyírhatod világba. Az alapos dúsításnak az lényege, hogy mindig visszavágod, (nem kell sajnálni, mert jó erős a világításod, tehát gyorsan fog nőni) a levágott részeket pedig a kívánt dús állapotig visszatömködöd az aljzatba. Ja és próbáld meg úgy csinálni, hogy a jobb oldali átnyúló dekor hosszú ága kicsit látható maradjon, ne nyelje el majd a háttér, mert szerintem látványos effekt a medencében.
2011. augusztus 28., vasárnap 10:02 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Nekem nagyon tetszik!  A fák nagyon szépek!Pár hét és te sem fogsz panaszkodni!Grat!Ja, ajánlom a kolibri halakat!Megfelelő etetéssel és hőmérsékleten nagy szépek!
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. augusztus 27., szombat 21:13 |
|
 |
daniel018
|
Daníí írta: Szép elrendezés, nekem tetszik, talán egy észrevétel, nem lenne szebb vagy hangsúlyosabb ha a rotarát beraknád bal vagy jobb oldalra a fa mögé? ez csak nekem az észrevételem. Milyen élőlényeket tervezel bele?  Az az igazság hogy énis ezen variáltam hogy hova tegyem a rotalát de szerintem tuti lesz még vmi átrendezés mert így még nem érzem olyan húdejónak...  Halakon belül pedig valami szép színes rajhalra gondoltam, de ezt még nem gondolyam végig. De pár sziámi algaevő biztos 
|
2011. augusztus 27., szombat 19:40 |
|
 |
Daníí
|
Szép elrendezés, nekem tetszik, talán egy észrevétel, nem lenne szebb vagy hangsúlyosabb ha a rotarát beraknád bal vagy jobb oldalra a fa mögé? ez csak nekem az észrevételem. Milyen élőlényeket tervezel bele? 
|
2011. augusztus 27., szombat 19:31 |
|
|