|
Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 1:47
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szép estét Mindenkinek. Ha már Pisti képei katt ide makrózott egy kicsit én is kedvet kaptam a fotózásoz. Egy lényeges dolog történt mostanság a lámpa csere amit külön köszönök Gabi bának. Amit eddig is tudtunk plant csövek is kellenek a szép színekhez no ez tényleg így van. Igaz csak a gyári Odi csövek vannak még de tervezem Sylvania cserére őket... Kezd magára találni az akva, szinte teljesen eltűnt az üvegen a poralga. Jah a képek!     
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. október 5., vasárnap 20:44 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Sima Osram 865-ös csövek ? Csak hogy ne a spéci akváriumi csöveket említsük ?
|
2014. szeptember 29., hétfő 19:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nálam JBl növényes cső az egyik . Valóban nincs úgy beégve mint az Ody . De az ára majd háromszor annyi ...
2014. szeptember 29., hétfő 18:03 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Minden estre azért az érdekes, hogy sem az előtétek sem a csövet sem nevezném melegnek. Ami azért elgondolkodtató, hogy jóval drágább pilácsoknál miért is kell a ventilátoros hűtés? Hisz a szabvány az szabvány a világ minden táján ami a fénycsövekre vonatkozik. No mindegy is csak hangosan gondolkodtam... 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. szeptember 29., hétfő 18:02 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
jack írta: Molroth írta: Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle.  Aqua medic fénycsövel használom és egy év alatt se használódtak el a fénycsövek. Ez attól függ, hogy neked mi számít elhasználódásnak. Lehet, hogy csodálkoznál, ha új csöveket raknál bele.  Mivel nincs a szemünkben beépített luxméter, ezért nem vesszük észre a fény csökkenést, pláne, hogy elég lassú a folyamat. No de ez már lassan off lesz. 
2014. szeptember 29., hétfő 15:51 |
|
 |
jack
|
Molroth írta: Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle.  Aqua medic fénycsövel használom és egy év alatt se használódtak el a fénycsövek.
|
2014. szeptember 29., hétfő 15:22 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: Molroth írta: Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle.  Mondjuk azért a 4x39w többe kerül mint egy Tropicalfish 150w-os HQI Hát igen az már más kérdés, meg ugye almát a körtével eset. 
2014. szeptember 29., hétfő 15:07 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle.  Mondjuk azért a 4x39w többe kerül mint egy Tropicalfish 150w-os HQI
_________________ K.Tamás
|
2014. szeptember 29., hétfő 14:58 |
|
 |
SlyChocolate
|
Molroth írta: Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle.  Köszi az infókat. Szerinted akkor egy évet nem bírnak benne a csövek márkától függetlenül? Ez miben nyilvánult meg Nálad? Csövek végeinek feketedése, fényerő drasztikus csökkenése...stb??? Jah nem is akartam atit. Nekem nem kell egy túlhúzott cucc. Azt azért tegyük hozzá az igazsághoz, hogy csak egy-két gyártónál van aktív hűtésű pilács...(főleg akvarisztika) Ami amúgy nem kellene...rengeteg gyártó lámpáit szereltem már de sehol nem láttam még aktív hűtést....T5 előtéteknek. (disano, kanlux stb...)
|
2014. szeptember 28., vasárnap 21:38 |
|
 |
Molroth
|
Én a quadot 2db GE 24W T5 HO 865 fénycsővel használom, szerintem ezeket érdemes félévente cserélni, hogy nagyjából állandó legyen a fényerő. Nekem már több, mint fél évesek, ha jól emlékszem.. ma lejjebb is raktam a lámpát, mert alig bubiztak a növények.. érik a csőcsere.. Elég hamar eszi ez a lámpa a fénycsöveket, mert nincs bennük valami csúcsminőségű előtét, gondolom emiatt van az esti villogásuk is. A reflektorjuk is gyengécske, de ennyi pénzért még mindig a legjobb választás, nagyon jó kis lámpa, csak nem kell ATI minőséget elvárni tőle. 
2014. szeptember 28., vasárnap 21:20 |
|
|