|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 19:13
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Itt van néhány kép és ez már az 5. hét. A garnik elpusztították az alga 90%-át. Az óvintézkedések ellenére 1 szökés mégis történt. Ma vettem le a fóliát az üvegről. Úgy ítéltem meg, hogy már nem ugrálnak, nyugodtak és teszik a dolgukat. A tenyésztő külön kérte, hogy azért adjak nekik ráktápot. Kapnak minden nap 2x, ennek ellenére szorgoskodnak a köveken és gyönyörűen takarítanak. Úgy volt, hogy ma cserélek vizet, de annyira tökéletesnek tűnik minden, hogy végül nem teszek így. Ezennel átálltam a heti vízcserékre. Elnézést, amiért az akvi aljzathoz közelebbi traktusaiban nem vakartam le az algát. Ettől ott elég homályos, valahová elhánytam a pengés kaparót... csak azzal lehet odaférni rendesen. Íme a képek:  Üvegek, amiket még indítás óta nem takarítottam.  Hangulat - Antenne Bayern Chillout Poppy style glass - másképp   Jobb oldal - műanyag dekorpöcökkel  Egy túlélesített, túlszaturált teljes  A kedvenc növényem - avagy "a hónalj" Szerintetek mikor nyírhatok?
|
2012. november 11., vasárnap 22:07 |
|
 |
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
Határozottan értelmes "feje " van az állatodnak . 
|
2012. november 9., péntek 15:08 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Az amanok tökéletesen végzik a dolgukat. Úgy néz ki hogy a biforképre már nem lesz esélyem. Nagyon durván pucolják az algát, még nem is tapasztaltam ilyet, bár ennyi amano még nem volt soha egy akvimban sem. A garnélakaja hidegen hagyta őket teljesen. Úgy szedtem össze az aljzatról, pedig az előző akvában nagyon szerették... Lőttem két képet, nem a megszokott nézetből. Ez vagy jót tesz majd az akvi megítélésének, vagy nem... az amanokat nem volt türelmem levadászni. Csak nagy obim van, így viszonylag távolról tudom csak fotózni  Íme a mai fotók:   Most pedig megyek, mert mindjárt elal...
|
2012. november 8., csütörtök 22:42 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Én is úgy csinálom....
|
2012. november 8., csütörtök 21:16 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: Ha feltöltöd a tömlőt a csapnál és úgy teszed az akváriumba, majd a másik végét a vödörbe, akkor meg sem kell szívnod...  weak írta: Felét leiszom mindig vízcserekor Komolyra fordítva a szót... rapid vízcserepárti vagyok, ezért 22-es csővel szívom le a vizet, ami ha megindul... megszívtam (és ez fordítva is igaz  ) Ennél egyszerűbb ha beleteszi a csövet teljesen az akváriumba, befogja a végét, a vödör fölé teszi és elengedi és voálá. De amúgy én is megszívóm, nem bonyolítom túl, csak annyi a különbség, hogy nekem van időm mivel a cső 20m-es.
_________________ K.Tamás
|
2012. november 8., csütörtök 21:09 |
|
 |
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Ha feltöltöd a tömlőt a csapnál és úgy teszed az akváriumba, majd a másik végét a vödörbe, akkor meg sem kell szívnod...  weak írta: Felét leiszom mindig vízcserekor Komolyra fordítva a szót... rapid vízcserepárti vagyok, ezért 22-es csővel szívom le a vizet, ami ha megindul... megszívtam (és ez fordítva is igaz  )
|
2012. november 8., csütörtök 21:02 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Nem ártalmas, nyugodtan le lehet nyelni, bár én sem tenném szívesen. 
|
2012. november 8., csütörtök 20:34 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
22-es cső ha nem vigyázol a layout-ot is viszi Várjuk az esti képeket 
|
2012. november 8., csütörtök 18:24 |
|
 |
weak
|
Felét leiszom mindig vízcserekor Komolyra fordítva a szót... rapid vízcserepárti vagyok, ezért 22-es csővel szívom le a vizet, ami ha megindul... megszívtam (és ez fordítva is igaz  )
|
2012. november 8., csütörtök 16:29 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_________________ K.Tamás
|
2012. november 8., csütörtök 16:16 |
|
|