|
Pontos idő: 2025. április 11., péntek 0:33
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Egy kis update.
A múltkori nyírásnál rádöbbentem arra, hogy kell egy "normális" olló, már el is kezdtem körülnézni ollófronton. Lehet, hogy a következő nyírásra ütemezem az olló beszerzését, de hamarosan kelleni fog, mert nem fér el a kezem a kövek mellett/mögött. Összességében nagyon szépen alakul az akva. Most a nyírás óta megállt, nem fejlődik látványosan, de gondolom, hogy összekapja majd szépen magát. A 20 garnit naponta 2x etetem egy kis csipetnyi JBL nano garnéla táppal. Akinek jut, az egyből megfog egy darabot és elmászik biztonságos helyre .
Elgondolkoztam a halválasztáson és arra jutottam, hogy talán inkább egy kisebb csapat neont kellene bedobnom és nem annyira nano halakat, de majd meglátjuk. Garnélából pedig, majd dobja a gép, hogy mi lesz, de mivel zöldet sehol sem találok, yellow-fire lesz ebben is.
A garnik a három szikla találkozásánál lévő részen totálisan kikotorták a parvula gyökérzetét, ezért muszáj beszereznem egy kis aljzatot és pótolnom és picit "ledöngölnöm" mert ez így nem lesz jó.
Alga azóta sincs, a víz kristálytiszta. Pont ilyen akváriumot szerettem volna. Amivel nincs különösebb gond. Nem kell trükközni, csak csinálni a napi 1-2 perces rutint, a heti 1x-i vízcserét és 1.5-2 havi nyírást. Szuper!
|
2012. november 20., kedd 10:51 |
|
 |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Nagyon szépek kikupálódott  . A letisztult látványával azért sokkal ütősebb lett  .
|
2012. november 17., szombat 12:41 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Na igen  Terben van egy nagyon picike, 7 literes ahová nem állat, hanem egy fa kerülne. Volt egy nagyon pici bonasiom amit kiszáradva kaptam és sajnos akárhogy igyekeztem, nem sikerült megmenteni. Na eltettem kiszárítva. Olyan 10centis az egész, de olyan kis akviban jol mutat majd. Az igazsag az hogy rengetegen csináltak már fa kinezetű főszereplőt akváriumba, lehet hogy elcsépelt, de engem még mindig vonz. Kevés néz ki igazánjól és természetesen, remélem sikerül majd egy ebbe a kategóriába tartozót csinálni. Tegnap nyírtam: Before:  After:   Kikerült a DC is, feleslegesnek éreztem...
|
2012. november 17., szombat 8:51 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
weak írta: papó írta: A teknős vízi ragadozó állat. A fő eledele >halak > csigák > lárvák ... tehát semmi jóra ne számíts  Tudom. Gondoskodnom kell utánpótlásról  Tegnap este a kanapén fekütem a telefonnal a kezemben és lőttem egy fotót.  Így már tök összefüggő gyepnek tűnik az egész. Alga semmi, egy pici szál vagy folt sincs. Ma lesz vízcsere és egy kis nyírás. Egy hete volt vízcsere, a víznek szabályosan kellemes illata van. Tudjátok, az a friss természetes fajta  Teljesen jó Kellene másfajta állat is egy másik nanóba. A manóba.. mennyire egyedi gyűjteményed lenne..
2012. november 16., péntek 19:14 |
|
 |
weak
|
Köszi Hugo! Naponta 6 órán át világítok, egyelőre 4x14W-tal. Ez 56W összesen. 6500K-s növényezéshez való t5 csövek. Nem vagyok nagy szaki ebben sem, azt mondták hogy jó. 2db 60centis boyu armatúrám van, ahová még befér 1-1 14W, tehát 84-ig fel tudnám vinni. Egyszerűek és nagyszerűek. Amilyen olcsók voltak akár rosszak is lehetnének, de szerintem teljesen rendben vannak. Hogy nevezik azt amikor a házinéni metált hallat? Manyi-rock. Najó, ez béna volt... A lényeg hogy ma nyírok 
|
2012. november 16., péntek 14:47 |
|
 |
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon tetszik az akid! Gratula! Milyen világításod van és mennyivel világítasz?
_________________ Pé.Zoli
|
2012. november 16., péntek 12:34 |
|
 |
weak
|
papó írta: A teknős vízi ragadozó állat. A fő eledele >halak > csigák > lárvák ... tehát semmi jóra ne számíts  Tudom. Gondoskodnom kell utánpótlásról  Tegnap este a kanapén fekütem a telefonnal a kezemben és lőttem egy fotót.  Így már tök összefüggő gyepnek tűnik az egész. Alga semmi, egy pici szál vagy folt sincs. Ma lesz vízcsere és egy kis nyírás. Egy hete volt vízcsere, a víznek szabályosan kellemes illata van. Tudjátok, az a friss természetes fajta 
|
2012. november 16., péntek 11:59 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
A teknős vízi ragadozó állat. A fő eledele >halak > csigák > lárvák ... tehát semmi jóra ne számíts 
2012. november 14., szerda 19:56 |
|
 |
weak
|
papó írta: Lassan lehet egy picit vágni a Parvulát. Klasszul alakul . Köszi Papó! Pénteken egyenesre nyírom a tetejét. Az egyre több helyen látom az ültetett tövek között is az új hajtásokat. Jó lenne sűrű gyepet kapni weak írta: Üvegek, amiket még indítás óta nem takarítottam. Most jövök rá, hogy itt csaltam, hiszen a poppyt nemrég tettem be. De a másik, akkoris jogos  Péntek óta nem cseréltem vizet, semmi negatívat nem tapasztaltam, sőt. A víz kristálytiszta, a garnik jól vannak, nyugodtak, alga már szinte sehol. Minden szuper, jöhetnek a halak! 
|
2012. november 14., szerda 8:38 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Lassan lehet egy picit vágni a Parvulát. Klasszul alakul .
2012. november 12., hétfő 19:25 |
|
|