Ma egy közepesen nagy takarítást rendeztem. Sépen lepucoltam a csöveket kívül-belül és átöblítettem 1x óvatosan a szűrőt - ami így 8 hét után - sokkal jobban tele volt szmötyivel, mint gondoltam. A vízcsere is nagyobb volt ezúttal mint szokott, de szerintem így sem volt több 60%-nál. Szuper lett az eredmény. Gyönyörű tiszta minden, az üveg belső falát is kezelésbe vettem. Tervben volt, hogy az aktívszenet cserélem újabbra, de végül nem láttam értelmét. Ha majd egyszer olyan állapotba kerül - sikerül a növényeket úgy rendeznem, hogy eltompítsam vele a túlzott szimmetriát - és esetleg csattintok róla versenyre való fotót, akkor néhány napra beteszem. Addig szépen becsomagolva elvan a szekrényben A szűrő átöblítésével ismét szépen mozog a felszín. Azt vettem észre, hogy ahogy csökkent a flow sokkal könnyebben nyomta előre a vizet, mint gyorsabb áramlásnál. Furcsának tűnhet, de minél erősebben nyom a szűrő, annál kevésbé lesz koncentrált a poppinál a flow... Le is vidiztem, hogy miről beszélek:
A légtelenítő benyomásával kipréseltem némi ottragadt levegőt a szűrőből, amivel jól szemléltethető, hogy mir is csinál a befolyócső. Bocs a rossz minőségért. Egyszer majdcsak lesz egy HD-re alkalmas kamerám... tegnap a TV, most meg ez... lesz dolga a Jézuskának
Fenébe .. én meg , hogy kerestem a füvet Le a kalappal előtted Mexx !!
ÁÁÁÁ....Csak most a fotó stílus változtatás végett szúrtam ki. Én mindig a kép közepére fókuszálok először. Mindenesetre érdekesebb tőle az akvárium szerintem.
_________________ K.Tamás
2012. november 29., csütörtök 21:33
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
A teknős vízi ragadozó állat. A fő eledele >halak > csigák > lárvák ... tehát semmi jóra ne számíts
Tudom. Gondoskodnom kell utánpótlásról
Tegnap este a kanapén fekütem a telefonnal a kezemben és lőttem egy fotót. Így már tök összefüggő gyepnek tűnik az egész. Alga semmi, egy pici szál vagy folt sincs. Ma lesz vízcsere és egy kis nyírás. Egy hete volt vízcsere, a víznek szabályosan kellemes illata van. Tudjátok, az a friss természetes fajta
Teljesen jó Kellene másfajta állat is egy másik nanóba. A manóba.. mennyire egyedi gyűjteményed lenne..
Nagyon Ötletes ! Gratulálok . Szerencsét és erőt sugároz.
Az akváriumod ivarérett , bocsánat verseny érett lett Úgy emlékezem , hogy az Aphyocharax paraguayensis mintha tépkedte volna a vékony szálú növényeket . Néha megbolondul úgy mint a gyémánt lazac Ez pont a parvulára volt igaz , a többi növényt nem bántotta. A Petitella georgiae nem bántja a növényt. Természetesen előferdülhet , hogy az előbbi sem fogja bántani , mert lehetséges , hogy van különbség a fajokon belül is.
2012. november 24., szombat 21:47
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
Ma 6 hetes a akvi... a szokásos unalmas fotók : Ez ferde lett... Fülesss... Pöfög az új patronból a CO2 - ja és a DC is azért került vissza, hogy lássam kb. jól van-e belőve Szeretem ezt a növényt
Ami változott, hogy bekerült még egy fénycső és így picivel többet is tápozo. A bubizás most először látható az akvi indítása óta, anno a parvulánál amúgy sem volt olyan durva - vagy csak a HC-től nem láttam
Szerintetek mennyit telepíthetek belőle: Aphyocharax paraguayensis? 10-re gondoltam és 3db-ra a tesóból: Petitella georgiae Szerintetek?
2012. november 24., szombat 21:38
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
A múltkori nyírásnál rádöbbentem arra, hogy kell egy "normális" olló, már el is kezdtem körülnézni ollófronton. Lehet, hogy a következő nyírásra ütemezem az olló beszerzését, de hamarosan kelleni fog, mert nem fér el a kezem a kövek mellett/mögött. Összességében nagyon szépen alakul az akva. Most a nyírás óta megállt, nem fejlődik látványosan, de gondolom, hogy összekapja majd szépen magát. A 20 garnit naponta 2x etetem egy kis csipetnyi JBL nano garnéla táppal. Akinek jut, az egyből megfog egy darabot és elmászik biztonságos helyre .
Elgondolkoztam a halválasztáson és arra jutottam, hogy talán inkább egy kisebb csapat neont kellene bedobnom és nem annyira nano halakat, de majd meglátjuk. Garnélából pedig, majd dobja a gép, hogy mi lesz, de mivel zöldet sehol sem találok, yellow-fire lesz ebben is.
A garnik a három szikla találkozásánál lévő részen totálisan kikotorták a parvula gyökérzetét, ezért muszáj beszereznem egy kis aljzatot és pótolnom és picit "ledöngölnöm" mert ez így nem lesz jó.
Alga azóta sincs, a víz kristálytiszta. Pont ilyen akváriumot szerettem volna. Amivel nincs különösebb gond. Nem kell trükközni, csak csinálni a napi 1-2 perces rutint, a heti 1x-i vízcserét és 1.5-2 havi nyírást. Szuper!
Jelenlévő fórumozók: Heise IT-Markt [Crawler] valamint 12 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.