Pontos idő: 2025. április 12., szombat 1:25

Hozzászólás a témához  [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő
 Cheloniidae hill - by weak 
Szerző Üzenet

Tegnap délután a fiammal elmentünk halakért. Már nagyon készültünk rá, kb. szerda óta... najó, főleg én készültem rá nagyon. Élvezte ahogy nézhette a halacskák sokaságát a boltban. Végül zöldneonok mellett döntöttem, elsősorban a méretük miatt, másodsorban pedig azért mert megtetszettek. Az anubias és ezek a kis halacsok nem feltétlenül tartoznak ugyanabba a dimenzióba, de ennek ellenére nagyon szépek és pikk-pakk életet vittek az akváriumba. Távolról nézva olyan mintha az egész testük lila lenne, nem tudom, hogy a fény teszi-e, de nagyon durva :)

Nem vesződtem azzal, hogy megvárjam, vagy tegyek azért, hogy a csapat összerendeződjön. Lőttem egyet:
Kép

Alakul, de sok ötletem van, amivel finomíthatok még a képen. A háttér fehér lesz, mert most még csak a fal színe üt át, lehet, hogy csinálok egy klassz kis háttérvilágítást no meg irány a Duna és hozok még néhány apróbb követ, amivel kiegészítem a látványt. Szuper lesz! :)

2012. december 9., vasárnap 21:29
Adminisztrátor

weak írta:
Dolgos népek azért, én nagyon szeretem őket és rengeteget zabálnak. :mrgreen:

Kivételesen hasznos , hogy sokat zabálnak.
Nem minden élőlénynél öröm az ilyen :D
Kiskoromban a szomszéd bácsi is inkább ruházott volna ... szerettem a hasamat :? :? :?

2012. december 7., péntek 12:14

Dolgos népek azért, én nagyon szeretem őket és rengeteget zabálnak. :mrgreen:

2012. december 7., péntek 12:08
Adminisztrátor

Ismerős a kép.
/ Politizálnak és különböző platformokat alkotnak , hogy ne kellejen algát enni . :D
Ha valamelyik túlbuzgó annak kiteszik a szűrét az akváriumból.
Azokat szoktuk a szőnyegen-parkettán - megtalálni..
Nem vagyok bizonyos benne , hogy ez tényleg így is van :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: /

2012. december 7., péntek 11:51

Nagyon szépek és szerintem az akváriumhoz is passzol majd a kis csapat.
Az előbb lemaradt - mert 600 felé oszlik a figyelmem - hogy beteszek még egy kis anubiast az árnyékos részre és a teknős nyakához beszerzek még kisebb köveket - azokat tuti nem vakarják ki az amanok.
Kb. 10 tehén van közöttük, némelyik már vagy 6 centis, szinte félelmetes a dülledő hasuk alatt látható többezer pete. :) Van közöttük olyan amelyik már kiengedte őket, de nyilván ilyen körülmények között ezek nem életképesek.
Hasonló látvány nálam mindennapos:
Kép

2012. december 7., péntek 11:44
Adminisztrátor

weak írta:
papó írta:
Nyírhatod újra .
A parvulánál nincs egy fő szár amiben a "cukor " őszpontosul.

Juppííí! Akkor ma este nyírás, holnap pedig érkeznek a halak. Még egy kis növény

Sokat olvasgattam, tervezgettem és végül arra jutottam, hogy egy csapat zöld-neon fog érkezni.
Kép

Nagyon jó választás .
Nálam a fissidenst néha megdézsmálta , de szépet akarunk , azért meg kell szenvedni.

Nekem az egyik kedvencem a gyémánt lazac .
Ha rájön a bolondóra akkor neki áll kiszedni a parvulát ..
De meg van bocsájtva neki .
Kép

2012. december 7., péntek 11:24

papó írta:
Nyírhatod újra .

Juppííí! Akkor ma este nyírás, holnap pedig érkeznek a halak. Még egy kis növény

Sokat olvasgattam, tervezgettem és végül arra jutottam, hogy egy csapat zöld-neon fog érkezni.
Kép

2012. december 7., péntek 11:17
Adminisztrátor

weak írta:
Sziasztok,

uncsi már a "minden rendben" és "minden jól alakul" ezért gondoltam, hogy felvetek egy kérdést, ami a parvulámmal kapcsolatos. Annyi történt - amit természetesnek vélek, de nem tudom hogy így van-e - hogy mióta megnyírtam, azóta picit lelassult/megállt a fejlődése és itt-ott észrevettem 1-2 sárguló szárat (itt tényleg ennyiről van szó, nem tömeges sárgulásról - tehát tényleg 1-2 szál ;) ) Azok a szálak, amiket nem nyírtam meg (pl. hátul az acicularis) észnélkül nőnek és sűrűsödnek. Így a frontnál és még itt-ott, ahol nem érte a nyírás elég hosszúak a szálak és az egész elég kesze-kusza megint.

A szakiktól kérdezem, mennyit illik várni a nyírások között? Én már nyírnám megint... :roll:

Nyírhatod újra .

2012. december 7., péntek 11:03

Sziasztok,

uncsi már a "minden rendben" és "minden jól alakul" ezért gondoltam, hogy felvetek egy kérdést, ami a parvulámmal kapcsolatos. Annyi történt - amit természetesnek vélek, de nem tudom hogy így van-e - hogy mióta megnyírtam, azóta picit lelassult/megállt a fejlődése és itt-ott észrevettem 1-2 sárguló szárat (itt tényleg ennyiről van szó, nem tömeges sárgulásról - tehát tényleg 1-2 szál ;) ) Azok a szálak, amiket nem nyírtam meg (pl. hátul az acicularis) észnélkül nőnek és sűrűsödnek. Így a frontnál és még itt-ott, ahol nem érte a nyírás elég hosszúak a szálak és az egész elég kesze-kusza megint.

A szakiktól kérdezem, mennyit illik várni a nyírások között? Én már nyírnám megint... :roll:

2012. december 7., péntek 10:46

Nekem a kicsi néhány rákkal és 1-2 hallal totálisan elég lenne. ;) Majd kialakul...

Idő közben végeztem egy gyors tesztet a surface skimmer tervemmel kapcsolatban. Vizsgálgattam, hogy mőködhet-e. Az egyszerűbb változat remekül muzsikálhat, csak szükségem lenne egy jó üvegesre, aki hajlít, vág és fúr csöveket. Nagyon egyszerű szinte nem is foglal helyet és tökjól tudna kinézni. A lényeg, hogy összefabrikáltam egyet, hogy az elv működik-e egyáltalán és 10 perc elteltével még porszem sincs a vízfelszínen. :)

A másikat is tesztelem majd, de erről legközelebb a DIY-be írok. :)

2012. december 6., csütörtök 21:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő