|
Pontos idő: 2025. április 12., szombat 1:25
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Tegnap délután a fiammal elmentünk halakért. Már nagyon készültünk rá, kb. szerda óta... najó, főleg én készültem rá nagyon. Élvezte ahogy nézhette a halacskák sokaságát a boltban. Végül zöldneonok mellett döntöttem, elsősorban a méretük miatt, másodsorban pedig azért mert megtetszettek. Az anubias és ezek a kis halacsok nem feltétlenül tartoznak ugyanabba a dimenzióba, de ennek ellenére nagyon szépek és pikk-pakk életet vittek az akváriumba. Távolról nézva olyan mintha az egész testük lila lenne, nem tudom, hogy a fény teszi-e, de nagyon durva Nem vesződtem azzal, hogy megvárjam, vagy tegyek azért, hogy a csapat összerendeződjön. Lőttem egyet:  Alakul, de sok ötletem van, amivel finomíthatok még a képen. A háttér fehér lesz, mert most még csak a fal színe üt át, lehet, hogy csinálok egy klassz kis háttérvilágítást no meg irány a Duna és hozok még néhány apróbb követ, amivel kiegészítem a látványt. Szuper lesz! 
|
2012. december 9., vasárnap 21:29 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
weak írta: Dolgos népek azért, én nagyon szeretem őket és rengeteget zabálnak.  Kivételesen hasznos , hogy sokat zabálnak. Nem minden élőlénynél öröm az ilyen Kiskoromban a szomszéd bácsi is inkább ruházott volna ... szerettem a hasamat 
2012. december 7., péntek 12:14 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Dolgos népek azért, én nagyon szeretem őket és rengeteget zabálnak. 
|
2012. december 7., péntek 12:08 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Ismerős a kép. / Politizálnak és különböző platformokat alkotnak , hogy ne kellejen algát enni . Ha valamelyik túlbuzgó annak kiteszik a szűrét az akváriumból. Azokat szoktuk a szőnyegen-parkettán - megtalálni.. Nem vagyok bizonyos benne , hogy ez tényleg így is van  /
2012. december 7., péntek 11:51 |
|
 |
weak
|
Nagyon szépek és szerintem az akváriumhoz is passzol majd a kis csapat. Az előbb lemaradt - mert 600 felé oszlik a figyelmem - hogy beteszek még egy kis anubiast az árnyékos részre és a teknős nyakához beszerzek még kisebb köveket - azokat tuti nem vakarják ki az amanok. Kb. 10 tehén van közöttük, némelyik már vagy 6 centis, szinte félelmetes a dülledő hasuk alatt látható többezer pete.  Van közöttük olyan amelyik már kiengedte őket, de nyilván ilyen körülmények között ezek nem életképesek. Hasonló látvány nálam mindennapos: 
|
2012. december 7., péntek 11:44 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
weak írta: papó írta: Nyírhatod újra . A parvulánál nincs egy fő szár amiben a "cukor " őszpontosul. Juppííí! Akkor ma este nyírás, holnap pedig érkeznek a halak. Még egy kis növény Sokat olvasgattam, tervezgettem és végül arra jutottam, hogy egy csapat zöld-neon fog érkezni.  Nagyon jó választás . Nálam a fissidenst néha megdézsmálta , de szépet akarunk , azért meg kell szenvedni. Nekem az egyik kedvencem a gyémánt lazac . Ha rájön a bolondóra akkor neki áll kiszedni a parvulát .. De meg van bocsájtva neki . 
2012. december 7., péntek 11:24 |
|
 |
weak
|
papó írta: Nyírhatod újra . A parvulánál nincs egy fő szár amiben a "cukor " őszpontosul. Juppííí! Akkor ma este nyírás, holnap pedig érkeznek a halak. Még egy kis növény Sokat olvasgattam, tervezgettem és végül arra jutottam, hogy egy csapat zöld-neon fog érkezni. 
|
2012. december 7., péntek 11:17 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
weak írta: Sziasztok, uncsi már a "minden rendben" és "minden jól alakul" ezért gondoltam, hogy felvetek egy kérdést, ami a parvulámmal kapcsolatos. Annyi történt - amit természetesnek vélek, de nem tudom hogy így van-e - hogy mióta megnyírtam, azóta picit lelassult/megállt a fejlődése és itt-ott észrevettem 1-2 sárguló szárat (itt tényleg ennyiről van szó, nem tömeges sárgulásról - tehát tényleg 1-2 szál  ) Azok a szálak, amiket nem nyírtam meg (pl. hátul az acicularis) észnélkül nőnek és sűrűsödnek. Így a frontnál és még itt-ott, ahol nem érte a nyírás elég hosszúak a szálak és az egész elég kesze-kusza megint. A szakiktól kérdezem, mennyit illik várni a nyírások között? Én már nyírnám megint...  Nyírhatod újra . A parvulánál nincs egy fő szár amiben a "cukor " őszpontosul.
2012. december 7., péntek 11:03 |
|
 |
weak
|
Sziasztok, uncsi már a "minden rendben" és "minden jól alakul" ezért gondoltam, hogy felvetek egy kérdést, ami a parvulámmal kapcsolatos. Annyi történt - amit természetesnek vélek, de nem tudom hogy így van-e - hogy mióta megnyírtam, azóta picit lelassult/megállt a fejlődése és itt-ott észrevettem 1-2 sárguló szárat (itt tényleg ennyiről van szó, nem tömeges sárgulásról - tehát tényleg 1-2 szál  ) Azok a szálak, amiket nem nyírtam meg (pl. hátul az acicularis) észnélkül nőnek és sűrűsödnek. Így a frontnál és még itt-ott, ahol nem érte a nyírás elég hosszúak a szálak és az egész elég kesze-kusza megint. A szakiktól kérdezem, mennyit illik várni a nyírások között? Én már nyírnám megint... 
|
2012. december 7., péntek 10:46 |
|
 |
weak
|
Nekem a kicsi néhány rákkal és 1-2 hallal totálisan elég lenne.  Majd kialakul... Idő közben végeztem egy gyors tesztet a surface skimmer tervemmel kapcsolatban. Vizsgálgattam, hogy mőködhet-e. Az egyszerűbb változat remekül muzsikálhat, csak szükségem lenne egy jó üvegesre, aki hajlít, vág és fúr csöveket. Nagyon egyszerű szinte nem is foglal helyet és tökjól tudna kinézni. A lényeg, hogy összefabrikáltam egyet, hogy az elv működik-e egyáltalán és 10 perc elteltével még porszem sincs a vízfelszínen.  A másikat is tesztelem majd, de erről legközelebb a DIY-be írok. 
|
2012. december 6., csütörtök 21:27 |
|
|