Pontos idő: 2025. április 8., kedd 23:48

Hozzászólás a témához  [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Következő
 Cheloniidae hill - by weak 
Szerző Üzenet

Sziasztok,

nagyon rég nem jártam erre. Teljesen megváltozott a fórum, de még mindig szuper.
A szünet oka nem más, mint az, hogy sokkal, de sokkal sűrűbbek lettek a mindennapjaim. A növényes akvarisztikát még mindig nagyon szeretem és - bár nem napi szinten, de - még most is foglalkozom vele.

Az akvárium, amiről ez a napló szól, még most is üzemel, most már több, mint 2 éve. A lányom születése után nem sokkal indítottam, aki mostanra már bölcsis. Idén nem tisztítottam szűrőt és jó ideje már low-techben megy. Vízcsere 2 havonta, csak az elpárogott vizet pótolom. Az utóbbi 2 hónapban tápozni se tápoztam. A helyzet az, hogy ennek ellenére nem drámai a helyzet... képeket töltök hamarosan és igyekszem nem eltűnni :)

Szép estéket!

2014. október 26., vasárnap 20:45
Adminisztrátor

Egész laboratórium van az akváriumodra akasztva .
Olyan emlékmű kinézete van számomra a háttérnövény nélkül.
Előző életedben esetleg , mint teknős ?? :D

2013. január 6., vasárnap 17:01

Sziasztok,

el telt némi idő a legutóbbi jelentkezés óta. Dehát, minden rendben van, gyakorlatilag semmi dolgom nincs az akvival... vagyis de, amit tegnap meg is tettem. Nyírás és takarítás. Eléggé sok lerakódás volt már az üvegeken és az akvi belső falán is, ezen kívül a lámpáim is elég porosak és a tartók vízkövesek voltak. Azt hittem, hogy pikk-pakk meglesz, de sajnos elég sokáig tartott, ráadásul a szívóági üvegemet szépen el is törtem, de ez majd látszani fog a fotókon.

A skimmerem szuperül működik, legútóbb írtam, hogy nem vagyok annyira elégedett... de most már azt mondom, hogy mégis. Remek.

Jöjjenek a fotók:
Tiszta üvegek
Kép
Technika visszapakolás előtt
Kép
És technikával, kevés fénnyel
Kép

Az acicularis elég ritka volt hátul, arra gondoltam, hogy megnyírom hátha kedvet kap arra, hogy új szálakat indítson. Az egész füvet alaposan megnyírtam, mert a múltkor jobban nyírt részen sűrűbbnek hat azóta a parvula. Abban bízom, hogy elöl is szépen besűrűsödik végre. A ezdetekben - azt hiszem az első héten újra kellett ültetnem az egész középső részt a frontüvegnél és talán ez is oka lehet annak, hogy visszamaradt picit a fejlődése. Az aljzat nagyon durván előrecsúszott középen és a teknős karjai is egyre nagyobb terpeszben vannak... csak remélni tudom, hogy egyszer nem billennek át (bár azért elég stabilra igyekeztem csinálni). Szóval most egy kicsit kopasz lett, de ha hátul megnő az acicularis és sűrű is lesz, akkor szép lesz. Egyébként picit fel volt kavarodva a víz a fotókon, ez nem tett jót a fotóknak no meg már fáradt is voltam hogy vacakoljak a beállításokkal :)

Ennyi, csak várok és várok (közben pedig hunyorogva bambulok rá, és tervezem merre tovább) :)

2013. január 6., vasárnap 13:50
Adminisztrátor

Értem már :oops:
Mit ne mondjak kellett a magyarázat :roll: :roll:

2012. december 30., vasárnap 13:10

papó írta:
Hmm. ha pár mondatot , hogy hogyan is .. :D

Persze, de nagyon egyszerű...
Kép
A fenti képen látszik, hogy hogyan is néz ki. Azóta kb. 20 dolgot másképp csinálnék, ez pusztán egy teszt volt.
Szóval lényegében ez egy cseh típusú átemelő, azzal a különbséggel, hogy a vízfelszín felől szív és nem alulról. A szívó ága ferdén le van vágva, hogy könnyen beállítható legyen, hogy mennyire szívjon a felszínről. Ezt amúgy egy úszóval szokták megoldani, de nem volt semmi energiám arra, hogy agyaljak azon hogy hogyan oldjam meg szépen, ráadásul üvegből. Na ezért lett ilyen, amilyen... lustaságból :D

Most már több mindent máshogyan csinálnék, pl. látványos ugyan - de nem cseh típusút csinálnék, hanem porlasztóköveset. Másfelől pedig az akváriumon kívülre helyezve/lógatva lenne igazán praktikus, amit egyébként egyszerű ugyan megoldani, ott már elengedhetetlen lenne az úszó használata, mert ha ott egyszer elengedte a vizet, azt megint meg kell szívnia valakinek :) Bár nem tudom, hogy érthető voltam-e. Azért gondoltam arra, hogy ezzel kezdek, mert ezt volt a legegyszerűbb megcsinálni. A másik kettőhöz mindenképp kell az úszó, hogy biztonságos legyen, egyszer szeretném azokat is megcsinálni. Mindegyiknél az a lényeg, hogy a lehető legkevésbé legyen zavaró a jelenléte az akváriumban.

Technikai adatom nincs a légpumpáról, de annyit elmondhatok, hogy szerintem újonnan egy ezres körül van, egy nagyobb teljesítményű pumpával sokkal jobban és hatékonyabban működne.

2012. december 29., szombat 22:29
Adminisztrátor

Hmm. ha pár mondatot , hogy hogyan is .. :D

2012. december 29., szombat 21:12

Na!
Elkészült, de nem muzsikál annyira jól, mint szerettem volna. Hát, igen, kicsit elkapkodtam a rajzot.

Ettől függetlenül egyébként működik és csak az éjszakai használattól ugyanúgy nem marad scum a felszínen, mint a normál porlasztóköves levegőztetéstől. Legalább szép :) (leszámítva a teflonszalagos tömítést, mert ezt még nem oldottam meg. Köszi killernek a cseh típusú átemelőről készült dokumentációt, az adta az ötletet. :D
A képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Az akvi pedig szépen fejlődik szerencsére, semmi említésre méltót nem tudok mondani :mrgreen:

2012. december 29., szombat 21:07
Adminisztrátor

Jajj !
Nehogy agyonverd a tekit kövekkel :shock: :roll:

2012. december 21., péntek 22:12

Sziasztok,

vízcsere volt és dunapart látogatás, emellett betettem egy háttérvilágítást is. A kövek még nincsenek a végleges állapotukban, vagyis pontosabban fogalmazva, teszek még be néhány darabot és a teknős fejénél lévő kövekkel még majd kezdek valamit. Elsődleges szerepük a rákelennesség :) Vagyis be szeretném védeni az oda beültetett parvulát attól, hogy kikotorják. Fene tudja, hogy sikerül-e...
Kép
Éjszakánként levegőztetek, ezért - ahogy ott a jobb oldalon is látható - betettem egy mini porlasztót egy üvegcsővel. Nagyon tetszik, mert szinte semmi helyset nem foglal, majdhogynem észrevétlen. Nagyon foglalkoztatott a surface scum eltávolítás téma az utóbbi időben, terveztem is egy dolgot - amire némi pénzt és időt is szántam - és úgy látszik, hogy talán felesleges volt, mert a sima egyszerű éjszakai levegőztetés hatására ma este vízcsere előtt sem volt egy ici-pici trutyi sem a felszínen.

Azért, ha már megcsináltam, meg fogom mutatni, de jövőhét közepére várom úgyhogy mindannyiunknak várnunk kell :)

2012. december 21., péntek 21:49
Adminisztrátor

Jó kis csapat lesz ha összeszoknak.
Nagyon kedves halak , temperamentumosabbak a kék neonoknál

2012. december 9., vasárnap 21:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Következő