Pontos idő: 2025. április 4., péntek 17:27

Hozzászólás a témához  [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő
 Cheloniidae hill - by weak 
Szerző Üzenet

papó írta:
Egy pici finom porlasztás sokat segíthet .

Miféle finom porlasztás? Mire gondolsz?

Kb. ez a két hét kellett neki, hogy elkezdjék otthon érezni magukat a növények. Ahogy nézem, akár hetente nyírhatom majd a ricciát. Az anubias is hozza a szép, új hajtásokat szinte mindenütt. Alakul a dolog. Az ecset alga kevesebb, de attól tartok, hogy csak tüneti a kezelés és amint abbahagynám a carbot, visszajönne. A szűrőhöz úgy egy éve nem nyúltam, lehet, hogy nem ártana kitakarítani. Nem haszáltam semmilyen kémiai szűrőt, sem aktívszenet, sem purigent. A flow egyébként sehol nem nagy, úgyhogy nincs tippem miért erőlködik ennyire ez a fekete ecset. A csigák háza is kiszőrösödik...

2014. december 7., vasárnap 14:24
Adminisztrátor

weak írta:
A múlt hét óta ismét high-techben működik az akvárium. A növények állapotán és az ecsetalga mennyiségén is látszik a változás. A világítás pontosan 0.7W/l vagyis 3x14W T5 megy az akvi fölött. A szén-dioxid adagolás is szépen megy a Liss nagypatronjából. A makrotáp adagolás is beindult, az első néhány napban 0.5ml, azóta már 1ml-re emeltem. Kezdetben leállított szűrőnél karboztam a problémás területeket. Ekkor véletlenül sikerült kinyírnom egy jó adag ricciát is. Nem gondoltam rá, hogy a carbo ennyire szét fog terülni. Szerencsére ezeken a területeken kívül a riccia nagyon szépen fejlődik és a karácsonymoha-kolbász is kezd alakulgatni.

Több a scum a felszínen, de ezt a nagyobb pörgésnek és a carboval nyakonöntött ricciának tudom be. Egy kis vízpumpával és egy levágott PET-palackkal csináltam egy skimmert, amivel egy perc alatt megszűnetetem a dolgot. A napi elfoglaltságom egyelőre ennyi: reggel táp, este skim :)

Csoda ha még van riccia , mert nem igazán bírja a carbot.
Jól látod , a felszín csak akkor fog letisztulni ha minden növény nagyjából "rendben " lesz .
Egy pici finom porlasztás sokat segíthet .

2014. december 5., péntek 20:48

A múlt hét óta ismét high-techben működik az akvárium. A növények állapotán és az ecsetalga mennyiségén is látszik a változás. A világítás pontosan 0.7W/l vagyis 3x14W T5 megy az akvi fölött. A szén-dioxid adagolás is szépen megy a Liss nagypatronjából. A makrotáp adagolás is beindult, az első néhány napban 0.5ml, azóta már 1ml-re emeltem. Kezdetben leállított szűrőnél karboztam a problémás területeket. Ekkor véletlenül sikerült kinyírnom egy jó adag ricciát is. Nem gondoltam rá, hogy a carbo ennyire szét fog terülni. Szerencsére ezeken a területeken kívül a riccia nagyon szépen fejlődik és a karácsonymoha-kolbász is kezd alakulgatni.

Több a scum a felszínen, de ezt a nagyobb pörgésnek és a carboval nyakonöntött ricciának tudom be. Egy kis vízpumpával és egy levágott PET-palackkal csináltam egy skimmert, amivel egy perc alatt megszűnetetem a dolgot. A napi elfoglaltságom egyelőre ennyi: reggel táp, este skim :)

2014. december 5., péntek 14:31

mgtyati írta:
Klassz fotó, várom a folytatást! :)

Köszönöm. Remélem, hamar lesznek fejlemények :)

2014. november 23., vasárnap 18:30

pit975 írta:
Érdemes az anubiasokat, ha nagyon algás 1/20 as clorox csapvíz oldatban megfürdetni. Pár percig kell csak az oldatban tartani, utána az alga evők leszüpürtyölik az elhalt algát :)
Szép kis anubias mező!

Ha nem áll kötélnek az alga a carbotol, ez lesz. Köszönöm a tippet!

2014. november 23., vasárnap 18:28

papó írta:
De szuper fotó :shock: :shock:

Köszönöm Papó, mikor befejeztem a posztot, lottem :)

Kozelrol nem mertem még a csempék, meg a kupi miatt ;)

2014. november 23., vasárnap 18:27

Klassz fotó, várom a folytatást! :)

2014. november 23., vasárnap 17:34

Érdemes az anubiasokat, ha nagyon algás 1/20 as clorox csapvíz oldatban megfürdetni. Pár percig kell csak az oldatban tartani, utána az alga evők leszüpürtyölik az elhalt algát :)
Szép kis anubias mező!

2014. november 23., vasárnap 17:23
Adminisztrátor

De szuper fotó :shock: :shock:

2014. november 23., vasárnap 17:16

A naplóban írtam, hogy amíg az új akvárium layout terve össze nem áll a fejemben, rendbeteszem az akvit. Tegnap sort is kerítettünk eg kis takarításra. Sok lépés volt, de az egész nem volt több egy óránál.
• az oda nem illő anubiascsomók levágása
• ezeket mielőtt visszatettem átnéztem, megnézegettem és a súlysan algás leveleket levágtam róla
• találtam egy makulátlan csempét amit szép kis darabokra törögettem egy franciakulcs segítségével
• a ricciát egy átlátszó vékony damillal sűrűn tekerve felkötöttem a csempedarabokra
• az anubias kapott egy carbo fürdőt, hogy a maradék alga is megadja magát (1l vízbe 2 ml carbo)
• vízcsere körvetkezett, ahol az aljzatról körkörös mozdulattal fekavartam a trutyit és a nagyon ecsetes részeket (hatásos volt)
• a félig teli akviba visszapakoltam az anubiast - a nagyobbacska leveleket inkább hátra tettem (bár nem logikus) a kisebb töveket pedig picit előrébb
• bepakoltam a riccia csempedarabokat - az akvi 60%-ára jutott, de reményeim (emlékeim) szerint gyorsan nő, szóval néhány hét és jut majd belőle mindenhová ahová szeretném (talán még az új spéci kisakiba is)
• a karácsony mohát a kövekre tenném majd, viszont előtte szeretném a sziklákat picit tisztábbnak látni, ezért carbozom minden nap leállított szűrővel a köveket - szép bordó lett, ahová jutott :) - tehát a karácsony mohából csináltam egy kolbászt, vagyis beletettem egy hálóba, feltekertem, majd a két végét bekötöttem. Addig is növöget majd szépen.

Holnap elmegyek patronért és ismét bekapcsolom a CO2-t. Visszakapcsolok minden fént (kb. 0.7W/l lesz így) és lassacskán elkezdek makrot is adagolni óvatosan.

DIY PPC lámpán töröm a fejem a jelenleg 3x14W T5 helyett. Amint látjátok nálam sűrűn változnak a tervek - a múltkor még HQI-n gondolkoztam :)
Ki tudja, majdcsak megállapodok ;)
Kép

2014. november 23., vasárnap 17:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő