A
naplóban írtam, hogy amíg az új akvárium layout terve össze nem áll a fejemben, rendbeteszem az akvit. Tegnap sort is kerítettünk eg kis takarításra. Sok lépés volt, de az egész nem volt több egy óránál.
• az oda nem illő anubiascsomók levágása
• ezeket mielőtt visszatettem átnéztem, megnézegettem és a súlysan algás leveleket levágtam róla
• találtam egy makulátlan csempét amit szép kis darabokra törögettem egy franciakulcs segítségével
• a ricciát egy átlátszó vékony damillal sűrűn tekerve felkötöttem a csempedarabokra
• az anubias kapott egy carbo fürdőt, hogy a maradék alga is megadja magát (1l vízbe 2 ml carbo)
• vízcsere körvetkezett, ahol az aljzatról körkörös mozdulattal fekavartam a trutyit és a nagyon ecsetes részeket (hatásos volt)
• a félig teli akviba visszapakoltam az anubiast - a nagyobbacska leveleket inkább hátra tettem (bár nem logikus) a kisebb töveket pedig picit előrébb
• bepakoltam a riccia csempedarabokat - az akvi 60%-ára jutott, de reményeim (emlékeim) szerint gyorsan nő, szóval néhány hét és jut majd belőle mindenhová ahová szeretném (talán még az új spéci kisakiba is)
• a karácsony mohát a kövekre tenném majd, viszont előtte szeretném a sziklákat picit tisztábbnak látni, ezért carbozom minden nap leállított szűrővel a köveket - szép bordó lett, ahová jutott

- tehát a karácsony mohából csináltam egy kolbászt, vagyis beletettem egy hálóba, feltekertem, majd a két végét bekötöttem. Addig is növöget majd szépen.
Holnap elmegyek patronért és ismét bekapcsolom a CO2-t. Visszakapcsolok minden fént (kb. 0.7W/l lesz így) és lassacskán elkezdek makrot is adagolni óvatosan.
DIY PPC lámpán töröm a fejem a jelenleg 3x14W T5 helyett. Amint látjátok nálam sűrűn változnak a tervek - a múltkor még HQI-n gondolkoztam

Ki tudja, majdcsak megállapodok