Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 19:09

Hozzászólás a témához  [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Következő
 Cheloniidae hill - by weak 
Szerző Üzenet

Egy kis fotó nélküli ápdét :)
A garnik bekerültek... nagyon-nagyon soknak tűnik a számuk. Ha jól emlékszem eddig egyszerre csak 6-volt az akváriumban amanoból, ez volt a max. Most meg ez a 20db?! Nagyon tetszik az, hogy nincs olyan pontja az akváriumnak, ahol ne látnék belőlük legalább egy példányt. A nyugalom kedvéért mikor bedobtam őket, dobtam be némi kaját is - azt gondoltam, hogy hátha könnyebben akklimatizálódnak. Nagy százalékuk azonnal hozzálátott pusztítani az algát, kíváncsi vagyok, hogy ma este látok-e majd bármi változást az akvi összképén.

Jelenleg fóliával védekezek a mászás ellen. Ma vízcsere van egyébként is, szokatlan kihívást jelent majd, hogy oda kell figyelnem, hogy ne szívjak le egy példányt se véletlenül.

Gyönyörű jószágok, minden elismerésem a tenyésztőnek. Ha sikerül, este lövök róluk 1-2 fotót.

A másik dolog a planáriahelyzet. Tele volt az aljzat a múlthéten, majd miután elkezdtem karbot adagolni, a kis férgek egy nagyobb részét a sziklákon látom. Tegnap a vizet figyelve elég sok tetemet láttam az aljzaton és a vízben lebegve is. Ettől függetlenül hamarosan készítek nekik egy finom marhatúsos csapdát és eltávolítok annyit, amennyit csak tudok :)

Amúgy sokszor tárgyalva volt már a téma, de veszélyesek lehetnek ezek emberre? Mittudomén, véletlenül lenyelem vízcserekor és belülről fal fel? Vagy valami ilyesmi? :D

2012. november 8., csütörtök 14:14

Köszönöm az elismerő szavakat.

Ha túl leszünk az algán akkor már csak a kis csapat halacska kell bele. Néhány héten belül már azért - meg hogyha az alga is úgy gondolja - megnyírom majd. Az igazság az, hogy anno a parvulát kb. 6 hetente nyírtam. Nem tudom, hogy milyen időközönként "szabad" de minél sűrűbben szeretném, hogy rét és ne susnyás jellege legyen az előtérnek :D

2012. november 6., kedd 13:24
Adminisztrátor

Fantasztikus ez a teknős :D
Szinte várja az ember , hogy bemutatkozzon a "fazon " miután kidugta a fejét 8-)

2012. november 5., hétfő 22:58
Sasszem

Csúcs az akvárium.
De nem lesz sok a zöld?
A kő is az meg a növényzet.

2012. november 5., hétfő 21:45

Update: feltöltéstől a 4. hétig
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Bocs a különböző beállítások miatt, néhol elüt, de igyekszem azért. No, meg azért látszik aminek látszódnia kell ;)
Tegnap volt vízcsere. Ekkor leszedtem kb. 2dl-t ebből a barna takonyból, ami fedte. Úgy kezdem észrevenni, hogy alakul talán. Elvileg szerdán végre érkezik 20(!)db amano garni, akik reményeim szerint sépen kitakarítanak majd. 4 naponta cserélek vizet, a tápozásnál annyi változott, hogy a bacikultúra elfogyott már a múlthéten és mától adagolok carbot is, de csak óvatosan. Ezt az alga és a planária ellen gondoltam. Ma kezdtem és már láttam 1-2 hullát...

Összességében elégedett vagyok, mint mindig, az aljzat megtartására használatos lemezt kiszedem, mert már semmiféle szerepe nincs. Lövök majd egy közelit, de ott már láthatóan tartani fogja a parvula gyökere, ennél lejjebb már nem fog csúszni.
Kép
A nagyképen látszik, hogy eléggé szmötyis azért az akvi és szinte mindenütt ott a barna kulimász. Feltűnt továbbá a frontnál, hogy itt-ott gyanúsan acicularis kinézetű tövecske foglal helyet. Lehet, hogy ezt még most kiszedem és elteszem egy picivel hátrébb. A hátlapi vinilt és célszerű lenne lassan lecserélni, mert a karcok nagyon durván látszanak. Bár jelenleg ez részletkérdés.

Alakul ez... :)

papó írta:
Off
weak írta:
papó írta:
Ma működött ez a pozitív izé :D

http://atevalosagod.blogspot.com ;)

A hamis bálványokat nem kellene leleplezni ?
Hiszen pont a hamis bálványok miatt kell álarcot felvenned , be kell álmod a sorba mert a követők kiközösítenek .
Bocsi ezt ott kellett volna megjegyeznem.

on

OFF
1 a lényeg, hogy a Te hangod a fejedben hangosabb legyen, mint a körülötted lévőké ;)
ON

2012. november 5., hétfő 21:00
Adminisztrátor

Off
weak írta:
papó írta:

A hamis bálványokat nem kellene leleplezni ?
Hiszen pont a hamis bálványok miatt kell álarcot felvenned , be kell álmod a sorba mert a követők kiközösítenek .
Bocsi ezt ott kellett volna megjegyeznem.

on

2012. október 31., szerda 22:04

papó írta:

2012. október 31., szerda 21:54
Adminisztrátor

2012. október 31., szerda 21:33

Egész jól alakul az akva. Vízcserekor mindig látok 1 planáriát... szerencsére egyszerre csak 1-et láttam eddig és a kagylósrákok is kezdenek kelni kifele lassan. Az alga alakul, de nem vészes még most sem, szerintem jövőhéten pár nap alatt elintézik az amanok. No meg aztán hamarosan jönnek az otok is. :)

A parvula szépen alakul mindenütt, 1-2 nap múlva jön a 4. heti fotó. Még 1 hónap és jön az első fazonigazítás.
Jól alakul ez :)
Csak nézek majd egy tesztet, nagyon szeretnék méricskélni kicsit - ha van értelme, ha nincs. :D

2012. október 31., szerda 14:50

Úgy tűnik nagyon jól végzi a dolgát! ;)

2012. október 30., kedd 9:26
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Következő