|
Pontos idő: 2025. április 4., péntek 17:25
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: Vajon van bármi amivel el tudnám tűntetni úgy, hogy a riccia megmaradjon? A carborol korábbról már tudom, hogy tönkretenném vele, van esetleg más, amit tehetek?  Az easyvel igen, nálam a Liqui Carboval kezelt területről semmi riccia nem ment tönkre. Egy kis off. A képen a fehér pöttyök ecset maradványok, a zöld foltok riccia.  Amúgy az áramlással és az ammóniával hogy állsz? 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 31., szombat 14:04 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
weak írta: Ma vízcsere nap. Eltelt a második hét is, hogy változtattam a tápozási rutinon. Az anubias csak új korában volt ilyen szép legutóbb. Gyönyörű új hajtásokat hoz. Hamarosan levágom a régebbi itt-ott algás leveleket. A problémám a ricciával van. Van egy terület, ahol nagyon bele ette magát az ecset alga. Vajon van bármi amivel el tudnám tűntetni úgy, hogy a riccia megmaradjon? A carborol korábbról már tudom, hogy tönkretenném vele, van esetleg más, amit tehetek?  Egyedül a blackout az, ami eszembe jutott...  Sajnos az ecset ellen a blackout sem ér semmit. Szerintem érdemes lenne az algás résztől megszabadulni, és friss mohával pótolni. 1-2 hét alatt mintha mi sem történt volna. 
2015. január 31., szombat 11:56 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Ma vízcsere nap. Eltelt a második hét is, hogy változtattam a tápozási rutinon. Az anubias csak új korában volt ilyen szép legutóbb. Gyönyörű új hajtásokat hoz. Hamarosan levágom a régebbi itt-ott algás leveleket. A problémám a ricciával van. Van egy terület, ahol nagyon bele ette magát az ecset alga. Vajon van bármi amivel el tudnám tűntetni úgy, hogy a riccia megmaradjon? A carborol korábbról már tudom, hogy tönkretenném vele, van esetleg más, amit tehetek?  Egyedül a blackout az, ami eszembe jutott... 
|
2015. január 31., szombat 11:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
weak írta: Sziasztok,
egy kis update. Alakul a riccia szőnyegem (parvula helyett) viszont észre vettem, hogy fekete ecsetalga fronton nem túl rózsás a helyzet. Úgy gondoltam, hogy ideje újragondolni a tápozási rutint és megnézni, min tudnék változtatni, hogy javuljon a dolog. A makro tápanyagokból eddig napi 2ml adagoltam. Ennek oka az, hogy korábban is így tettem. Arra jutottam, hogy elkezdem csökkenteni a mennyiséget. Így most kb. 16 csepp a napi adag. A növények így is szépen fotoszintetizának, de nem az az őrült pörgés, mint korábban. A CO2 is sok volt kicsit szerintem. 2/sec fölött volt, most beállítottam 1-re. Az áramlás on nem variáltam, mert az egyáltalán nem jelentős. A világítás időtartamát is rövidítettem kicsit.
Ami további nagy ötletem volt, hogy így majd 2 év járatás után talán illik átöblítenem óvatosan a szűrőt. Eszeméletlen dzsuva volt már benne. Mindez a múlt héten volt, szóval korai lenne bármit mondani, amit észrevettem, hogy ismét elkezdtek vibrálni a levelek és a riccia is zöldebb, mint volt. Az Otom kedve is sokkal jobb. Rendesen tele van a hasa állandóan, ami eddig nem volt annyira jellemző.
Meglátjuk, de szerintem az irány jó lehet. Vélemény? Nem nagyon volt olyan növényed amelynek szükséges volt a macro .. 
2015. január 25., vasárnap 19:27 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Sziasztok,
egy kis update. Alakul a riccia szőnyegem (parvula helyett) viszont észre vettem, hogy fekete ecsetalga fronton nem túl rózsás a helyzet. Úgy gondoltam, hogy ideje újragondolni a tápozási rutint és megnézni, min tudnék változtatni, hogy javuljon a dolog. A makro tápanyagokból eddig napi 2ml adagoltam. Ennek oka az, hogy korábban is így tettem. Arra jutottam, hogy elkezdem csökkenteni a mennyiséget. Így most kb. 16 csepp a napi adag. A növények így is szépen fotoszintetizának, de nem az az őrült pörgés, mint korábban. A CO2 is sok volt kicsit szerintem. 2/sec fölött volt, most beállítottam 1-re. Az áramlás on nem variáltam, mert az egyáltalán nem jelentős. A világítás időtartamát is rövidítettem kicsit.
Ami további nagy ötletem volt, hogy így majd 2 év járatás után talán illik átöblítenem óvatosan a szűrőt. Eszeméletlen dzsuva volt már benne. Mindez a múlt héten volt, szóval korai lenne bármit mondani, amit észrevettem, hogy ismét elkezdtek vibrálni a levelek és a riccia is zöldebb, mint volt. Az Otom kedve is sokkal jobb. Rendesen tele van a hasa állandóan, ami eddig nem volt annyira jellemző.
Meglátjuk, de szerintem az irány jó lehet. Vélemény?
|
2015. január 25., vasárnap 19:22 |
|
 |
weak
|
ferenczadam írta: Milyen világítás megy az aki felett? ( típusra gondolok) Azt hiszem, hogy Boyu STS-600. Hamarosan DIY 55W PC-re cserélem, feltéve, hogy valaha elészülök vele egyáltalán. 
|
2014. december 7., vasárnap 19:03 |
|
 |
ferenczadam
|
weak írta: A múlt hét óta ismét high-techben működik az akvárium. A növények állapotán és az ecsetalga mennyiségén is látszik a változás. A világítás pontosan 0.7W/l vagyis 3x14W T5 megy az akvi fölött. A szén-dioxid adagolás is szépen megy a Liss nagypatronjából. A makrotáp adagolás is beindult, az első néhány napban 0.5ml, azóta már 1ml-re emeltem. Kezdetben leállított szűrőnél karboztam a problémás területeket. Ekkor véletlenül sikerült kinyírnom egy jó adag ricciát is. Nem gondoltam rá, hogy a carbo ennyire szét fog terülni. Szerencsére ezeken a területeken kívül a riccia nagyon szépen fejlődik és a karácsonymoha-kolbász is kezd alakulgatni. Több a scum a felszínen, de ezt a nagyobb pörgésnek és a carboval nyakonöntött ricciának tudom be. Egy kis vízpumpával és egy levágott PET-palackkal csináltam egy skimmert, amivel egy perc alatt megszűnetetem a dolgot. A napi elfoglaltságom egyelőre ennyi: reggel táp, este skim  Milyen világítás megy az aki felett? ( típusra gondolok)
|
2014. december 7., vasárnap 18:06 |
|
 |
weak
|
Egyelőre, csak egy távoli, kanapén ülős... 
|
2014. december 7., vasárnap 15:53 |
|
 |
weak
|
Koszonom a tippet. En is gondoltam erre, de akkor meg is csinalom mostmar 
|
2014. december 7., vasárnap 14:29 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
weak írta: papó írta: Egy pici finom porlasztás sokat segíthet . Miféle finom porlasztás? Mire gondolsz? Kb. ez a két hét kellett neki, hogy elkezdjék otthon érezni magukat a növények. Ahogy nézem, akár hetente nyírhatom majd a ricciát. Az anubias is hozza a szép, új hajtásokat szinte mindenütt. Alakul a dolog. Az ecset alga kevesebb, de attól tartok, hogy csak tüneti a kezelés és amint abbahagynám a carbot, visszajönne. A szűrőhöz úgy egy éve nem nyúltam, lehet, hogy nem ártana kitakarítani. Nem haszáltam semmilyen kémiai szűrőt, sem aktívszenet, sem purigent. A flow egyébként sehol nem nagy, úgyhogy nincs tippem miért erőlködik ennyire ez a fekete ecset. A csigák háza is kiszőrösödik... Finom levegőporlasztásra gondoltam.
2014. december 7., vasárnap 14:26 |
|
|