|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 2:00
|
Szerző |
Üzenet |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Amano garnik vannak ? Mert azoktól láttam már érdekes dolgokat
|
2015. január 12., hétfő 21:02 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Baj van, elég nagy baj.Mára eltűnt 4db Galaxy razbórám nyom nélkül.Akvárium mellett nincsenek, akváriumban nincsenek, szűrőben nem lehetnek, mivel garnibiztossá tettem.Mi történhetett velük?Valaki tapasztált már ilyet?Ja igen, tegnal este mindenki jól volt, a kajára szokásosan ráraboltak, ketrgetőztek, egyszóval semmi nem utalt erre.
|
2015. január 12., hétfő 20:59 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Mexx2 írta: Molnár Béla írta: Mexx2 írta: papó írta: DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges. Ezt valahol ki kéne emelni, mert senki sem tudja. Mexx olvasod te ez a fórumot  Naponta többször. De miért is? Szívat, vagy tényleg nem olvasod!?  Rendszeresen olvasom, ezért nem értem mit akar mondani.
_________________ K.Tamás
|
2015. január 10., szombat 21:17 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: Molnár Béla írta: Mexx2 írta: papó írta: DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges. Ezt valahol ki kéne emelni, mert senki sem tudja. Mexx olvasod te ez a fórumot  Naponta többször. De miért is? Szívat, vagy tényleg nem olvasod!? 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 10., szombat 20:42 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DonaTTT írta: Köszönöm szépen a választ.Az elég ha fodrozom a vízfelszínt vagy inkább levegőztessek?Az akvarium 2 méterre van az ágyamtól így az elég zavaró lenne.Mostanában nem volt nagyobb vágás, így ezt az okot kizárnám. Az ágy és az akva nem számít! A levegőztető pumpát bárhová elhelyezheted ahol van szellőzés. Nem kell azt az akva mellé tenni, csak cső hosszától függ a dolog. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 10., szombat 20:41 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molnár Béla írta: Mexx2 írta: papó írta: DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges. Ezt valahol ki kéne emelni, mert senki sem tudja. Mexx olvasod te ez a fórumot  Naponta többször. De miért is?
|
2015. január 10., szombat 19:12 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Mexx2 írta: papó írta: DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges. Ezt valahol ki kéne emelni, mert senki sem tudja. Mexx olvasod te ez a fórumot 
|
2015. január 10., szombat 17:43 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges. Ezt valahol ki kéne emelni, mert senki sem tudja.
|
2015. január 10., szombat 17:32 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Köszönöm szépen a választ.Az elég ha fodrozom a vízfelszínt vagy inkább levegőztessek?Az akvarium 2 méterre van az ágyamtól így az elég zavaró lenne.Mostanában nem volt nagyobb vágás, így ezt az okot kizárnám.
|
2015. január 10., szombat 16:00 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
DonaTTT írta: Köszi a segítséget.Csináltam ma egy lily pipe utánzatot, és sokkal jobb lett az áramlás.Még egy kérdésem lenne.A vízfelszínen lévő hártyát mi okozza?Illetve hogy tudom úgy eltavolítani, hogy vissza se jöjjön? A hártyát a sok minden okozhatja . az egyik ok , idézek magamtól : " Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya . + A másik az nem megfelelő oxidáció aminek oka lehet a sok CO2 adagolása és magának az oldott oxigénnel a hiánya. Az utóbbi kettő is gyakori jelenség . Orvosolni a Co2 adagolás megfelelő beállításával -bubiszám visszavétele - és plusz , legalább , éjszakai levegőztetés beiktatásával lehetséges.
2015. január 10., szombat 15:55 |
|
|