|
Pontos idő: 2025. április 9., szerda 1:12
|
Szerző |
Üzenet |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Egy akvarisztikai boltos ismerősömtől kaptam egy RO gépet.Elmondása szerint nem sokat ment.Keveset használta.Mit érdemes leellenőrizni?Nem tudom milyen fajta, mivel a címke már nincs rajta.Ez lenne az:  Az a zöld dolog mi az elején?Kell hozzá?A segítséget előre is köszönöm.
|
2015. március 31., kedd 20:11 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
DonaTTT írta: papó írta: DonaTTT írta: papó írta: DonaTTT írta: Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal   Ha nem sok a kiáramló víz az akváriumból , azért még lehet erős . Pogostemon erectus jó ötlet . Születésnapod volt ? Minek ennyi táp ? Nem volt szülinapom. Azért hozott ennyit, mert ahonnan hozta, ott azt mondták, nem valószínű hogy lesz még.Illetve egy rokonomnak is lehez hogy kellesz.Az áramlással mit tudok csinálni?Egyébként olyan helyen is van alga ahol szinte semmi áramlás sincs. Ha nem tőlünk vetted nem jó ötlet volt , de így jár aki nem olvassa a fórumot . A vízáramlás változtatását Neked kell kitalálnod . De olvasom, úgy tűnik az a rész kimaradt.Mi van ezekkel a tápokkal? Nem biztos , hogy azt vettél amit használsz ma is . Pü
2015. március 19., csütörtök 21:51 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
papó írta: DonaTTT írta: papó írta: DonaTTT írta: Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal   Ha nem sok a kiáramló víz az akváriumból , azért még lehet erős . Pogostemon erectus jó ötlet . Születésnapod volt ? Minek ennyi táp ? Nem volt szülinapom. Azért hozott ennyit, mert ahonnan hozta, ott azt mondták, nem valószínű hogy lesz még.Illetve egy rokonomnak is lehez hogy kellesz.Az áramlással mit tudok csinálni?Egyébként olyan helyen is van alga ahol szinte semmi áramlás sincs. Ha nem tőlünk vetted nem jó ötlet volt , de így jár aki nem olvassa a fórumot . A vízáramlás változtatását Neked kell kitalálnod . De olvasom, úgy tűnik az a rész kimaradt.Mi van ezekkel a tápokkal?
|
2015. március 19., csütörtök 21:49 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
DonaTTT írta: papó írta: DonaTTT írta: Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal   Ha nem sok a kiáramló víz az akváriumból , azért még lehet erős . Pogostemon erectus jó ötlet . Születésnapod volt ? Minek ennyi táp ? Nem volt szülinapom. Azért hozott ennyit, mert ahonnan hozta, ott azt mondták, nem valószínű hogy lesz még.Illetve egy rokonomnak is lehez hogy kellesz.Az áramlással mit tudok csinálni?Egyébként olyan helyen is van alga ahol szinte semmi áramlás sincs. Ha nem tőlünk vetted nem jó ötlet volt , de így jár aki nem olvassa a fórumot . A vízáramlás változtatását Neked kell kitalálnod .
2015. március 19., csütörtök 21:47 |
|
 |
DonaTTT
|
papó írta: DonaTTT írta: Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal   Ha nem sok a kiáramló víz az akváriumból , azért még lehet erős . Pogostemon erectus jó ötlet . Születésnapod volt ? Minek ennyi táp ? Nem volt szülinapom. Azért hozott ennyit, mert ahonnan hozta, ott azt mondták, nem valószínű hogy lesz még.Illetve egy rokonomnak is lehez hogy kellesz.Az áramlással mit tudok csinálni?Egyébként olyan helyen is van alga ahol szinte semmi áramlás sincs.Hogy jobb adagolni a Dr.Garden tápot?Napokra lebontva, vagy ahogy rajta van, hetente?
|
2015. március 19., csütörtök 21:42 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
DonaTTT írta: Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal   Ha nem sok a kiáramló víz az akváriumból , azért még lehet erős . Pogostemon erectus jó ötlet . Születésnapod volt ? Minek ennyi táp ?
2015. március 19., csütörtök 21:39 |
|
 |
DonaTTT
|
Nem sok változás történt az elmúlt időszakban.A növények nőnek, egy kivételével, az algák is nőnek, de ők kivétel nélkül. A legzavaróbb az ecset alga. Velem mit tudok csinálni?Az áramlásom nem hiszem hogy erős, épphogy körbeér az akván. Hátulról a cabonba carolinianat ki fogom szedni, mit javasolnátok a helyére?Én pogostemon erestus és limophila hippuriodides keverékre gondoltam. Ha van valami ötletetek, ki vele.  és végére egy kép (inkább 2  )  Anyának köszönhetően most el vagyok látva egy darabig növénytáppal  
|
2015. március 19., csütörtök 18:49 |
|
 |
DonaTTT
|
papó írta: DonaTTT írta: Elég rég jelentkeztem.Az akvárium lassan de biztosan kezd kilábalni az algatámadásból.Ami furcsa, most hogy egyre kevesebbet tudok az akvával foglalkozni, így kezdett helyrerázódni.Kívámcsi vagyok 3-4hét múlva amikor semmire nem lesz időm mi lesz itt  Na hát igen a papagájoknál lassan kezdődik a szezon és ilyenkor sokkal inkább rájuk figyelek, mivel nálam ők az elsők.Odúfaragás, nagytakarítás, fertőtlenítés sterilizaló festés és még nagyon sok dolgot kell ilyenkor megcsinálni, így még tanulni sincs időm nemhogy az akvára  Holnap még egyszer átsuvickolom, rakok fel képet, aztán legközelebb majd ha lesz rá időm/erőm/kedvem.Illetve szeretnék beszerezni pár halat bele:6 kolibri hal, 6neon hal és egy pár törpegurámi.Ez a mennyiség (6galaxy mellett) még jó ebbe a méretbe igaz? A kiszemelt halak bőven elférnek . Rendben, köszi! Az még kimaradt, hogy átváltottam citromsavas co2 rendszererre.Egyenlőre sokkal jobb mint az élesztős.Remélem ezt majd hosszabb távon is elmondhatom róla.
|
2015. február 22., vasárnap 21:31 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
DonaTTT írta: Elég rég jelentkeztem.Az akvárium lassan de biztosan kezd kilábalni az algatámadásból.Ami furcsa, most hogy egyre kevesebbet tudok az akvával foglalkozni, így kezdett helyrerázódni.Kívámcsi vagyok 3-4hét múlva amikor semmire nem lesz időm mi lesz itt  Na hát igen a papagájoknál lassan kezdődik a szezon és ilyenkor sokkal inkább rájuk figyelek, mivel nálam ők az elsők.Odúfaragás, nagytakarítás, fertőtlenítés sterilizaló festés és még nagyon sok dolgot kell ilyenkor megcsinálni, így még tanulni sincs időm nemhogy az akvára  Holnap még egyszer átsuvickolom, rakok fel képet, aztán legközelebb majd ha lesz rá időm/erőm/kedvem.Illetve szeretnék beszerezni pár halat bele:6 kolibri hal, 6neon hal és egy pár törpegurámi.Ez a mennyiség (6galaxy mellett) még jó ebbe a méretbe igaz? A kiszemelt halak bőven elférnek .
2015. február 22., vasárnap 21:00 |
|
 |
DonaTTT
|
Elég rég jelentkeztem.Az akvárium lassan de biztosan kezd kilábalni az algatámadásból.Ami furcsa, most hogy egyre kevesebbet tudok az akvával foglalkozni, így kezdett helyrerázódni.Kívámcsi vagyok 3-4hét múlva amikor semmire nem lesz időm mi lesz itt  Na hát igen a papagájoknál lassan kezdődik a szezon és ilyenkor sokkal inkább rájuk figyelek, mivel nálam ők az elsők.Odúfaragás, nagytakarítás, fertőtlenítés sterilizaló festés és még nagyon sok dolgot kell ilyenkor megcsinálni, így még tanulni sincs időm nemhogy az akvára  Holnap még egyszer átsuvickolom, rakok fel képet, aztán legközelebb majd ha lesz rá időm/erőm/kedvem.Illetve szeretnék beszerezni pár halat bele:6 kolibri hal, 6neon hal és egy pár törpegurámi.Ez a mennyiség (6galaxy mellett) még jó ebbe a méretbe igaz?
|
2015. február 22., vasárnap 20:57 |
|
|