Pontos idő: 2025. április 11., péntek 4:40

Hozzászólás a témához  [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Következő
 Átalakítás 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Hát akvakertész barátaink saját honlapján.Maradjunk név nélkül.Ezeket nem most olvastam.Tavaly télen talán.De mér legalább 2-3 éve próbálok tanulni.Kicsit kevésnek találom a flovt azért próbáltam.Nagyon sok véleményt,hitvallást.olvastam szöges ellentétekkel.Sajnos ritkán van időm leülni,levelezni,de talán változik.Most minden tanács jól jöhet.A vízhullámzás meg van.3 szűrő nyom.Az átrendezés előtt tűrhető is volt..Azóta......Igazából a talajt cseréltem ki,és gyári tápra váltottam.Akkor most szerinted menjen az oxigén éjjel??
Köszi.

De a 3 szűrő miatt van algaproblémád ...
Nem a darabszám a sok , hanem a teljesítmény..
Azt kellene visszavenned..
Igen az oxigén menjen .
A beoldott oxigénre szüksége van az akváriumodnak , de nincs szüksége az erős áramlásra .

2015. augusztus 11., kedd 21:02

Hát akvakertész barátaink saját honlapján.Maradjunk név nélkül.Ezeket nem most olvastam.Tavaly télen talán.De mér legalább 2-3 éve próbálok tanulni.Kicsit kevésnek találom a flovt azért próbáltam.Nagyon sok véleményt,hitvallást.olvastam szöges ellentétekkel.Sajnos ritkán van időm leülni,levelezni,de talán változik.Most minden tanács jól jöhet.A vízhullámzás meg van.3 szűrő nyom.Az átrendezés előtt tűrhető is volt..Azóta......Igazából a talajt cseréltem ki,és gyári tápra váltottam.Akkor most szerinted menjen az oxigén éjjel??
Köszi.

2015. augusztus 11., kedd 20:51
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Próbáltam már mindenhogy.Igyekszem a vízfelszínt is mozgatni,már volt benn nagyobb pover head(feküdtek a növények)Sehogy sem sikerül beállítani.Találtam itthon levegőztetőt be is állítottam.Csak félek az állandó Ph.változást nem e sínylik meg a halak,rákok.Valami biztos nem jó pedig.Szépek voltak a mohák,most meg nem is látszanak az algától.Neki vagyok keseredve.A világítás is-azt olvastam jó a kompakt fénycső akváriumhoz,erős,nem meleg.Aztán kiderült,hogy a T5 mégis jobb,és sokkal kevésbé meleg.Egy valag pénzt bele öltem ozt itt van a full kazán,ami azért világít is.

No de hol olvastál ilyen dolgokat ?
Miért nem kérdeztél meg minket is ? :(
A power head , csak több algát fog okozni ...
Csak a vízfelszínt mozgasd és azt sem erősen , hanem csak hömpölyögjön a víz ...

2015. augusztus 11., kedd 19:09

Próbáltam már mindenhogy.Igyekszem a vízfelszínt is mozgatni,már volt benn nagyobb pover head(feküdtek a növények)Sehogy sem sikerül beállítani.Találtam itthon levegőztetőt be is állítottam.Csak félek az állandó Ph.változást nem e sínylik meg a halak,rákok.Valami biztos nem jó pedig.Szépek voltak a mohák,most meg nem is látszanak az algától.Neki vagyok keseredve.A világítás is-azt olvastam jó a kompakt fénycső akváriumhoz,erős,nem meleg.Aztán kiderült,hogy a T5 mégis jobb,és sokkal kevésbé meleg.Egy valag pénzt bele öltem ozt itt van a full kazán,ami azért világít is.

2015. augusztus 11., kedd 18:48
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Szia Papó.Azóta egy belső vízforgatót használok.Régebben szoktam levegőt bugyborékoltatni,de akkor tele voltam fonal algával.Mire bekapcsolt a világítás még nem volt meg a CO szint,úgy ki khajtotta a A buborékoltató.Persze attól lehet igazad.

Ezt nagyon benéztem , nem tudom miért gondoltam , hogy nem a vízfelszínt mozgatod ..
Természetesen most van jó irányba a kiömlőd.

2015. augusztus 11., kedd 18:10

Szia Papó.Azóta egy belső vízforgatót használok.Régebben szoktam levegőt bugyborékoltatni,de akkor tele voltam fonal algával.Mire bekapcsolt a világítás még nem volt meg a CO szint,úgy ki khajtotta a A buborékoltató.Persze attól lehet igazad.

2015. augusztus 11., kedd 16:27
Adminisztrátor

Az áramlásod nagyon rossz .
A vízfelszínt kellene mozgatnod , hogy minél több oldott oxigén legyen a vízben .
A baloldali diffuzornak a kiömlőjét fordítsd el 180 fokkal .
Ráadásul érdemes lenne legalább éjszaka egy levegőztetőt üzemeltetni egy kis porlasztó kővel .

2015. augusztus 10., hétfő 18:53
Adminisztrátor

Kép

2015. augusztus 10., hétfő 18:48

http://indafoto.hu/talos_csaba/image/23 ... b470b/user

2015. augusztus 10., hétfő 18:26

Rossz link volt.A következő jó.Köszi.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nívópálca 2015. augusztus 10., hétfő 18:31-kor.

2015. augusztus 10., hétfő 18:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Következő