|
Pontos idő: 2025. április 18., péntek 16:31
|
Szerző |
Üzenet |
Nívópálca
|
|
2016. február 18., csütörtök 14:54 |
|
 |
Nívópálca
|
Hát pl.a vizi csillag,a petrezselyem sem
|
2016. február 18., csütörtök 14:53 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nívópálca írta: Köszönöm. A homok kb.5 cm széles sáv.A befelé haladó is csak kevéssel szélesebb. Igazándiból csak azért csináltam így,hogy a növények ne fussanak ki az üveghez(nem futnak amúgy sem)Persze ha rosszat teszem vele,meg is szüntethetem.(Versenyezni úgy sem tudok vele,MAX.-magammal ,okulva)) Az már biztos,hogy a nitrát nagyon hiányzott a vízből.Most gyenge 20.(nem tudom jó e így.) A héten már nagyon gyors növekedést tapasztaltam a sterneknél(lehet,hogy túl gyors).A mit még hiányolok-a bokrosodás elmaradása,-metszés után sem alakul. A lotus-amit küldtél Papó-szépen fejlődik,3 levelet hoz most. A dilemám most a tápozás. A Tf-ből(micro-macro)A max.adagot teszem-(a kialakult nitrát-0 miatt,gondolom a foszfát is így ált,nem adagoltam.)Mivel a nitrát szépen felment,gondolom a foszfát is. a 340-l akihoz-220 W-fénnyel. kell e ekkora ppm.-szint vagy kevesebb is elég.? Amúgy az egyik szűrő szívóágát az akva másik hosszú oldalára tettem,így már semelyik csepegtetős tesztel nem tudok nitritet mérni.-0-. :-) Az ecset tűnik el szépen,a LIQUI CARBO jól dolgozik.(köszi :-) ). A mohákon sajnos még mindig van finom-barna alga réteg.CORBOZni annyira nem akarom-úgy vettem észre elégeti.Növekedés van,de így nem szépek. Köszönöm. Ennyi növényhez jó ez a nitrát szint .A mohák le fogják dobni a régi leveleket , de 10 nap múlva már szépek lesznek . Melyik növényed nem bokrosodik ? Lefényképeznéd ?
2016. február 18., csütörtök 14:46 |
|
 |
Nívópálca
|
Köszönöm. A homok kb.5 cm széles sáv.A befelé haladó is csak kevéssel szélesebb. Igazándiból csak azért csináltam így,hogy a növények ne fussanak ki az üveghez(nem futnak amúgy sem)Persze ha rosszat teszem vele,meg is szüntethetem.(Versenyezni úgy sem tudok vele,MAX.-magammal ,okulva)) Az már biztos,hogy a nitrát nagyon hiányzott a vízből.Most gyenge 20.(nem tudom jó e így.) A héten már nagyon gyors növekedést tapasztaltam a sterneknél(lehet,hogy túl gyors).A mit még hiányolok-a bokrosodás elmaradása,-metszés után sem alakul. A lotus-amit küldtél Papó-szépen fejlődik,3 levelet hoz most. A dilemám most a tápozás. A Tf-ből(micro-macro)A max.adagot teszem-(a kialakult nitrát-0 miatt,gondolom a foszfát is így ált,nem adagoltam.)Mivel a nitrát szépen felment,gondolom a foszfát is. a 340-l akihoz-220 W-fénnyel. kell e ekkora ppm.-szint vagy kevesebb is elég.? Amúgy az egyik szűrő szívóágát az akva másik hosszú oldalára tettem,így már semelyik csepegtetős tesztel nem tudok nitritet mérni.-0-. :-) Az ecset tűnik el szépen,a LIQUI CARBO jól dolgozik.(köszi :-) ). A mohákon sajnos még mindig van finom-barna alga réteg.CORBOZni annyira nem akarom-úgy vettem észre elégeti.Növekedés van,de így nem szépek. Köszönöm.
|
2016. február 18., csütörtök 14:03 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nívópálca írta: :-). Nem is lenne rossz(Karib szigeteken).Csak a növények fejlődése.......  , Lassan talán...... Az elképzelés dús növényzet..... Nem szerencsés ez a dekor homok .. Biológiailag nem jól működnek annyira sűrű a legtöbb . A növénytápok feldolgozásához a növények számára szükséges a jól működő talaj . Ha ez az elképzelésed az nem baj , de csak a versenyre való fotózás előtt tölteném meg a kiszemelt helyeket dekorral . Visszafogja az egész akvárium fejlődését és ráadásul sok munkád is van vele ..
2016. február 17., szerda 21:12 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nívópálca írta: https://lh3.googleusercontent.com/-Gageq01MQ28/VhA8Avon19I/AAAAAAAAB1Y/W2r2d7Undjs/s800-Ic42/WP_20151001_21_15_55_Pro.jpg Uhh..ezt jol lekaptad....szép, az egész akival egyetemben...
|
2016. február 17., szerda 21:03 |
|
 |
Nívópálca
|
:-). Nem is lenne rossz(Karib szigeteken).Csak a növények fejlődése.......  , Lassan talán...... Az elképzelés dús növényzet.....
|
2016. február 16., kedd 21:05 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nívópálca írta:  Jelenleg Alaposan átrendezted . Akár egy sétány valahol a karib- tenger partján .
2016. február 16., kedd 20:05 |
|
 |
Nívópálca
|
 Jelenleg
|
2016. február 16., kedd 19:43 |
|
 |
Nívópálca
|