Pontos idő: 2025. április 18., péntek 16:34

Hozzászólás a témához  [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
 Átalakítás 
Szerző Üzenet

papó írta:
Nívópálca írta:
Ph-ok.Köszönöm előre is.
Köszönöm.Hát igen elég küzdelmes.Igazából csak az a szép nagyobb diszkosz tartott vissza hogy befejezzem a diszkoszozást.Más halak is azért kerültek már az akváriumba,hogy váltsak,de nincs szívem megválni tőle,sem a többitől..Kiszedni sem tudom őket van .A tőzeg nélkül meg vannak,ma likvidálom.De a világításon is tudok növelni még 110W-ot.Csak ugye az már lehet,hogy sok.
Most egyenlőre kiszedem a tőzeget,a dekor homok helyett-növénytáptalaj.A világítást leengedtem 16cm.-re itt még nem melegíti a vizet vészesen.Egyenlőre 7.5 órát világítok.Már jobban szeretnék 1 szép növényest mint diszkoszost.Persze látni példát-növényes-diszkoszost,de hosszútávon lehet,hogy azok sem működnek.
Köszönöm.

Ez az akvárium már több mint 3 éve működik :

Kép

Ez fantasztikus!!!A diszkosos növényesek a gyengém!Mekkora ez az akva?

Tapatalk-kal küldve az én ALCATEL ONE TOUCH 7041X-el

2016. február 20., szombat 10:23

Hűűűűű!Ez szép!!!!!!

2016. február 20., szombat 8:17
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Ph-ok.Köszönöm előre is.
Köszönöm.Hát igen elég küzdelmes.Igazából csak az a szép nagyobb diszkosz tartott vissza hogy befejezzem a diszkoszozást.Más halak is azért kerültek már az akváriumba,hogy váltsak,de nincs szívem megválni tőle,sem a többitől..Kiszedni sem tudom őket van .A tőzeg nélkül meg vannak,ma likvidálom.De a világításon is tudok növelni még 110W-ot.Csak ugye az már lehet,hogy sok.
Most egyenlőre kiszedem a tőzeget,a dekor homok helyett-növénytáptalaj.A világítást leengedtem 16cm.-re itt még nem melegíti a vizet vészesen.Egyenlőre 7.5 órát világítok.Már jobban szeretnék 1 szép növényest mint diszkoszost.Persze látni példát-növényes-diszkoszost,de hosszútávon lehet,hogy azok sem működnek.
Köszönöm.

Ez az akvárium már több mint 3 éve működik :

Kép

2016. február 19., péntek 19:56

Ph-ok.Köszönöm előre is.
Köszönöm.

2016. február 19., péntek 14:28
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Persze,oldalirányba szeretném,hogy terjeszkedjen.Mindig a fejét metszem le.De csak a metszés alatt közvetlenül van két friss hajtás,ami felfelé nő.Mire újra vágom őket már ugyan ott kell mert az "anyanövény" annyira felnyúlik.Az alsóbb részeken nincsenek új,oldalsó hajtások,sőt a régi levelek algásodnak,elhullanak-felkopaszodnak-később a növény tő elrohad.Persze a felsőbb-egészséges részt újra le lehet ültetni,ismét fejlődik,de megint ez csak 1 szár.Így folyamatos az újra élesztetés,de nincsen szép-elágazó dús-növényzet.Próbáltam már alacsonyan vágni,magasabban,kis növés után újra,megvártam míg elterült a vízen-utána jól vissza,víz szintnél-azt hiszem már mindenhogy.Az eredmény hasonló.
Köszönöm.
Persze lehet,hogy az eddigi tápanyaghiány(micro)ill.az így fel nem használt(macro)többlet okozta.
Még csak 1,5 jó hét telt el mióta komplex a Tf tápozásom.
Csak morfondírozok.Látok javulásokat.De azt hiszem még kell kis idő.Meg persze tanács is jól jönne.Ja meg még valami.Az összhang megérzése.
Jut eszembe -digit Ph -mérőben nincs híred?Van már itt 2 kínai is,de össze vissza mérnek.Hiába kalibrálom őket egyszer 6,8-rá öt percre 7.2.A másik tök halott.Biztató,hogy a drop-lime zöld egész nap,de jobban szeretném látni mennyi az annyi.A szürőben folyamatosan van lápi tőzeg a diszkoszok miatt.Nem szeretném,ha krakk lenne.
Igaz már gondoltam arra is,hogy az állandó folyamatos meleg víz(28 C) sem kedvez a növények szempontjából,a tőzegezés sem tudom,hogy jó e,de tetszik a kissé színes víz is,és a halaknak is a legjobbat kívánom megadni.
De igazából a egy szép növényes......áldoznák érte többet is.

Jövő hétre megjönnek a Ph mérők és értesítelek
A tőzeg és a meleg víz nem kedvez a növényeknek ,mert a fény alig -alig jut le az akvárium aljára , az oxigénben dús vízre pedig szükség lenne , de 28 C felé már nem igazán kedvező az beoldódott oxigén tartalom ...
Le a nagykalappal a körülményeket most megismerve az akváriumod előtt .
Persze lehet így is , de nagy odafigyelést igényel , hogy minden penge legyen ..

2016. február 18., csütörtök 21:20

Persze,oldalirányba szeretném,hogy terjeszkedjen.Mindig a fejét metszem le.De csak a metszés alatt közvetlenül van két friss hajtás,ami felfelé nő.Mire újra vágom őket már ugyan ott kell mert az "anyanövény" annyira felnyúlik.Az alsóbb részeken nincsenek új,oldalsó hajtások,sőt a régi levelek algásodnak,elhullanak-felkopaszodnak-később a növény tő elrohad.Persze a felsőbb-egészséges részt újra le lehet ültetni,ismét fejlődik,de megint ez csak 1 szár.Így folyamatos az újra élesztetés,de nincsen szép-elágazó dús-növényzet.Próbáltam már alacsonyan vágni,magasabban,kis növés után újra,megvártam míg elterült a vízen-utána jól vissza,víz szintnél-azt hiszem már mindenhogy.Az eredmény hasonló.
Köszönöm.
Persze lehet,hogy az eddigi tápanyaghiány(micro)ill.az így fel nem használt(macro)többlet okozta.
Még csak 1,5 jó hét telt el mióta komplex a Tf tápozásom.
Csak morfondírozok.Látok javulásokat.De azt hiszem még kell kis idő.Meg persze tanács is jól jönne.Ja meg még valami.Az összhang megérzése.
Jut eszembe -digit Ph -mérőben nincs híred?Van már itt 2 kínai is,de össze vissza mérnek.Hiába kalibrálom őket egyszer 6,8-rá öt percre 7.2.A másik tök halott.Biztató,hogy a drop-lime zöld egész nap,de jobban szeretném látni mennyi az annyi.A szürőben folyamatosan van lápi tőzeg a diszkoszok miatt.Nem szeretném,ha krakk lenne.
Igaz már gondoltam arra is,hogy az állandó folyamatos meleg víz(28 C) sem kedvez a növények szempontjából,a tőzegezés sem tudom,hogy jó e,de tetszik a kissé színes víz is,és a halaknak is a legjobbat kívánom megadni.
De igazából a egy szép növényes......áldoznák érte többet is.

2016. február 18., csütörtök 20:40
Adminisztrátor

Nívópálca írta:
Hát pl.a vizi csillag,a petrezselyem sem

Ha levágod a "fejét " akkor nem felfelé , hanem oldalirányba fog hajtásokat hozni .
Nincs ezzel semmi gond , de el kell döntened merre szeretnéd , hogy terjeszkedjen .

2016. február 18., csütörtök 18:37

Hm-és úgy nézem megjelent a fonal alga. :-(. Eddig ez nem volt.

2016. február 18., csütörtök 15:28

A Metszés helyé hoznak 2 új elágazó hajtást,de lejjebb semmi.

2016. február 18., csütörtök 14:58

Kép

2016. február 18., csütörtök 14:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő