Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Létezik valami olyan táp ami kimondottan a piros növényeket hivatott élénkebb színűvé varázsolni? Vagy mindez csak a vassal lehetséges?
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. június 2., vasárnap 8:58 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: Fene tudja... ez talán túl szögletes...  Életlen a kanyarollóm 
2013. június 1., szombat 20:11 |
|
 |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Fene tudja... ez talán túl szögletes... 
|
2013. június 1., szombat 20:05 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Valami ilyesmi? A Lindernia rotundifolia a levélalakja miatt nem hiszem hogy jó lenne. 
2013. június 1., szombat 20:00 |
|
 |
hzshalas
|
Mivel az elképzelt elrendezés nem jött össze és az új növények nem fejlődtek ki teljesen, így egyenlőre csúszik a a nemzetközi nevezés egy jó pár hónapot... A P.P cuba sajnos teljesen elfogyott valami rejtélyes "betegségben". A szára itt-ott elfeketedett majd lassan az egész növény abbahagyta a fejlődést. Helyette ültetett Pogostemon erectus láthatólag egészen jól érzi magát, remélem ez így is marad. Kis színfoltként nemrég bekerült a sok zöld közé egy cserép Rotalata wallichii is. Pár hónappal ezelőtt a Samolous valerandi levelei teljesen elfoszlottak. Akkor maradt egy tő amit egy wabi-kusa szerűségben nevelgettem és nemrég visszaültettem. Jelentem él és virul  A madagascar nagy örömömre szebbnél szebb leveleket hoz. A Blyxa nemrég átesett egy ritkításon, hogy jobban tudjon érvényesülni az előtte lévő parvula. Gondoltam még, hogy a jobb hátsó sarokba is elkélne vagy egy kis erectus vagy esetleg egy pár tő Lindernia rotundifolia. Szerintetek? Jelenleg így néz ki:  remélem ha erőre kap a wallichii , akkor belehúz bordós színével:  és végül egy kis szösszenet; a fissidens odanőtt a fához 
|
2013. június 1., szombat 19:39 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Nem tudom ki, hogy áll a kémiához de ahogy elnéztem a fórumokat vannak igen kiváló szakemberek akik kenik vágják az összefüggéseket. Szóval. Annak idején, olyan jó három hónappal ezelőtt amikor indítottam az akvát a fissi egy részét apró szemű ónozott fémrácsra kötözve helyeztem el. Akkor jó ötletnek tűnt, most már tudom hiba volt. Mostani vízcserekor megmozdítottam az egyik ilyen telepet és majdnem összeesett az egész a kezemben. A rácsból már nem sok volt szinte csak rozsda. Gyorsan leszívtam , úgyhogy nemigen keveredett a vízzel, de elgondolkodtatott. A nitrát szintem az utóbbi időben 25 mg körül van , míg a foszfát 1mg. A tápozás Papó féle mikro-makro. Lehetséges, hogy a korrodálódás illetve a fémrácson volt ón beoldódása ( már ha be tud oldódni) megemeli valami módon a nitrátszintet? Vagy ha nem milyen gondot tud okozni? A nitráthoz nincsen köze , de csak nehézfém mérgezést tudna okozni a rács . Szerintem nincsenek olyan érzékeny élőlényeid melyeknek kárt okozott volna . No és ne felejtsük el a rendszeres vízcseréket. Az egy jó kérdés , hogy mitől ilyen magas a nitrátod . Ha jó a szűrés , nincs túletetés, túl sok hal és rendszeres a vízcsere , akkor nem érthető . A teszt esetleg ?
2013. május 26., vasárnap 14:26 |
|
 |
hzshalas
|
Nem tudom ki, hogy áll a kémiához de ahogy elnéztem a fórumokat vannak igen kiváló szakemberek akik kenik vágják az összefüggéseket. Szóval. Annak idején, olyan jó három hónappal ezelőtt amikor indítottam az akvát a fissi egy részét apró szemű ónozott fémrácsra kötözve helyeztem el. Akkor jó ötletnek tűnt, most már tudom hiba volt. Mostani vízcserekor megmozdítottam az egyik ilyen telepet és majdnem összeesett az egész a kezemben. A rácsból már nem sok volt szinte csak rozsda. Gyorsan leszívtam , úgyhogy nemigen keveredett a vízzel, de elgondolkodtatott. A nitrát szintem az utóbbi időben 25 mg körül van , míg a foszfát 1mg. A tápozás Papó féle mikro-makro. Lehetséges, hogy a korrodálódás illetve a fémrácson volt ón beoldódása ( már ha be tud oldódni) megemeli valami módon a nitrátszintet? Vagy ha nem milyen gondot tud okozni?
|
2013. május 26., vasárnap 13:38 |
|
 |
hzshalas
|
lacka72 írta: Zsolti! Úgy nézem,bevált a sör,amit az egészségére ittunk.  Lehet a folytatásra is kéne... 
|
2013. május 4., szombat 19:39 |
|
 |
lacka72
|
Zsolti! Úgy nézem,bevált a sör,amit az egészségére ittunk. 
|
2013. május 2., csütörtök 19:50 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
ket hetig nem nezek fel, aztan ilyen klassz akvariumok fejlodnek ki...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
|
2013. május 1., szerda 13:32 |
|
|