|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 20:59
|
Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
A változó kelvin számú csövek hatására a növények csak "látszólag" voltak élénkebb színűek azaz csak az emberi szemet verik át, vagy a növények valójában beszínesedtek?
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. június 2., vasárnap 14:48 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
hogy miben ,abban hogy semivel nemlettek a növények bordóbbak ,pirosabbak 
|
2013. június 2., vasárnap 14:41 |
|
 |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
A másik ilyesmi az ADA ECA volt amit találtam , de egyrészt az ára húzósabb, másrészt a termék leírása kicsit elgondolkodtatott.."Cseréljünk hetente legalább 30% vizet az akváriumban használatkor." Molnár Béla írta: igen én használtam de nemvalami jó volt a változó kelvin számú csövek jobban szinesitenek de ez csak az én szerény véleményem  Miben nyilvánult meg, hogy nem valami jó?
|
2013. június 2., vasárnap 14:24 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
igen én használtam de nemvalami jó volt a változó kelvin számú csövek jobban szinesitenek de ez csak az én szerény véleményem 
|
2013. június 2., vasárnap 13:59 |
|
 |
hzshalas
|
Találtam egy ilyet: "TetraPlant FloraPride Red" : "Speciális folyékony növénytáp édesvízi akváriumok vörös színű növényei számára (pl.: red ludwigia, red foxtail). A növények leveleiken keresztül veszik fel, általa buján nőnek. Különleges, összetevői (komplex kötésű vas, mangán, kálium) garantálják a vízinövények egészséges fejlődését. Nitrit és nitrát mentes, így nem szennyezi a vizet. Ajánlott havi egyszeri alkalmazása. Adagolás: 5 ml /10l akváriumvízhez. Ajánlott havi egyszeri alkalmazása."
Valaki használt már ilyet?
|
2013. június 2., vasárnap 13:47 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: hzshalas írta: Létezik valami olyan táp ami kimondottan a piros növényeket hivatott élénkebb színűvé varázsolni? Vagy mindez csak a vassal lehetséges? en pont most kiserletezek ugyanebbol a celbol szalakalival:-) eddigi eredmenyek vegyesek, de rajta vagyok az ugyon:-) ami mindenkepp mukodik, ha nitrat szintet csokkentesz, es emeled a foszfatot. attol minden szinesebb lesz, de vigyazz az algakkal. tapasztalat szerint no3=10, po4=2 szintig nem lesz semmi baj, ha minden mas stimmel "tapasztalat szerint no3=10, po4=2 szintig nem lesz semmi baj, ha minden mas stimmel" ??????????????????????????????????????????????????????? po4 1 már nagyon -nagyon necces igy van Papo, teljesen igazad van. mint irtam, minden mas szintnek rendben kellene lennie. van egy ismerosom nemetorszagban. egy kb 15 eve uzemelo akvariumnal probalta ki a modszert. nitrat csokkent, po4 -t 4!!!! mg/l ig huzta. algasodas semmi kb ket honapig. ellenben a szinek...na olyan szineket szeretnek en is az enymben  bar megkerdeznek par embert a zoldvizeseknel akik EI szerint tapoznak, hol van a foszfatjuk. ahogy ismerem a tapjaikat kb 1-1.5 mg/l kozott stabilizalodhat... ha errefele nez Tibicuk majd megkerdezzuk tole, nala mennyi a foszfat...
|
2013. június 2., vasárnap 11:54 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: hzshalas írta: Létezik valami olyan táp ami kimondottan a piros növényeket hivatott élénkebb színűvé varázsolni? Vagy mindez csak a vassal lehetséges? en pont most kiserletezek ugyanebbol a celbol szalakalival:-) eddigi eredmenyek vegyesek, de rajta vagyok az ugyon:-) ami mindenkepp mukodik, ha nitrat szintet csokkentesz, es emeled a foszfatot. attol minden szinesebb lesz, de vigyazz az algakkal. tapasztalat szerint no3=10, po4=2 szintig nem lesz semmi baj, ha minden mas stimmel "tapasztalat szerint no3=10, po4=2 szintig nem lesz semmi baj, ha minden mas stimmel" ??????????????????????????????????????????????????????? po4 1 már nagyon -nagyon necces
2013. június 2., vasárnap 11:24 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mintha két külön akvárium lenne.
_________________ K.Tamás
|
2013. június 2., vasárnap 11:18 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: Létezik valami olyan táp ami kimondottan a piros növényeket hivatott élénkebb színűvé varázsolni? Vagy mindez csak a vassal lehetséges? Ledek alatt nem fog színesedni a növényed , csak ha már egészen a vízfelszínhez közelít. tegyél a led mellé akár egy compact 4000 K körüli fénycsövet .
2013. június 2., vasárnap 10:12 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
hzshalas írta: Létezik valami olyan táp ami kimondottan a piros növényeket hivatott élénkebb színűvé varázsolni? Vagy mindez csak a vassal lehetséges? en pont most kiserletezek ugyanebbol a celbol szalakalival:-) eddigi eredmenyek vegyesek, de rajta vagyok az ugyon:-) ami mindenkepp mukodik, ha nitrat szintet csokkentesz, es emeled a foszfatot. attol minden szinesebb lesz, de vigyazz az algakkal. tapasztalat szerint no3=10, po4=2 szintig nem lesz semmi baj, ha minden mas stimmel
|
2013. június 2., vasárnap 9:55 |
|
|