|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 13:54
|
Szerző |
Üzenet |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
2014. március 8., szombat 17:36 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nőnap alkalmával,csak nektek,lányok: Almafa akvárium nélkül  Sok Boldog Nőnapot Nektek!
|
2014. március 8., szombat 14:55 |
|
 |
Gegob
|
papó írta: Lehet több fajta Buxus van.. Nem akarom szét offolni a naplót, ezért nem teszek képet, az enyém vélhetően ez a faj: buxus harlandii . Most ázik. 
|
2014. március 5., szerda 13:45 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Lehet több fajta Buxus van..
2014. február 27., csütörtök 13:23 |
|
 |
Gegob
|
asera írta: Nem buxus,japán szil,én kevertem össze a szezont a fazonnal. A buxusnak valóban nagyon porhanyós a kérge,akváriumba alkalmatlan. Az akvárium 56 literes,egy régi Serafil 900-as szűri,eddig 30watt leddel világítottam,kb.1 hónapja 70wattos Hqi van felette.
Hát elszomorítottál.  Mondjuk a tropicalfish-ben van egy aki amiben van egy szerintem buxus bonsai, és még a kéreg is rajta van.  Nem tudom ők milyen eljárást alkalmaztam, de nem akarom szét offolni a naplód.
|
2014. február 27., csütörtök 10:30 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gegob írta: Szia! Nekem nagyon tetszik ez a fásított elrendezés, rengeteg oldat átnéztem, de az nem derült ki hány literes az aki és, hogy milyen technika van benne.  Gratulálok hozzá, szépen harmonizálnak a dolgok, az aljnövényzet változatossága nagyon tetszik! Az viszont láttam, hogy a fád buxus, ez az aminek ilyen fehéres parafás puha kérge van ugye? Van egy ugyanilyen fám, egy nagyon jófej bonsai árustól kaptam, azzal, hogy vigyázzak vele, mert mérgező.  Ennek ellenére már több akiban is láttam, de nem tudom milyen eljárást követően merjem beletenni? Jelenleg vagy 2 hete ázik, cserélem rajta a vizet, a kérget és rajta hagytam egyenlőre mert tetszik.  Tehát a kérdésem csak annyi, hogy mit tettél a fával mielőtt bekerült?  Nem buxus,japán szil,én kevertem össze a szezont a fazonnal. A buxusnak valóban nagyon porhanyós a kérge,akváriumba alkalmatlan. Az akvárium 56 literes,egy régi Serafil 900-as szűri,eddig 30watt leddel világítottam,kb.1 hónapja 70wattos Hqi van felette.
|
2014. február 26., szerda 16:07 |
|
 |
Gegob
|
Szia! Nekem nagyon tetszik ez a fásított elrendezés, rengeteg oldat átnéztem, de az nem derült ki hány literes az aki és, hogy milyen technika van benne.  Gratulálok hozzá, szépen harmonizálnak a dolgok, az aljnövényzet változatossága nagyon tetszik! Az viszont láttam, hogy a fád buxus, ez az aminek ilyen fehéres parafás puha kérge van ugye? Van egy ugyanilyen fám, egy nagyon jófej bonsai árustól kaptam, azzal, hogy vigyázzak vele, mert mérgező.  Ennek ellenére már több akiban is láttam, de nem tudom milyen eljárást követően merjem beletenni? Jelenleg vagy 2 hete ázik, cserélem rajta a vizet, a kérget és rajta hagytam egyenlőre mert tetszik.  Tehát a kérdésem csak annyi, hogy mit tettél a fával mielőtt bekerült? 
|
2014. február 26., szerda 13:47 |
|
 |
asera
|
|
2014. február 23., vasárnap 17:35 |
|
 |
asera
|
papó írta: Jajj srácok .. hát nem mind egy ? Az almafa csuda szép lett és ezt Ati nevelte  Köszi Papó Emlékszem a boltban pattant ki az ötlet a fejemből,hogy ezt a növényt használom lombnak,Te halásztál ki pál kósza szálat a hátsó tárolóból,nem értetted mi a fene lesz ebből,minek nekem egy egész cseréppel... Hát ez lett belőle...
|
2014. február 20., csütörtök 21:10 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Jajj srácok .. hát nem mind egy ? Az almafa csuda szép lett és ezt Ati nevelte  Nekem tök mindegy, de akkor is Tőled hamarabb jött az ötlet nekem... 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 20., csütörtök 20:48 |
|
|