Sziasztok
Pár szó magamról Kb 4.5 fél éve indítottam első halas akvámat kollegám segítségével . Viszonylag gyorsan áttértem nővényes részre elsőbb szett tető csere utána nagyobb akva ..... Mire az első átgondolt nővényesem kialakult volna melóhely megszűnt. És külföldre mentem haverral melózni 3 évet . Idén itthon találtam munkát és gondoltam régi használt Africana talajjal összedobok egy Low Techet . Persze leiszaposodott azonnal
. Szoba rendezése közben véletlenül úgy tologattam a szekrényeket hogy lett hely 2 akvának . CO palack úgyis porosodik 3 éve meg volt 2 lámpám régről egy sima meg egy Quad Ody így lesz majd agy High és Low tec . Most a Low indult újra ennek nyitok topicot.
Technikai adatok
Akvárium: Bruttó 106 L 70*38*40
Szűrés: Tetra EX800 Plus Alulról a kosarakban /Gyári kerámia+Gyári szivacs /1L Matrix Tropp /1 Seachem Matrix /TM40 szivacs +Perlon / ( a 2 fajta Matrixot a használatban levő 1200 es Tetrámból vetem ki ügyelve, hogy fél óránál többet ne álljanak )
Világítás : Odyssea T5 2*24W 865
Talaj : Tóföld+virágföld lefedve Tropica talajjal
Dekor : Kb 5 kg Seiryu kő +Red moor +Dekor homok +F.BS ragasztó
Víz : ozmó DIY visszasózva ( Kalcium karbonát és keserű só ) 4GH 3 KH
Vízcsere terv : 3 naponta csinálok 50% vízcserét 2 Hétig aztán ritkítom
Tápozás terv 1,5ml Planter 1,5ml Macro 2 ml Liqui Carbo . Tápozást azért kezdtem hogy vigyek be foszfátot és a vízcserékkel csökkenteném a növekedet Nitrátot . De ez kicsit sötét rész nálam bármi javaslatot elfogadok Tápozásban és Vízcserékben
Világítás terv: 6 órával indul vízcseréknél dobok rá fél órát kb. heti +1 óra még nem tudom meddig talán 9 óra
Növényeknél tervbe van Tripartita fára kötözése. Elvileg ráakartam futatni a kövek közül de nem jó már többször elakadt a kezem a jobb oldali Red Moorba ( csak kitépném a kövek közül) . A Blyxa próbából van bent úgy kaptam és az előtte levő 3 tő talán E. Parvulát de lehet nem az . Ha megmaradnak jó ha nem akkor ez van . Lámpa alatt vannak kicsit emelve is van a talaj.
Növények egy része .High Tech akvábol jött másik része algás régiből harmadik boltból ami szerintem alakul át submersbe . Gondolom kell idő mire megszokják az új helyet
Pár kép és videó mert a fényképezőm csak videót akar csinálni pár napja exponáláskor inkább lefagy
Remélem megjelennek a képek

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Ve0TbaC7Rv