|
Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 1:59
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Viszont a túl alacsony kh se jó, mert ezesetben nagy a co2 ingadozás.
|
2013. november 1., péntek 8:02 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
AQViktor írta: Még annyi, hogy Ph-t, Kh-t mértél? Pontosan ezt akartam kérdezni én is. Ha magas a keménység, akkor csak bohóckodás az egész co2. Természetesen jobb, mint a semmi, de ez is lehet kiváltó ok. Írtad, hogy 2/3 ozmóval cserélsz, de nem árt néha rámérni. Pl: Vízcsere előtt, mielőtt bekapcsol a co2. Vízcsere után, mielőtt bekapcsol a co2. Napközben co2 kapcsolás előtt és co2 lekapcsolás után. Jah és még annyi, hogy ugye mágneskapcsolóval vezéreled a co2 nyitás zárást? Mert a co2 ingadozás is előhozza az ecsetalgát. Azzal pedig egyetértek, hogy jó dolog a carbozás (hc-nál pláne jó a mező felett közvetlenül befecskendezve, mert szereti a co2-t nagyon), de csak akkor érsz vele valamit, ha rájössz, mi okozza az algásodást, és meg tudod szüntetni a kiváltó okokat. BBA ellen sajnos nem lehet gyorsan megnyerni a háborút, kitartást és sok türelmet hozzá!  Küldve iPhone 4S-ről Tapatalk Pro használatával.
2013. november 1., péntek 7:59 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Még annyi, hogy Ph-t, Kh-t mértél?
|
2013. november 1., péntek 7:24 |
|
 |
AQViktor
|
Egyetértek Gáborral. Nem sok értelme van itt a lily végződésnek... Anélkül irányítsd a gázra az áramlást.
|
2013. november 1., péntek 7:22 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
edit86 írta: próbálgatom hátha jó lesz , köszi mindenkinek a segítséget! Nem probalgatni kell hatha jo lesz hanem szisztematikusan megerteni mi is tortenik. En elso lepesben ugy allitanam be hogy ha a gaz felszall akkor az a pont ahol a felszint eleri kb 5 centivel elobb legyen a kifolyotol, a fo sodrasban Bar en igazabol azt sem ertem az a muanyag minek a zold cso vegere...sztem sokkal jobban tudnal aramlast tervezni sima csovel, ez a bohockodas nem valo semmire. Es meg jol sem nez ki Bocs h ilyen nyers vagyok ma, de kicsit sajnallak, mar miota szenvedsz egy kubamezovel, mindenre koncentralsz, csak a lenyegre nem. A sok apro hulyesegre meg elmegy az energiad. Gondolok itt a szuro vegen levo muanyagra, a plussz vilagitasra, az akvarium agyonszuresre,-mikor kb csak noveny van benne.-arra, hogy az algas hm lattan karbohoz akarsz nyulni amikor meg nem is tudtad mi valtotta ki az algat, stb, stb.
|
2013. október 31., csütörtök 21:25 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
próbálgatom hátha jó lesz , köszi mindenkinek a segítséget!
2013. október 31., csütörtök 21:21 |
|
 |
AQViktor
|
T.Tamás30 írta: AQViktor írta: T.Tamás30 írta: Nem csak a gáz mennyiségét kell állítani,hanem a szűrőd visszatérő ágával is úgy kell játszani,hogy az áramlás rendesen bekeverje és ne csak egy felfelé száló bubioszlop lenne a porlasztó felett. Viszont az pont nem jó, ha a szűrű beszippantja a co2-t. Ezért írtam hogy a visszatérő.. Akár lilypipe vagy mást is írhattam volna...  Bocsi félreértettelek. 
|
2013. október 31., csütörtök 21:19 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Na Viktorunk kimondta, amit en nem akartam/mertem. Ennyi co2 nekem kb a 250 literesbe megy, mondjuk kulso reaktorral... A mennyiseggel tuti nincs baj, vagy ha igen, akkor az h sok. Viszont ami tovabbra sem tetszik, h felfele pezseg, a szuronek ugy kellene elkeverni, hogy a felszint ne sok bubi erje el. Mert akkor a szobad levegojebe tolod a co2-t nem a novenyeidnek.
|
2013. október 31., csütörtök 21:19 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
AQViktor írta: Akár közvetlenül a lily elé is tehetnéd a diffit. meg volt , mostmár nagyobb intenzitással kell neki feküdnöm a beállitásnak mert nem szeretném hogy tönkre menjen az akva. mondjuk annyira nem rosz a helyzet mint a képeimen , annyira nem feketék a növények alsó részei élőben .
2013. október 31., csütörtök 21:13 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
AQViktor írta: T.Tamás30 írta: Nem csak a gáz mennyiségét kell állítani,hanem a szűrőd visszatérő ágával is úgy kell játszani,hogy az áramlás rendesen bekeverje és ne csak egy felfelé száló bubioszlop lenne a porlasztó felett. Viszont az pont nem jó, ha a szűrű beszippantja a co2-t. Ezért írtam hogy a visszatérő.. Akár lilypipe vagy mást is írhattam volna... 
|
2013. október 31., csütörtök 21:12 |
|
|