Szerző |
Üzenet |
GyűszűÚr
Csatlakozott: 2014. március 8., szombat 19:27 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Csongrád
|
Sziasztok! Azt már látom, hogy a naplózást nem nekem találták ki, úgyhogy inkább csak feltöltök két képet a jelenlegi állapotról. 3 hónapos   
|
2017. január 14., szombat 20:18 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Nagypn frankó , gratula.
Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről
2016. november 22., kedd 21:00 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Míg homokod van a cyano is szem előtt lesz . de le kell ápolni a hülye fejét . Az akvárium felépítése nekem tetszik .
2016. november 22., kedd 20:34 |
|
 |
GyűszűÚr
Csatlakozott: 2014. március 8., szombat 19:27 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Csongrád
|
Sziasztok! Régen jelentkeztem, gondoltam teszek fel néhány képet. Sajnos eladtuk párom telefonját és az új készüléke kritikán aluli képeket készít, ezért előre is elnézést kérek. Egyébként a cyano még jelen van, de ahogy látom kezd visszavonulni. Átmostam a homokot, kapott egy kis carbo kezelést. Remélem lassan eltűnik.    
|
2016. november 22., kedd 20:07 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Ez nem alga hanem cyano . Egy pálcával mozgasd el a homokot az üvegtől szívd le , mosd át .. Egy kis helyi carbózás csak jót tenne . Mérd meg a foszfátot , mert ha indok nélkül kezdted adagolni , akkor bizony attól jöhet a cyano . Nitrát-foszfát arány 10 : 1 - 13: 1 .
2016. november 1., kedd 20:05 |
|
 |
GyűszűÚr
|
Sziasztok! Az akvárium alakulgat, igyekszem rendben tartani. Sajnos az üvegen zöld kis foltok jelentek meg, gondolom ez a zöld pontalga. Illetve a homok felett szintén az üvegfalon látható valamiféle lerakódás, Nem tudom eldönteni, hogy ez alga vagy csak kosz. Azért koszra gyanakszom, mert könnyen letörölhető. A zöld pontok miatt viszont aggódom, nem szeretném, hogy az üveg teljesen bezöldüljön. Egyébként egy-két növény levelén is felfedezhető. Korábban azt olvastam, hogy a zöld alga foszfát hiány miatt jelenhet meg. Minden nap adagolok plusz foszfátot a vízbe, akkor mégis miért jelenhetett meg? Teszek fel róla képeket. (A képeket most egy másik fényképmegosztó helyről próbálom feltölteni, mert kaptam olyan jelzést, hogy az előzőek pc-n nem voltak megjeleníthetőek. Remélem így már láthatóak lesznek.)   Mitől lehetnek a zöld kis alga foltok az üvegen? Egyébként most így áll az akvárium.  Segítséget előre is köszönöm!
|
2016. november 1., kedd 19:31 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nekem bejön a gomba...  jópofa... No meg az egész fa..
|
2016. október 24., hétfő 20:23 |
|
 |
Vasmacso
Csatlakozott: 2014. november 27., csütörtök 16:43 Hozzászólások: 428
|
GyűszűÚr írta: Benépesült az akvárium. Végül is 4 fős törpe szívóharcsa, 8 fős rézlazac, 10 fős neon és 3 fős szivárvány guppi (hím) csapatra esett a választás. A szívóharcsán kívül nem ezeket a halakat terveztem, de ha az ember a családdal megy vásárolni, akkor engedni kell a nyomásnak.  A guppiknak már nevük is van. Az algázók megjelenése óta mintha a barna alga egy kicsit vissza húzódott volna. Növény telepítés terén még nincs igazi változás, remélem szerdán ez is megoldódik. Egy kis érdekesség. A fa víz feletti részén kinőtt egy kis gomba. Azt nem tudom, hogy ez jót jelen vagy rosszat, de nekem teszik.  (középen baloldalt)  Sajnos pc felületről nem látni a képeket csak Tapatalkon Amúgy a sarokba a lótusz  na beszereztem én is egy gumót már van egy sarj rajta . a gomba jó fej tud lenni anó szőlőtőkén nekem is volt hamar elhal sajna
|
2016. október 24., hétfő 19:30 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Jelentsen bármit is a gomba , nekem tetszik . 
2016. október 24., hétfő 19:18 |
|
 |
GyűszűÚr
|
Benépesült az akvárium. Végül is 4 fős törpe szívóharcsa, 8 fős rézlazac, 10 fős neon és 3 fős szivárvány guppi (hím) csapatra esett a választás. A szívóharcsán kívül nem ezeket a halakat terveztem, de ha az ember a családdal megy vásárolni, akkor engedni kell a nyomásnak.  A guppiknak már nevük is van. Az algázók megjelenése óta mintha a barna alga egy kicsit vissza húzódott volna. Növény telepítés terén még nincs igazi változás, remélem szerdán ez is megoldódik. Egy kis érdekesség. A fa víz feletti részén kinőtt egy kis gomba. Azt nem tudom, hogy ez jót jelen vagy rosszat, de nekem teszik.  (középen baloldalt) 
|
2016. október 24., hétfő 19:14 |
|
|