|
Pontos idő: 2025. április 12., szombat 11:15
|
60 literes trópusi akvárium indítása
Szerző |
Üzenet |
feltgenius
|
Nekem aquacompact 40 van az teljesen bevált.
|
2015. június 11., csütörtök 11:53 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Selena írta: feltgenius írta: Eheim sztem a legjobb  bizonyított olcsó, halk, jó  Én is így gondolom  Úgy látszik ez azért mégiscsak egyén függő, hogy mit ajánl...mit használt, mivel van tapasztalata. Akkor most Eheim, Sera vagy esetleg Tetra? Nem mondtam, hogy az eheim rossz. Csak a sera árban jobban megéri. Nem is nagyon van ettől olcsóbb a kategóriájában kivéve ha eheim classicot veszel. És a sera is minőségi nem kínai. De még a tetra is jobb árban van (Tetratec EX 600 Külső szűrő töltettel + ajándék 1l MátrixTrop) Nekem tetra-m van, nincs vele semmi bajom de még egyszer nem vennék ilyet, vagy sera vagy hydor.
_________________ K.Tamás
|
2015. június 11., csütörtök 11:52 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
feltgenius írta: Eheim sztem a legjobb  bizonyított olcsó, halk, jó  Én is így gondolom  Úgy látszik ez azért mégiscsak egyén függő, hogy mit ajánl...mit használt, mivel van tapasztalata. Akkor most Eheim, Sera vagy esetleg Tetra?
|
2015. június 11., csütörtök 11:43 |
|
 |
feltgenius
|
Eheim sztem a legjobb  bizonyított olcsó, halk, jó 
|
2015. június 11., csütörtök 11:14 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Mexx2 írta: Selena írta: Mexx2 írta: Selena írta: Köszönöm! Úgy látszik te inkább SERA párti vagy  Ez a szűrő miben jobb az Eheim 2422-nél? Csendesebb vagy miért? Nem vagyok sera párti csak olcsóbb és könnyebb karbantartani. Meg egy akkora akváriumhoz szerintem ez tökéletes az eheim már nagy alá. Az hogy csendes relatív, mindenkinek mást jelent. Köszi! Akkor másként kérdezem. melyik a csendesebb? A Sera vagy az Eheim? Az hogy az Eheim nagy az szerintem nem gond, max tisztább lesz a víz  Eheimről nem tudok nyilatkozni, a serat halgattam a boltban annak nem volt hangja. Ha túl nagy a szűrő az akváriumhoz akkor nagyon fogja forgatni a vizet és a növények nem fogják tudni majd felveni a tápot és még a co2-őt is kihajtja a vízből. Szóval vissza kell majd folytani a szűrőt akkor meg mi értelme volt nagyobbat venni? Pénz kidobás. Az, hogy tisztább lesz a víz meg nem a szűrőn hanem ami benne van azon múlik. Rendben, köszönöm, felírtam. Akkor szűrő és CO2 egyelőre megvan... 
|
2015. június 11., csütörtök 11:09 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Selena írta: Mexx2 írta: Selena írta: Köszönöm! Úgy látszik te inkább SERA párti vagy  Ez a szűrő miben jobb az Eheim 2422-nél? Csendesebb vagy miért? Nem vagyok sera párti csak olcsóbb és könnyebb karbantartani. Meg egy akkora akváriumhoz szerintem ez tökéletes az eheim már nagy alá. Az hogy csendes relatív, mindenkinek mást jelent. Köszi! Akkor másként kérdezem. melyik a csendesebb? A Sera vagy az Eheim? Az hogy az Eheim nagy az szerintem nem gond, max tisztább lesz a víz  Eheimről nem tudok nyilatkozni, a serat halgattam a boltban annak nem volt hangja. Ha túl nagy a szűrő az akváriumhoz akkor nagyon fogja forgatni a vizet és a növények nem fogják tudni majd felveni a tápot és még a co2-őt is kihajtja a vízből. Szóval vissza kell majd folytani a szűrőt akkor meg mi értelme volt nagyobbat venni? Pénz kidobás. Az, hogy tisztább lesz a víz meg nem a szűrőn hanem ami benne van azon múlik.
|
2015. június 11., csütörtök 10:19 |
|
 |
Selena
|
Mexx2 írta: Selena írta: Köszönöm! Úgy látszik te inkább SERA párti vagy  Ez a szűrő miben jobb az Eheim 2422-nél? Csendesebb vagy miért? Nem vagyok sera párti csak olcsóbb és könnyebb karbantartani. Meg egy akkora akváriumhoz szerintem ez tökéletes az eheim már nagy alá. Az hogy csendes relatív, mindenkinek mást jelent. Köszi! Akkor másként kérdezem. melyik a csendesebb? A Sera vagy az Eheim? Az hogy az Eheim nagy az szerintem nem gond, max tisztább lesz a víz 
|
2015. június 11., csütörtök 9:33 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
|
Selena írta: Köszönöm! Úgy látszik te inkább SERA párti vagy  Ez a szűrő miben jobb az Eheim 2422-nél? Csendesebb vagy miért? Nem vagyok sera párti csak olcsóbb és könnyebb karbantartani. Meg egy akkora akváriumhoz szerintem ez tökéletes az eheim már nagy alá. Az hogy csendes relatív, mindenkinek mást jelent.
|
2015. június 11., csütörtök 9:27 |
|
 |
Selena
|
Mexx2 írta: Mexx2 írta: Selena írta: Sziasztok,
Szeretnék indítani egy 60 literes nanó trópusi akváriumot növényekkel és főlen neon halakkal és a következő elképzelésem van:
- Dennerle NanoCube akvárium - 60l - Tropica System Nano Set 95g CO2 szett - Eheim 2422 eXperience 150 külső szűrő - töltettel + - Seachem Purigen - Kémiai szűrőanyag hálóban - 100ml - Dennerle DeponitMix Professional 9in1 növény táptalaj - 2.4kg 50-70 literre - Red Moor dekorációs fa - S - Manten kő (Grey Mountain) - 5kg - Eheim Jager 50 akváriumi fűtő - 50W - JBL Cooler 100 + hűtőventilátor (2 ventilátor) + JBL Coolcontroll - JBL Ferropol általános növénytáp - dózispumpával adagolva - Eheim automata haletető - Dennerle Nano üveghőmérő, akváriumüvegre akasztható - 6mm
kiváncsi lenneék a véleményetekre, esetleges változtatásokra.
Válaszotokat előre is köszönöm! Ha jól értelmezem akkor a pénz nemigazán számít. Ha én raknám össze akkor valami ilyen lenne: - Water Plant CO2 Professional Dual Pressure System 1L ( nem tudom ez beférne, de jobban megéri mint a 95g-os, ha nem fér el akkor marad a tropica ) - SERA FIL BIOACTIVE KÜLSŐ SZŰRŐ 130 - seachem purigen szerintem felesleges - Sera floredepot 2,7kg - Aqua Line TF Planter növénytápsó ( ár/érték arányban mindent ver, és nagyon sokan ezt használják sikeresen ) A többinél én is kérnék szakvéleményt. Talán még a világítást is meggondolnám 6x24w helyett inkább 4x24w. Valószinű egyedi világítást kell majd vennem, mivel a tengeri és a trópusi fölé nem tudok egy 24W-os T5-ös lámpát tenni - sajnos... Ha ilyen egyedi világítást tudnátok ajánlani, azt is megköszönném! Én inkább a LED-et részesíteném előnybe...
|
2015. június 11., csütörtök 9:15 |
|
 |
Selena
|
Mexx2 írta: Selena írta: Sziasztok,
Szeretnék indítani egy 60 literes nanó trópusi akváriumot növényekkel és főlen neon halakkal és a következő elképzelésem van:
- Dennerle NanoCube akvárium - 60l - Tropica System Nano Set 95g CO2 szett - Eheim 2422 eXperience 150 külső szűrő - töltettel + - Seachem Purigen - Kémiai szűrőanyag hálóban - 100ml - Dennerle DeponitMix Professional 9in1 növény táptalaj - 2.4kg 50-70 literre - Red Moor dekorációs fa - S - Manten kő (Grey Mountain) - 5kg - Eheim Jager 50 akváriumi fűtő - 50W - JBL Cooler 100 + hűtőventilátor (2 ventilátor) + JBL Coolcontroll - JBL Ferropol általános növénytáp - dózispumpával adagolva - Eheim automata haletető - Dennerle Nano üveghőmérő, akváriumüvegre akasztható - 6mm
kiváncsi lenneék a véleményetekre, esetleges változtatásokra.
Válaszotokat előre is köszönöm! Ha jól értelmezem akkor a pénz nemigazán számít. Ha én raknám össze akkor valami ilyen lenne: - Water Plant CO2 Professional Dual Pressure System 1L ( nem tudom ez beférne, de jobban megéri mint a 95g-os, ha nem fér el akkor marad a tropica ) - SERA FIL BIOACTIVE KÜLSŐ SZŰRŐ 130 - seachem purigen szerintem felesleges - Sera floredepot 2,7kg - Aqua Line TF Planter növénytápsó ( ár/érték arányban mindent ver, és nagyon sokan ezt használják sikeresen ) A többinél én is kérnék szakvéleményt. Köszönöm! Úgy látszik te inkább SERA párti vagy  Ez a szűrő miben jobb az Eheim 2422-nél? Csendesebb vagy miért?
|
2015. június 11., csütörtök 9:13 |
|
|