|
Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 3:03
|
60 literes trópusi akvárium indítása
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Selena írta: Mexx2 írta: UV miért van benne? Mert volt egy feleslegben és csak foglalta a helyet a szekrényen  Elméletileg baj nem lehet belőle csak megelőzi a bajokat...szvsz... Szerinted! Az UV mindent megöl, sterilizálja a vizedet ennyi. Csak akkor ajánlott a használata ha gond van. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. július 3., péntek 20:10 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
papó írta: Ez lassan kész , pedig most kezdted . Ja és a szekrény is megtelik ..  Más technikát most nem tervezek, esetleg még egy Twinstar minit...
|
2015. július 3., péntek 18:13 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Mexx2 írta: UV miért van benne? Mert volt egy feleslegben és csak foglalta a helyet a szekrényen  Elméletileg baj nem lehet belőle csak megelőzi a bajokat...szvsz...
|
2015. július 3., péntek 18:12 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
UV miért van benne?
_________________ K.Tamás
|
2015. július 3., péntek 18:10 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ez lassan kész , pedig most kezdted . Ja és a szekrény is megtelik .. 
2015. július 3., péntek 18:09 |
|
 |
Selena
|
papó írta: Selena írta: Nézegettem mostanában elég sok videót meg képeket nature akváriumokról és nagyon tetszenek azok a megoldások, amikor a növények kinőnek az akváriumból. Szeretnék én is egy ilyen növényt betenni a fa legtetejére. A fa egyik sarka egyébként most is kint van a vízből és ez srégen megy bele a vízbe. Talán ezen a képen látni is lehet: Csatolmány: 2015-06-29-1056.jpg Papo: milyen növényt ajánlasz, amit a fára tudok erősíteni, azon meg tudja vetni a gyökereit és kinő az akváriumból? Ami ide is passzol az talán a bolbitis http://shop.tropicalfish.hu/novenyek/tr ... heudelotiiKöszönöm! Akkor ha mejd lesz égő, akkor hozok egy ilyent is  Egyébként megint történt egy két változás. Bekerült egy automata vízutántöltő ami egy úszókapcsolóból, egy 12V-os adapterből, egy Tunze vízutántöltő pumpából és egy 8 literes víztárolóból áll: Csatolmány: 2015-07-03-1089.jpg Így már a lily pipe-ot is fel tudtam emelni, ahogy terveztem. Így van egy kis felszini vízmosgás is: Csatolmány: 2015-07-03-1098.jpg Valamint egy Eheim ReflexUV is: Csatolmány: 2015-07-03-1091.jpg Most így néz ki a "technikai": Csatolmány: 2015-07-03-1092.jpg és egy kép az aksiról: Csatolmány: 2015-07-03-1094.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2015. július 3., péntek 18:02 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Selena írta: Nézegettem mostanában elég sok videót meg képeket nature akváriumokról és nagyon tetszenek azok a megoldások, amikor a növények kinőnek az akváriumból. Szeretnék én is egy ilyen növényt betenni a fa legtetejére. A fa egyik sarka egyébként most is kint van a vízből és ez srégen megy bele a vízbe. Talán ezen a képen látni is lehet: Csatolmány: 2015-06-29-1056.jpg Papo: milyen növényt ajánlasz, amit a fára tudok erősíteni, azon meg tudja vetni a gyökereit és kinő az akváriumból? Ami ide is passzol az talán a bolbitis http://shop.tropicalfish.hu/novenyek/tr ... heudelotii
2015. július 3., péntek 17:18 |
|
 |
Selena
|
Nézegettem mostanában elég sok videót meg képeket nature akváriumokról és nagyon tetszenek azok a megoldások, amikor a növények kinőnek az akváriumból. Szeretnék én is egy ilyen növényt betenni a fa legtetejére. A fa egyik sarka egyébként most is kint van a vízből és ez srégen megy bele a vízbe. Talán ezen a képen látni is lehet: Csatolmány: 2015-06-29-1056.jpg Papo: milyen növényt ajánlasz, amit a fára tudok erősíteni, azon meg tudja vetni a gyökereit és kinő az akváriumból?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2015. július 2., csütörtök 7:10 |
|
 |
Selena
|
papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: papo: "Nem szerettelek volna befolyásolni a növényi táp kiválasztásában ... Bizony nagyon nem mind egy ..  " Nem szeretném a kollega topikját szetoffolni a saját kérdéseimmel... Akkor a tápon is múlik? Most nálam a 60 liteern 2x20W világítás van. Akkor az elég? Milyen tápot javasolsz? Mivel két dózispumpám van, ezért tudok micro és macro elemeket adagolni, de akkor a carbont nem. Vagy van valamilyen olyan táp, ami egymagában is jó és mellé a carbon? A Tf plantert javaslom és a macro elemeket . A Carbora nincs szükséged , csak probléma esetén . Apropó világítás.. milyen fényforrással vannak ellátva ? Köszi! Akkor ha a mostani Profito elfogy, akkor beszerzem Nálad ezt a két tápot! Most két db 20W-os kompakt lámpám van (Wave Cosmos). Gondolkozom rajta, hogy beszerzek Nálad egy ilyent még pluszba. Nézegettem tegnap és ha a mostani két lámpát az oldalüvegre rakom akkor még fel tudom szerelni http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... oy-26w?p=0 Így 66W lenne 60 literen, ami a jónak mondott 1W/liter. Ez szerinted így működne? Elég lenne a két izzódat kicseréltetni olyan aquatic nature izzóra amelyben úgy rakták össze a 6 500 k t hogy rózsaszín is van benne . OK, de akkor mit csinálok a mostani két lámpámmal?  Esetleg átveszed?  Megvan hozzá a csomagolás meg minden  Mert ha tudunk cserélni, akkor ma már megyek is érte  Csak az izzót kellene kicserélned a lámpatesteket nem Sajnos nincs most ilyen izzóm  Rendben. Akkor ha lesz, kérlek jelezzed. Köszi!
|
2015. július 1., szerda 11:41 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Selena írta: papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: papo: "Nem szerettelek volna befolyásolni a növényi táp kiválasztásában ... Bizony nagyon nem mind egy ..  " Nem szeretném a kollega topikját szetoffolni a saját kérdéseimmel... Akkor a tápon is múlik? Most nálam a 60 liteern 2x20W világítás van. Akkor az elég? Milyen tápot javasolsz? Mivel két dózispumpám van, ezért tudok micro és macro elemeket adagolni, de akkor a carbont nem. Vagy van valamilyen olyan táp, ami egymagában is jó és mellé a carbon? A Tf plantert javaslom és a macro elemeket . A Carbora nincs szükséged , csak probléma esetén . Apropó világítás.. milyen fényforrással vannak ellátva ? Köszi! Akkor ha a mostani Profito elfogy, akkor beszerzem Nálad ezt a két tápot! Most két db 20W-os kompakt lámpám van (Wave Cosmos). Gondolkozom rajta, hogy beszerzek Nálad egy ilyent még pluszba. Nézegettem tegnap és ha a mostani két lámpát az oldalüvegre rakom akkor még fel tudom szerelni http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... oy-26w?p=0 Így 66W lenne 60 literen, ami a jónak mondott 1W/liter. Ez szerinted így működne? Elég lenne a két izzódat kicseréltetni olyan aquatic nature izzóra amelyben úgy rakták össze a 6 500 k t hogy rózsaszín is van benne . OK, de akkor mit csinálok a mostani két lámpámmal?  Esetleg átveszed?  Megvan hozzá a csomagolás meg minden  Mert ha tudunk cserélni, akkor ma már megyek is érte  Csak az izzót kellene kicserélned a lámpatesteket nem Sajnos nincs most ilyen izzóm 
2015. július 1., szerda 11:19 |
|
|