Mert volt egy feleslegben és csak foglalta a helyet a szekrényen Elméletileg baj nem lehet belőle csak megelőzi a bajokat...szvsz...
Szerinted! Az UV mindent megöl, sterilizálja a vizedet ennyi. Csak akkor ajánlott a használata ha gond van.
És mi az a "minden" amit megöl viszont kellene a vízben? A bacik nem a vízben vannak a tápanyaggal meg nem tesz semmit (a vasat sem bontja). Erről sokat vitatkoztunk a tengeri fórumon is, mivel nekem a korallosban is egy ugyanilyen UV üzemel már régóta és semmilyen negatív hatását nem látom. Sőt, a korallosban megy ózon is (A GHL ORP kontrollerével vezérelve). Én csak annyit látok, hogy kristálytiszta a víz, nincs alga vagy cianó és semmilyen betegségem sem volt. De tényleg kiváncsi vagyok, hogy mégis milyen negatív hatása van az UV-nak?
Rombolja a víz mikroszkopikus élővilágát. Nálad az algamentesség a cél. Nálam meg az, hogy mindenféle csoda lomok nélkül is szinten tartott minimál algával minél természetesebb módon menjen az akva. Én sem a vita miatt mondom, hogy nem ajánlom állandó üzemben. Persze tudom, hogy itt nálunk Debiben a vízmű is épp így sterilizálja a vizet szóval jó dolog. De! Minél több technikát aggatunk az akvára annál inkább elveszítjük annak a hobbinak a lényegét amit szeretünk... Sokszor úgy néz ki egy-egy akva mint a karácsonyfa, ráaggatnak mindet ami éppen divat.
Én meg azt mondom, hogy a cél, hogy az élővilágnak amit megvásároltunk és ezáltal felelősséget vállaltunk érte a lehető legjobbat adjuk, és közben nekünk is tetszen az amit alkottunk. Egy növényes akvárium költségei vetekszenek vagy még túl is szárnyalnak egy tengeri medencét. Én ennek a híve vagyok és sohasem szóltam le azokat, akik kis költségvetésű akváriumokat tartanak, mert tudom hogy nem mindenki teheti meg hogy úgy szereli fel az akváriumát, hogy a lehető legjobbat hozza ki belőle. De amikor a tengeri fórumon olvasom, hogy "az áramoltatóm bedarálta az anemónámat" vagy "mitől jelenik meg a fonalas alga vagy a cianó vagy a red turf alga" vagy "már megint ledarásodott az egész halállományom" vagy "elromlott a felnyomóm és emiatt a teljes élővilágom elpusztult" akkor örülök, hogy ilyen technikám van. És persze mindemellett nem biztos az sem, hogy nálam nem fog ilyen előfordulni, de egy Royal Exclusiv felnyomó azért nem szokott túl gyakran lerohadni...
Mert volt egy feleslegben és csak foglalta a helyet a szekrényen Elméletileg baj nem lehet belőle csak megelőzi a bajokat...szvsz...
Szerinted! Az UV mindent megöl, sterilizálja a vizedet ennyi. Csak akkor ajánlott a használata ha gond van.
És mi az a "minden" amit megöl viszont kellene a vízben? A bacik nem a vízben vannak a tápanyaggal meg nem tesz semmit (a vasat sem bontja). Erről sokat vitatkoztunk a tengeri fórumon is, mivel nekem a korallosban is egy ugyanilyen UV üzemel már régóta és semmilyen negatív hatását nem látom. Sőt, a korallosban megy ózon is (A GHL ORP kontrollerével vezérelve). Én csak annyit látok, hogy kristálytiszta a víz, nincs alga vagy cianó és semmilyen betegségem sem volt. De tényleg kiváncsi vagyok, hogy mégis milyen negatív hatása van az UV-nak?
Rombolja a víz mikroszkopikus élővilágát. Nálad az algamentesség a cél. Nálam meg az, hogy mindenféle csoda lomok nélkül is szinten tartott minimál algával minél természetesebb módon menjen az akva. Én sem a vita miatt mondom, hogy nem ajánlom állandó üzemben. Persze tudom, hogy itt nálunk Debiben a vízmű is épp így sterilizálja a vizet szóval jó dolog. De! Minél több technikát aggatunk az akvára annál inkább elveszítjük annak a hobbinak a lényegét amit szeretünk... Sokszor úgy néz ki egy-egy akva mint a karácsonyfa, ráaggatnak mindet ami éppen divat.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2015. július 3., péntek 20:47
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.