Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 23:12

Hozzászólás a témához  [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 83  Következő
 60 literes trópusi akvárium indítása 
Szerző Üzenet

Selena írta:
OK, értem. Akkor esetleg be tudnál linkelni egy olyan lámpát, amit ajánlanál az aksimhoz?
Vagy csak üljek nyugodtan és a mostani lámpáim jók lesznek?

Nem akarok hülyeséget ajánlani ha HQI-t választassz a papónál kapható jó, abban asszimetrikus reflektorokkal van ami jól szórja fényt, az égő venture 6500K-s, azzal nem nyúlsz mellé a boltban is évek óta megy pl a trigon felett és egy kisebb kocka felett is szépen teljesített. azt nyugodt szívvel ajánlom!
De ledben annyi féle van hogy jajj, a led reflektorokról meg nincs tapasztalatom.

2015. július 8., szerda 12:53

OK, értem. Akkor esetleg be tudnál linkelni egy olyan lámpát, amit ajánlanál az aksimhoz?
Vagy csak üljek nyugodtan és a mostani lámpáim jók lesznek?

2015. július 7., kedd 16:58

Selena írta:
Köszi! Igen, pont a fa mögötti növények is pl a gondjaim, hogy azokat nehéz megvilágítani...
Vagy mit szóltok egy ilyenhez?
http://www.anrodiszlec.hu/product_info. ... s_id/10345

zsákbamacska, dupla vagy semmi kategória az összes nem akvarisztikai pilács, a színhőmérséklet, a fényerő és a reflektorok miatt lehet olyan hogy hát jó de még se tökéletes :?
amúgy jónak tűnik, de élőben kéne látni mit mutat.

2015. július 7., kedd 14:31

Köszi! Igen, pont a fa mögötti növények is pl a gondjaim, hogy azokat nehéz megvilágítani...
Vagy mit szóltok egy ilyenhez?
http://www.anrodiszlec.hu/product_info. ... s_id/10345

2015. július 7., kedd 14:06

Ledtől függ, láttam én is olyat ami közelébe se volt attól amit ráírtak, de egy jó led hasonló tulajdonságokkal bír mint a HQI tehát jó mélyre világít. ;)

A watt/liter-es számítást el kell felejteni ha nem fénycsővel világítunk, 60-100 lumen/per liter felel meg a fénycsöves 1W/literes világításnak. persze számolj azzal is majd hogy a HQI meg a led is pontból kiinduló fényforrás nem homogén mint a fénycsövek, tehát nehogy árnyékba kerüljön pár fényigényes növényed, gondolok itt pl. a fa tövébe ültetettekre.

2015. július 7., kedd 13:22

Köszi! Nálam is az 1W/l a cél, ezért is gondolkozom most már leginkább egy 50W-os Powerled modulban. Papó viszont pont azt írta, hogy az alját nem fogja rendesen bevilágítani...most akkor mi a helyzet a LED-el? Azért egy ilyen PowerLED modulnak kell annyi fényerejének lenni, hogy az alját is bevilágítsa rendesen, vagy mégsem?

2015. július 7., kedd 13:02

én a 30x30x30-as kockámat 3db 6500K-s ócsó kína dekor leddel világítom ez ugye 3x5W 3x500 lumen
akvariumaink/termeszet-az-alagsorba-t1228.html?hilit=term%C3%A9szet%20az%20alagsorba
van egy 70 literesem is ami most épp a szekrénybe pihen ahhoz egy 70W-os HQI van abba osram 6500K-s Rx7S izzó van az ha jól emlékszem 4500 lumen.
Mindkettőnél fokozottan kell figyelni, hogy a vízfelszínhez képes milyen magasról világítasz, mert ha túl közel van borzasztó algásodás lesz belőle saját tapasztalat és másokkal is megtörtént itt már a fórumon.
Ha HQI-t választasz elképzelhető hogy 40-50 vagy akár 60cm-ről kell majd világítanod, led is hasonlóan viselkedik nekem a kis kockát 30cm-ről kell világítani!
lehet lentebb tolni ha engedik a körülmények, de csak lassan hétről hétre a tápozás emelésével együtt...
kompaktról nincs tapasztalatom és nálam szóba se jöhet, főleg az élettartama miatt :)

ui. persze ezek nekem mindkettő DIY, tehát nem az ADA led világításáról beszélek ahol gondolom nincsennek ilyen gondok a világítási magasságokkal...

2015. július 7., kedd 12:55

Gondolkozok 50W-os Powerled modulban is...

2015. július 7., kedd 12:18

Nagy dilemmában vagyok a világítás terén. Nagyjából nulla a tapasztalatom ezen a téren, ezért kérlek segítsetek!
Az akváriumon és a berendezése, élővilága ismert.
Milyen világítást ajánlotok hozzá?

A T5 sajnos a mérete miatt nem jöhet szóba.

Az akvárium mérete 38 széles 38 mély és 43 magas kb 35cm magas vízoszloppal.

Szóba jöhet HQI, LED vagy akár kompakt megvilágítás is.

Most 2x20W kompakt lámpa van rajta, de szerintem ez nem elég.

A segítségeket előre is köszönöm!

2015. július 7., kedd 11:53

papó írta:
Selena írta:
Papó. Egyelőre még gondolkozok a világításon. Lehet csináltataok hozzá egy LED lámpát 6500K-s 3W-os CREE XP-G ledekből...

Nem biztos , hogy az akváriumot mélységében be tudja világítani ..sőt ..
Minden esetre itt van a lámpa .

Köszi! Még gondolkozok rajta... nem egyszerű...

2015. július 7., kedd 11:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 83  Következő