Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 23:12

Hozzászólás a témához  [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 83  Következő
 60 literes trópusi akvárium indítása 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Selena írta:
Igen. Örülök, hogy látom, hogy a növények is egyre nagyobbak :) Most már azt várom, hogy elkezdjenek bubizni. Elvileg minden adott hozzá. Kapok az egyik akvarista barátomtól egy 15W-os powerLED lámpát, azt még az aksi felé teszem és akkor a fényerő is szerintem már jó lesz. Majd meglátjuk.

Tervezek még söprögető garnikat is bele, csakhogy az amanók ne érezzék egyedül magukat :)

Imádni valóak a söprögetők a napi "imádkozásukkal "

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2015. július 8., szerda 22:34

Igen. Örülök, hogy látom, hogy a növények is egyre nagyobbak :) Most már azt várom, hogy elkezdjenek bubizni. Elvileg minden adott hozzá. Kapok az egyik akvarista barátomtól egy 15W-os powerLED lámpát, azt még az aksi felé teszem és akkor a fényerő is szerintem már jó lesz. Majd meglátjuk.

Tervezek még söprögető garnikat is bele, csakhogy az amanók ne érezzék egyedül magukat :)

2015. július 8., szerda 22:00
Adminisztrátor

Selena írta:
Papó, értelek, de nem tudom rögzíteni sem...bocsi, hogy berendeltettem és aztán meg nem viszem el...nem szoktam ilyent csinálni...

Etetéskor viszont jó nagy az élet. Mindenki összegyűlik egy jó falatot remélve :)

Csatolmány:
2015-07-08-1150.jpg

Csatolmány:
2015-07-08-1154.jpg

Klasszul fejlődik minden .

2015. július 8., szerda 21:45

papó írta:
Selena írta:
Papó, értelek, de nem tudom rögzíteni sem...bocsi, hogy berendeltettem és aztán meg nem viszem el...nem szoktam ilyent csinálni...

Etetéskor viszont jó nagy az élet. Mindenki összegyűlik egy jó falatot remélve :)

Csatolmány:
2015-07-08-1150.jpg

Csatolmány:
2015-07-08-1154.jpg

Jajj dehogy is rendelted be ..

Ezek szerint ez az eszmecsere rosszul sült el . ...
Csak védtem a mundér becsületét :)

Akkor jó :)

2015. július 8., szerda 20:45
Adminisztrátor

Selena írta:

Csatolmány:
2015-07-08-1150.jpg

Csatolmány:
2015-07-08-1154.jpg

Jajj dehogy is rendelted be ..

Ezek szerint ez az eszmecsere rosszul sült el . ...
Csak védtem a mundér becsületét :)

2015. július 8., szerda 20:35

Csatolmány:
2015-07-08-1150.jpg

Csatolmány:
2015-07-08-1154.jpg

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2015. július 8., szerda 20:23
Adminisztrátor

papó írta:
Nos igen , nem éppen akvarisztikai célra készül ez a fajta lámpatest , mi csak alakítunk egy kicsit rajta .
De ragyogóan teszi a dolgát és egy kis ügyességgel szépen el lehet tüntetni , ha nem illik az összképbe. Az aszimmetrikus kialakítás viszont lehetővé teszi , hogy akadály nélkül lehessen alatta akvarizálni .

Soha nem süt a szemedbe ..

2015. július 8., szerda 19:33
Adminisztrátor

Nos igen , nem éppen akvarisztikai célra készül ez a fajta lámpatest , mi csak alakítunk egy kicsit rajta .
De ragyogóan teszi a dolgát és egy kis ügyességgel szépen el lehet tüntetni , ha nem illik az összképbe. Az aszimmetrikus kialakítás viszont lehetővé teszi , hogy akadály nélkül lehessen alatta akvarizálni .

2015. július 8., szerda 19:32

Molroth írta:
Selena írta:
OK, értem. Akkor esetleg be tudnál linkelni egy olyan lámpát, amit ajánlanál az aksimhoz?
Vagy csak üljek nyugodtan és a mostani lámpáim jók lesznek?

Attól függ, mit szeretnél:

Szép vöröseket T5 alatt tudsz nevelni
HQI adja a szép hullámzós fényeffektet és nagyon jól "átvilágítja" a vizet
a led pedig hasonlít kicsit a hqi-hoz, gyáriból high techben én csak adát vennék, mert nagyon brutál a fényerejük a versenytársakéhoz képest, barkács megoldásban viszont rengeteg választásod lehet, rengeteg szép diy leírás van a neten. Talán itt a fórumon is található egy jó nexuspolaris lámpájáról.

Köszi szépen! A gond az, hogy az akvárium mérete 38x38-as. erre sem a T5 sem pedig az ADA LED nem jó, sajnos :(
HQI lámpában lenne az ADA 140 ezerért, ami felejtől. Megmondom a TF HQI lámpáját azért nem vettem meg, mert mind a designja mind pedig a rögzítése nem tetszik. Én az akvárium hátsó oldalára szeretném rögzíteni, hogy onnam az akvárium felé nyúljon ki.
DIY LED-ben gondolkodom egy 50W-os PowerLED modulon és akvarisztikai lencsével, mivel úgy látszik ilyen méretű aksira gyári lámpát nem fogok kapni...

2015. július 8., szerda 14:43

Selena írta:
OK, értem. Akkor esetleg be tudnál linkelni egy olyan lámpát, amit ajánlanál az aksimhoz?
Vagy csak üljek nyugodtan és a mostani lámpáim jók lesznek?

Attól függ, mit szeretnél:

Szép vöröseket T5 alatt tudsz nevelni
HQI adja a szép hullámzós fényeffektet és nagyon jól "átvilágítja" a vizet
a led pedig hasonlít kicsit a hqi-hoz, gyáriból high techben én csak adát vennék, mert nagyon brutál a fényerejük a versenytársakéhoz képest, barkács megoldásban viszont rengeteg választásod lehet, rengeteg szép diy leírás van a neten. Talán itt a fórumon is található egy jó nexuspolaris lámpájáról.

2015. július 8., szerda 14:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 83  Következő