Szerző |
Üzenet |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
|
2016. január 26., kedd 19:22 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Selena írta: JANNUS333 írta: Csikóhalast! Csikóhalast! Úgy lesz!  
|
2016. január 22., péntek 18:58 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
JANNUS333 írta: Csikóhalast! Csikóhalast! Úgy lesz! 
|
2016. január 22., péntek 18:52 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Csikóhalast! Csikóhalast!
|
2016. január 22., péntek 15:47 |
|
 |
Selena
|
Sajnos mostanában nem vagyok túl aktív és ezért az elnezrseteket kérem! Viszont tegnap osszeraktam egy kis 25 literes medencét. Adatok:
Medence 40x25x25 Aljzat fehér homok 2cm Lámpa Tunze 8810 viz alatt 1cm-el Szűrés Tunze Bio-Hydro-Reaktor Feluletleszivas és a reaktor táplálás Eheim Skim 350 Áramoltató Hydor Korallia 900 Fűtő Sera 25W Hűtés Dennerle CoolAir
Még nem tudom mi lesz benne de élőkő nélkül fog menni. A Tunze elokokent üzemel. Lehet magas algák meg gorgoniak lesznek benne csikohalakkal...majd ha eldontottem nyitok neki új topikot képekkel...
|
2016. január 22., péntek 12:28 |
|
 |
Selena
|
papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: A kethetes távollétem alatt sajnos elpusztult a piros csillagom  A gond csak az hogy ugye nem voltam otthon és nem tudtam kivenni így elkezdett bomlani... A nitrát felment 100 fölé a foszfat meg 5-re (a normál értékek nitrát 5-10 foszfat 0-0,05). Viszont a redoxpotenciál is lecsokkent ami rögtön bekapcsolta az ózont ami fertotlenitette a medencét (így lettem ammoniabol gyorsan nitrit és abból nitrát) szóval ez védett meg a teljes pusztulástol...amikor meglattam az aksit majdnem sírtam...minden korall becsukodva a kokorallok már elkezdtek kifeheredni...gyorsan egy nagyobb vizcsere majd folyamatosan kisebbek...most a nitrat olyan 50 körüli a foszfat meg 1 körül van, de minden korall már szépen nyílik... Hát ez a nanok átka...bármilyen kis probléma nagy gondot tud okozni a kis viztomegben... Ha van a startelemből adagolhatnád egy pár napig .. Azt minden vizcsere után használom a novenyesbe  Próbáld ki a tengeriben . Nagyon sokat elvittek Angliába imádják a tengerisek . Rendben, kiprobalom!
|
2016. január 18., hétfő 20:44 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Selena írta: papó írta: Selena írta: A kethetes távollétem alatt sajnos elpusztult a piros csillagom  A gond csak az hogy ugye nem voltam otthon és nem tudtam kivenni így elkezdett bomlani... A nitrát felment 100 fölé a foszfat meg 5-re (a normál értékek nitrát 5-10 foszfat 0-0,05). Viszont a redoxpotenciál is lecsokkent ami rögtön bekapcsolta az ózont ami fertotlenitette a medencét (így lettem ammoniabol gyorsan nitrit és abból nitrát) szóval ez védett meg a teljes pusztulástol...amikor meglattam az aksit majdnem sírtam...minden korall becsukodva a kokorallok már elkezdtek kifeheredni...gyorsan egy nagyobb vizcsere majd folyamatosan kisebbek...most a nitrat olyan 50 körüli a foszfat meg 1 körül van, de minden korall már szépen nyílik... Hát ez a nanok átka...bármilyen kis probléma nagy gondot tud okozni a kis viztomegben... Ha van a startelemből adagolhatnád egy pár napig .. Azt minden vizcsere után használom a novenyesbe  Próbáld ki a tengeriben . Nagyon sokat elvittek Angliába imádják a tengerisek .
2016. január 18., hétfő 18:34 |
|
 |
Selena
|
papó írta: Selena írta: A kethetes távollétem alatt sajnos elpusztult a piros csillagom  A gond csak az hogy ugye nem voltam otthon és nem tudtam kivenni így elkezdett bomlani... A nitrát felment 100 fölé a foszfat meg 5-re (a normál értékek nitrát 5-10 foszfat 0-0,05). Viszont a redoxpotenciál is lecsokkent ami rögtön bekapcsolta az ózont ami fertotlenitette a medencét (így lettem ammoniabol gyorsan nitrit és abból nitrát) szóval ez védett meg a teljes pusztulástol...amikor meglattam az aksit majdnem sírtam...minden korall becsukodva a kokorallok már elkezdtek kifeheredni...gyorsan egy nagyobb vizcsere majd folyamatosan kisebbek...most a nitrat olyan 50 körüli a foszfat meg 1 körül van, de minden korall már szépen nyílik... Hát ez a nanok átka...bármilyen kis probléma nagy gondot tud okozni a kis viztomegben... Ha van a startelemből adagolhatnád egy pár napig .. Azt minden vizcsere után használom a novenyesbe 
|
2016. január 18., hétfő 17:50 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Selena írta: A kethetes távollétem alatt sajnos elpusztult a piros csillagom  A gond csak az hogy ugye nem voltam otthon és nem tudtam kivenni így elkezdett bomlani... A nitrát felment 100 fölé a foszfat meg 5-re (a normál értékek nitrát 5-10 foszfat 0-0,05). Viszont a redoxpotenciál is lecsokkent ami rögtön bekapcsolta az ózont ami fertotlenitette a medencét (így lettem ammoniabol gyorsan nitrit és abból nitrát) szóval ez védett meg a teljes pusztulástol...amikor meglattam az aksit majdnem sírtam...minden korall becsukodva a kokorallok már elkezdtek kifeheredni...gyorsan egy nagyobb vizcsere majd folyamatosan kisebbek...most a nitrat olyan 50 körüli a foszfat meg 1 körül van, de minden korall már szépen nyílik... Hát ez a nanok átka...bármilyen kis probléma nagy gondot tud okozni a kis viztomegben... Ha van a startelemből adagolhatnád egy pár napig ..
2016. január 18., hétfő 17:13 |
|
 |
Selena
|
A kethetes távollétem alatt sajnos elpusztult a piros csillagom  A gond csak az hogy ugye nem voltam otthon és nem tudtam kivenni így elkezdett bomlani... A nitrát felment 100 fölé a foszfat meg 5-re (a normál értékek nitrát 5-10 foszfat 0-0,05). Viszont a redoxpotenciál is lecsokkent ami rögtön bekapcsolta az ózont ami fertotlenitette a medencét (így lettem ammoniabol gyorsan nitrit és abból nitrát) szóval ez védett meg a teljes pusztulástol...amikor meglattam az aksit majdnem sírtam...minden korall becsukodva a kokorallok már elkezdtek kifeheredni...gyorsan egy nagyobb vizcsere majd folyamatosan kisebbek...most a nitrat olyan 50 körüli a foszfat meg 1 körül van, de minden korall már szépen nyílik... Hát ez a nanok átka...bármilyen kis probléma nagy gondot tud okozni a kis viztomegben...
|
2016. január 18., hétfő 14:00 |
|
|