|
Pontos idő: 2025. április 21., hétfő 22:24
|
60 literes trópusi akvárium indítása
Szerző |
Üzenet |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Szabi írta: Selena írta: Szabi írta: Kész végem van  eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor  ) . Viccet félre téve gratulálok az akvákhoz, nagyon ott van mind kettő! Köszi szépen! Egyébként nem egy nagy tétel (40€) és bármilyen WiFi hálózathoz csatlakoztatni lehet. Ez a legolcsóbb, miven nem lát sötétben (nincsen benne infra) nincsen mozgásérzékelője és a kép sem HD (csak 480-as), de nekem a célnak megfelel  Még egyet tervezek be a tengeri szekrényébe, ami látja majd a hőmérő kijelzőjét és az egész technikait is. Még az ózonon gondolkozok a növényesbe, de még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást. A Philipset elvetettem, mert nagyon bubizik. A normál ózongenerátoroknak (pl. Sander) meg levegő betáplálás kell, de azt sem szeretném... tenerinél egyszerű, mivel a lehab szívja be és a lehabba keveredik el a vízzel, de édesvízben csak légpumpával menne, azt meg nem szeretnék... Természetesen érthető a kamera használat a te esetedben, plána egy tengerinél ami nem két forint és elég érzékeny (ezt a profi leírásodból tudom  ). Ha csak magamból indulok ki, tudom jól ha már a meló miatt nem látom két napig az akvát, harmadik nap ott ülök és várom hogy kapcsoljon a lámpa  Az ózon és hasonló témákban én nem vagyok jártas, mondjuk úgy hogy más filozófiát követek akvarizálás terén, de kíváncsian várom a tapasztalataidat  Igen, nem vagyunk egyformák, de pont ez a szép a dologban  Low-Techel is lehet nagyon szép akváriumokat készíteni és High-Techel is lehet rondákat  A high-tech inkább segít az akvaristának, hogy láthatatlanul is kordában tartsa az akváriumot és a kezdő akvarista butaságait ellensúllyozza  Én viszont mindenben keresen a legjobb technikákat, mondhatnám kötyü buzi vagyok  nincsen ez másképp az akvarisztikában sem  A teljes automatizálás pedig nálam alapkövetelmény, mivel nagyon sokat magára kell hagynom az aksikat, sokszor hetekre. Eddig 3 hét volt a leghoszabb, amit minden probléma és külső beavatkozás nélkül átvészeltem a tengerivel...de ott az ozmovíz utántöltés volt a legnagyobb kihívás mert ugyebár akkora tartály nincsen (vagyis van csak nem nekem) hogy három hétre elegendő víz legyen a párolgás utánpótlására pláne nyáron a nagy melegekben. Ezért volt egy úszókapcsoló az ozmovíztárolóban ami bekapcsolta a RO mágnesszelepét és így nyílt a víz a RO előtt és feltöltötte az ozmovíz tárolót. Majd az úszókapcsoló lekapcsolta a mágnesszelepet. Így nem fogyott ki a víz az ozmovíztárolóból. A másik gond a lehabzó poharának az ürítése volt. Ezt egy csappal oldottam meg a lehabzó poharából, amin keresztül a dzsuva egy vagy tálba folyt le folyamatosan...na annak amikor hazajöttünk olyan szaga volt, hogy napokig szellőztetni kellett... A hőmérséklet szabályzás, etetés, lámpa kapcsolása és dimmelése, nyomelemek utántöltése, sószint ellenőrzése és kiegyenlítése...ezek már standard automatizálások  Ezen a csapon folyt ki a trutyi a lehab poharából. DSC08584 by Sarlos Istvan, on Flickr
|
2015. augusztus 25., kedd 12:04 |
|
 |
Szabi
|
Selena írta: Szabi írta: Kész végem van  eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor  ) . Viccet félre téve gratulálok az akvákhoz, nagyon ott van mind kettő! Köszi szépen! Egyébként nem egy nagy tétel (40€) és bármilyen WiFi hálózathoz csatlakoztatni lehet. Ez a legolcsóbb, miven nem lát sötétben (nincsen benne infra) nincsen mozgásérzékelője és a kép sem HD (csak 480-as), de nekem a célnak megfelel  Még egyet tervezek be a tengeri szekrényébe, ami látja majd a hőmérő kijelzőjét és az egész technikait is. Még az ózonon gondolkozok a növényesbe, de még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást. A Philipset elvetettem, mert nagyon bubizik. A normál ózongenerátoroknak (pl. Sander) meg levegő betáplálás kell, de azt sem szeretném... tenerinél egyszerű, mivel a lehab szívja be és a lehabba keveredik el a vízzel, de édesvízben csak légpumpával menne, azt meg nem szeretnék... Természetesen érthető a kamera használat a te esetedben, plána egy tengerinél ami nem két forint és elég érzékeny (ezt a profi leírásodból tudom  ). Ha csak magamból indulok ki, tudom jól ha már a meló miatt nem látom két napig az akvát, harmadik nap ott ülök és várom hogy kapcsoljon a lámpa  Az ózon és hasonló témákban én nem vagyok jártas, mondjuk úgy hogy más filozófiát követek akvarizálás terén, de kíváncsian várom a tapasztalataidat 
|
2015. augusztus 25., kedd 11:36 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Szabi írta: Kész végem van  eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor  ) . Viccet félre téve gratulálok az akvákhoz, nagyon ott van mind kettő! Köszi szépen! Egyébként nem egy nagy tétel (40€) és bármilyen WiFi hálózathoz csatlakoztatni lehet. Ez a legolcsóbb, miven nem lát sötétben (nincsen benne infra) nincsen mozgásérzékelője és a kép sem HD (csak 480-as), de nekem a célnak megfelel  Még egyet tervezek be a tengeri szekrényébe, ami látja majd a hőmérő kijelzőjét és az egész technikait is. Még az ózonon gondolkozok a növényesbe, de még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást. A Philipset elvetettem, mert nagyon bubizik. A normál ózongenerátoroknak (pl. Sander) meg levegő betáplálás kell, de azt sem szeretném... tenerinél egyszerű, mivel a lehab szívja be és a lehabba keveredik el a vízzel, de édesvízben csak légpumpával menne, azt meg nem szeretnék...
|
2015. augusztus 25., kedd 11:10 |
|
 |
Szabi
|
Kész végem van  eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor  ) . Viccet félre téve gratulálok az akvákhoz, nagyon ott van mind kettő!
|
2015. augusztus 25., kedd 10:59 |
|
 |
Selena
|
DonaTTT írta: Hát nem vagy semmi  akkor lesz livestreem is?  Mar van  lehet loni kepet is vele (azt toltottem fel) habar azt felfele szethuzza mig a livestream normal  Tapatalk-kal küldve az én GT-I9195-el
|
2015. augusztus 24., hétfő 21:25 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Hát nem vagy semmi  akkor lesz livestreem is? 
|
2015. augusztus 24., hétfő 21:23 |
|
 |
Selena
|
Koszi szepen. Akkor holnap fazonigazitok  Nem szeretem ha nem nezhetem meg barmikor hogy minden rendben van-e ezert vettem egy wlan kamerat. Igy sose vesztem oket szem elol    Tapatalk-kal küldve az én GT-I9195-el
|
2015. augusztus 24., hétfő 20:57 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Adhatsz az MC-nek is egy kis fazonigazítást.Próbáld meg ekkorán megtartatni, ne engedd vastagabbra  Az akvárium pedig szép 
|
2015. augusztus 24., hétfő 20:51 |
|
 |
Selena
|
|
2015. augusztus 24., hétfő 20:50 |
|
 |
Selena
|
jack írta: Az édesvíz hogyan működik az adagolópumpával? Úgy értem, felhasználják a növények a mindennapi tápozást ? Valoszinu. Nem merem. Egy kicsivel az eloirt mennyiseg felett adagolok. Eleg gyakran nem vagyok otthon ezert nalam az automatizalas alap.  Tapatalk-kal küldve az én GT-I9195-el
|
2015. augusztus 23., vasárnap 8:40 |
|
|