Pontos idő: 2025. április 21., hétfő 22:24

Hozzászólás a témához  [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Következő
 60 literes trópusi akvárium indítása 
Szerző Üzenet

Szabi írta:
Selena írta:
Szabi írta:
Kész végem van :D eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor :D ) .

Viccet félre téve gratulálok az akvákhoz, nagyon ott van mind kettő!

Köszi szépen! :D
Egyébként nem egy nagy tétel (40€) és bármilyen WiFi hálózathoz csatlakoztatni lehet.
Ez a legolcsóbb, miven nem lát sötétben (nincsen benne infra) nincsen mozgásérzékelője és a kép sem HD (csak 480-as), de nekem a célnak megfelel :)
Még egyet tervezek be a tengeri szekrényébe, ami látja majd a hőmérő kijelzőjét és az egész technikait is.

Még az ózonon gondolkozok a növényesbe, de még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást. A Philipset elvetettem, mert nagyon bubizik. A normál ózongenerátoroknak (pl. Sander) meg levegő betáplálás kell, de azt sem szeretném... tenerinél egyszerű, mivel a lehab szívja be és a lehabba keveredik el a vízzel, de édesvízben csak légpumpával menne, azt meg nem szeretnék...

Természetesen érthető a kamera használat a te esetedben, plána egy tengerinél ami nem két forint és elég érzékeny (ezt a profi leírásodból tudom ;) ). Ha csak magamból indulok ki, tudom jól ha már a meló miatt nem látom két napig az akvát, harmadik nap ott ülök és várom hogy kapcsoljon a lámpa :)

Az ózon és hasonló témákban én nem vagyok jártas, mondjuk úgy hogy más filozófiát követek akvarizálás terén, de kíváncsian várom a tapasztalataidat :)

Igen, nem vagyunk egyformák, de pont ez a szép a dologban :)
Low-Techel is lehet nagyon szép akváriumokat készíteni és High-Techel is lehet rondákat :)
A high-tech inkább segít az akvaristának, hogy láthatatlanul is kordában tartsa az akváriumot és a kezdő akvarista butaságait ellensúllyozza :)
Én viszont mindenben keresen a legjobb technikákat, mondhatnám kötyü buzi vagyok :) nincsen ez másképp az akvarisztikában sem :)
A teljes automatizálás pedig nálam alapkövetelmény, mivel nagyon sokat magára kell hagynom az aksikat, sokszor hetekre.
Eddig 3 hét volt a leghoszabb, amit minden probléma és külső beavatkozás nélkül átvészeltem a tengerivel...de ott az ozmovíz utántöltés volt a legnagyobb kihívás mert ugyebár akkora tartály nincsen (vagyis van csak nem nekem) hogy három hétre elegendő víz legyen a párolgás utánpótlására pláne nyáron a nagy melegekben. Ezért volt egy úszókapcsoló az ozmovíztárolóban ami bekapcsolta a RO mágnesszelepét és így nyílt a víz a RO előtt és feltöltötte az ozmovíz tárolót. Majd az úszókapcsoló lekapcsolta a mágnesszelepet. Így nem fogyott ki a víz az ozmovíztárolóból. A másik gond a lehabzó poharának az ürítése volt. Ezt egy csappal oldottam meg a lehabzó poharából, amin keresztül a dzsuva egy vagy tálba folyt le folyamatosan...na annak amikor hazajöttünk olyan szaga volt, hogy napokig szellőztetni kellett...
A hőmérséklet szabályzás, etetés, lámpa kapcsolása és dimmelése, nyomelemek utántöltése, sószint ellenőrzése és kiegyenlítése...ezek már standard automatizálások :)

Ezen a csapon folyt ki a trutyi a lehab poharából.

KépDSC08584 by Sarlos Istvan, on Flickr

2015. augusztus 25., kedd 12:04

Selena írta:
Szabi írta:
Kész végem van :D eddig is csak ámultam milyen technikával űződ a hobbit, de most bele sem merek gondolni mit tartogatsz még (innen már csak egy lépés a fluxuskondenzátor :D ) .

Egyébként nem egy nagy tétel (40€) és bármilyen WiFi hálózathoz csatlakoztatni lehet.
Ez a legolcsóbb, miven nem lát sötétben (nincsen benne infra) nincsen mozgásérzékelője és a kép sem HD (csak 480-as), de nekem a célnak megfelel :)
Még egyet tervezek be a tengeri szekrényébe, ami látja majd a hőmérő kijelzőjét és az egész technikait is.

Még az ózonon gondolkozok a növényesbe, de még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást. A Philipset elvetettem, mert nagyon bubizik. A normál ózongenerátoroknak (pl. Sander) meg levegő betáplálás kell, de azt sem szeretném... tenerinél egyszerű, mivel a lehab szívja be és a lehabba keveredik el a vízzel, de édesvízben csak légpumpával menne, azt meg nem szeretnék...

Természetesen érthető a kamera használat a te esetedben, plána egy tengerinél ami nem két forint és elég érzékeny (ezt a profi leírásodból tudom ;) ). Ha csak magamból indulok ki, tudom jól ha már a meló miatt nem látom két napig az akvát, harmadik nap ott ülök és várom hogy kapcsoljon a lámpa :)

Az ózon és hasonló témákban én nem vagyok jártas, mondjuk úgy hogy más filozófiát követek akvarizálás terén, de kíváncsian várom a tapasztalataidat :)

2015. augusztus 25., kedd 11:36

Szabi írta:

2015. augusztus 25., kedd 11:10

2015. augusztus 25., kedd 10:59

DonaTTT írta:
Hát nem vagy semmi :D akkor lesz livestreem is? :D

Mar van :) lehet loni kepet is vele (azt toltottem fel) habar azt felfele szethuzza mig a livestream normal :)

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9195-el

2015. augusztus 24., hétfő 21:25

Hát nem vagy semmi :D akkor lesz livestreem is? :D

2015. augusztus 24., hétfő 21:23

Koszi szepen. Akkor holnap fazonigazitok :)

Nem szeretem ha nem nezhetem meg barmikor hogy minden rendben van-e ezert vettem egy wlan kamerat. Igy sose vesztem oket szem elol :)

Kép

Kép

2015. augusztus 24., hétfő 20:57

Adhatsz az MC-nek is egy kis fazonigazítást.Próbáld meg ekkorán megtartatni, ne engedd vastagabbra :) Az akvárium pedig szép :)

2015. augusztus 24., hétfő 20:51

Ma nyirtam egy kicsit...a mc-t mikor kell nyirni? Most mar csak az egyik lampa megy igy egy kicsit sejtelmesek a kepek :) a tf tapok jovoltabol no alga :) hetvegen jon az uj led lampa :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2015. augusztus 24., hétfő 20:50

jack írta:
Az édesvíz hogyan működik az adagolópumpával?
Úgy értem, felhasználják a növények a mindennapi tápozást ?

Valoszinu. Nem merem. Egy kicsivel az eloirt mennyiseg felett adagolok. Eleg gyakran nem vagyok otthon ezert nalam az automatizalas alap. :)

2015. augusztus 23., vasárnap 8:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 825 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Következő