|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 14:12
|
Szerző |
Üzenet |
furuka
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 17:11 Hozzászólások: 71
|
Bal oldalon ledugtam már 3 bacopat. A nyírást hogy érted? Szeretném hátul befuttatni bacopaval 
|
2014. január 4., szombat 21:50 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia, kezd el sűrítgetni a stem növényeket hátul. Nyírjad őket nyugodtan.
|
2014. január 4., szombat 21:37 |
|
 |
furuka
|
23 nappal az indítás után. Észrevételek, vélemények, javaslatok?  
|
2014. január 4., szombat 21:24 |
|
 |
furuka
|
papó írta: furuka írta: Értem  És amíg összejön a keret egy esetleges szűrőcserére, milyen praktikákkal tudom a jelenlegi szűrőmet erősíteni? Gyakoribb vízcserék, most elvégzem ezt a kezelést a carbo-val hátha sikerül kiírtanom az algákat. Korábban írtam, hogy ha megváltoztatnám a szűrő pozícióját az segítene-e esetleg? Ilyen ötleteitek van-e esetleg? Esetleg a tartály alsó felét meglehetne tölteni matrixal. Köszönöm szépen! Amint Debrecenben járok, betérek majd 
|
2013. december 27., péntek 20:10 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: Értem  És amíg összejön a keret egy esetleges szűrőcserére, milyen praktikákkal tudom a jelenlegi szűrőmet erősíteni? Gyakoribb vízcserék, most elvégzem ezt a kezelést a carbo-val hátha sikerül kiírtanom az algákat. Korábban írtam, hogy ha megváltoztatnám a szűrő pozícióját az segítene-e esetleg? Ilyen ötleteitek van-e esetleg? Esetleg a tartály alsó felét meglehetne tölteni matrixal.
2013. december 27., péntek 20:05 |
|
 |
furuka
|
Értem  És amíg összejön a keret egy esetleges szűrőcserére, milyen praktikákkal tudom a jelenlegi szűrőmet erősíteni? Gyakoribb vízcserék, most elvégzem ezt a kezelést a carbo-val hátha sikerül kiírtanom az algákat. Korábban írtam, hogy ha megváltoztatnám a szűrő pozícióját az segítene-e esetleg? Ilyen ötleteitek van-e esetleg?
|
2013. december 27., péntek 19:59 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: zsotyi írta: Nekem is belsővel megy a 20 literes dennerle nano low tech.54 literben nekem eddig mindig kevés volt a standard gyári belő,ezért kérdeztem.Akasztós az már egy lépcső feljebb,nem ugyanaz. Remélem mások is hozzászólnak,hogy tapasztaltabbak legyünk. Én is várom még a gondolatokat  Az is kérdés, hogy egy ilyen akasztós szűrőt meg tudok-e oldani, ugyanis nekem gyári akvárium van, műanyag tetővel, abban van egy Sera fénycső, így nem tudom, hogy egyáltalán oda tudnám-e akasztani a szűrőt a tetőtől vagy sem. A gyári Tetőn direkt lennie kell egy Eheim akasztósnak hely .
2013. december 27., péntek 19:55 |
|
 |
furuka
|
zsotyi írta: Nekem is belsővel megy a 20 literes dennerle nano low tech.54 literben nekem eddig mindig kevés volt a standard gyári belő,ezért kérdeztem.Akasztós az már egy lépcső feljebb,nem ugyanaz. Remélem mások is hozzászólnak,hogy tapasztaltabbak legyünk. Én is várom még a gondolatokat  Az is kérdés, hogy egy ilyen akasztós szűrőt meg tudok-e oldani, ugyanis nekem gyári akvárium van, műanyag tetővel, abban van egy Sera fénycső, így nem tudom, hogy egyáltalán oda tudnám-e akasztani a szűrőt a tetőtől vagy sem.
|
2013. december 27., péntek 19:46 |
|
 |
zsotyi
|
Nekem is belsővel megy a 20 literes dennerle nano low tech.54 literben nekem eddig mindig kevés volt a standard gyári belő,ezért kérdeztem.Akasztós az már egy lépcső feljebb,nem ugyanaz. Remélem mások is hozzászólnak,hogy tapasztaltabbak legyünk.
_________________ ,
|
2013. december 27., péntek 19:39 |
|
 |
furuka
|
Nálam a tényleges vízmennyiség kb. 45-50 liter lehet mivel nyilván van vízkiszorítás a tárgyak, talaj stb által. A szűrőm óránként 300 litert forgat meg ami még kisebb értékkel számítva is, 4-5x-öse a víznek. Eredetileg szivacs és aktív szén volt a tartályban, de én csak szivacsot használok.
|
2013. december 27., péntek 19:13 |
|
|