|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 14:12
|
Szerző |
Üzenet |
furuka
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 17:11 Hozzászólások: 71
|
papó írta: furuka írta: T.Tamás30 írta: Én úgy szoktam megnyírni,hogy mindjárt egy levélcsoport felett picivel,kevebb barnul vissza,illetve a leveleknél kihajt az új hajtás. Köszönöm a segítséged, illetve az előtted szólókét is. Múlt heti vízcserénél két Limnopholia tövet is eldugtam illetve újabb Bacopákat, várom a fejleményeket  Az anubias nana szokása hogy a levelei elsárgulnak, de hoz új hajtásokat? A sárgulásnál lehetséges hogy megsérült a rizóma. Ha hozza az új leveleket az nagyon jó jel . Úgy működik ez, hogy amióta itt van nálam a növény egyik végén elsárgult szépen 3 levél, a növény másik végén meg hozott már 2 új levelet mióta megvan. Ebből gondolom, hogy maga a növény él csak nem tudom, hogy akkor ez egy természetes dolog-e nála. Egy másik kérdésem az lenne, hogy sok helyen olvastam azt, itt a fórumon, hogy naponta adagolják a nitrivicet. Jelenleg én a heti vízcserénél szoktam, a friss víz mennyiségéhez adagolni a megfelelő mennyiséget. Át kellene nekem is állni a napi adagolásra, vagy ennek milyen feltételei vannak, mikor szükséges?
|
2014. január 13., hétfő 21:14 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: T.Tamás30 írta: Én úgy szoktam megnyírni,hogy mindjárt egy levélcsoport felett picivel,kevebb barnul vissza,illetve a leveleknél kihajt az új hajtás. Köszönöm a segítséged, illetve az előtted szólókét is. Múlt heti vízcserénél két Limnopholia tövet is eldugtam illetve újabb Bacopákat, várom a fejleményeket  Az anubias nana szokása hogy a levelei elsárgulnak, de hoz új hajtásokat? A sárgulásnál lehetséges hogy megsérült a rizóma. Ha hozza az új leveleket az nagyon jó jel .
2014. január 13., hétfő 21:11 |
|
 |
furuka
|
T.Tamás30 írta: Én úgy szoktam megnyírni,hogy mindjárt egy levélcsoport felett picivel,kevebb barnul vissza,illetve a leveleknél kihajt az új hajtás. Köszönöm a segítséged, illetve az előtted szólókét is. Múlt heti vízcserénél két Limnopholia tövet is eldugtam illetve újabb Bacopákat, várom a fejleményeket  Az anubias nana szokása hogy a levelei elsárgulnak, de hoz új hajtásokat?
|
2014. január 13., hétfő 20:53 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Én úgy szoktam megnyírni,hogy mindjárt egy levélcsoport felett picivel,kevebb barnul vissza,illetve a leveleknél kihajt az új hajtás.
|
2014. január 4., szombat 22:40 |
|
 |
furuka
|
Köszönöm  A következő vízcserénél akkor ültetgetek megint.
|
2014. január 4., szombat 22:31 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
furuka írta: T.Tamás30 írta: furuka írta: Ja okés  Igen már bal oldalt az oldalsó üvegnél dugtam le 3 tövet szépen majd igyekszem futtatni  A Limnophila-val mit lehet kezdeni? Meg szoktam nyesni,a nyesedéket is vissza lehet ültetni,meg fog gyökeresedni. Úgy érted, hogy egy kopasz szár részen, kicsit ferdén vágjam el és úgy dugjam le?  Igen. Egyszerűen vágd derékba a növényt és amit levágtál nyomd bele a talajba, majd kigyökerezik. Úgy vágod el ahogyan akarod
_________________ K.Tamás
|
2014. január 4., szombat 22:23 |
|
 |
furuka
|
T.Tamás30 írta: furuka írta: Ja okés  Igen már bal oldalt az oldalsó üvegnél dugtam le 3 tövet szépen majd igyekszem futtatni  A Limnophila-val mit lehet kezdeni? Meg szoktam nyesni,a nyesedéket is vissza lehet ültetni,meg fog gyökeresedni. Úgy érted, hogy egy kopasz szár részen, kicsit ferdén vágjam el és úgy dugjam le? 
|
2014. január 4., szombat 22:15 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
furuka írta: Ja okés  Igen már bal oldalt az oldalsó üvegnél dugtam le 3 tövet szépen majd igyekszem futtatni  A Limnophila-val mit lehet kezdeni? Meg szoktam nyesni,a nyesedéket is vissza lehet ültetni,meg fog gyökeresedni.
|
2014. január 4., szombat 22:11 |
|
 |
furuka
|
Ja okés  Igen már bal oldalt az oldalsó üvegnél dugtam le 3 tövet szépen majd igyekszem futtatni  A Limnophila-val mit lehet kezdeni?
|
2014. január 4., szombat 22:04 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Megnyírod a stem növényeket és vissza ülteted.
|
2014. január 4., szombat 21:59 |
|
|