Szerző |
Üzenet |
furuka
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 17:11 Hozzászólások: 71
|
Molnár Béla írta: furuka írta: Molnár Béla írta: Nagyon vérszegény a világitásod azt már most megmondom  Tudom, direkt ilyen feltételekkel táptalajjal tápozással stb. akartam beindítani az akváriumot az ehhez megfelelő növényekkel. De akkor ne csudálkoz hogy a Limnophila ilyen szineket produkál  mindig a meglévő növényekhez kell igazitani a világitást Persze nem csodálkozom, csak azért írtam, mert nem tudtam, hogy meghal a növény vagy miért van ez a dolog, ha így megmarad és stb. akkor nincsen semmi probléma. Az algásodás dologra írtam a szűrőt, hogy most ment bele matrix is. Akkor azt csak karbózzam? Előre is köszönöm 
|
2014. január 14., kedd 20:09 |
|
 |
furuka
|
|
2014. január 14., kedd 20:08 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
furuka írta: Molnár Béla írta: Nagyon vérszegény a világitásod azt már most megmondom  Tudom, direkt ilyen feltételekkel táptalajjal tápozással stb. akartam beindítani az akváriumot az ehhez megfelelő növényekkel. De akkor ne csudálkoz hogy a Limnophila ilyen szineket produkál  mindig a meglévő növényekhez kell igazitani a világitást
|
2014. január 14., kedd 20:06 |
|
 |
furuka
|
Molnár Béla írta: Nagyon vérszegény a világitásod azt már most megmondom  Tudom, direkt ilyen feltételekkel táptalajjal tápozással stb. akartam beindítani az akváriumot az ehhez megfelelő növényekkel.
|
2014. január 14., kedd 20:00 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Nagyon vérszegény a világitásod azt már most megmondom 
|
2014. január 14., kedd 19:55 |
|
 |
furuka
|
papó írta: furuka írta: A növényeim nagy részén (kivéve talán az Anubiasok) ismét látható szinte minden levélen algásodás, még eléggé nehéz észrevenni, de ott vannak kis homályosan még, nem tudom beazonosítani nagyon őket, szürke színűek a levéltől függőlegesen elválnak. Mit lehet velük kezdeni? Ugyanúgy liquid carbos kezelés? A Limnophila-m eléggé elcsúnyult, sok helyen a levelei barnulnak szürkülnek és eltűnnek. Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. Adjak naponta baktériumot a vízbe? A szűrőnem nem sok köze van a dologhoz . Mivel és mennyit világítsz ? Carbo fog segíteni , de valami más baj lesz , hiszen a Limnophillát nehéz nem jól tartani. Nem ártana pár kép ... Napi 10 óra. 1 db Sera brilliant daylight T5 15w cső.
|
2014. január 14., kedd 19:53 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: A növényeim nagy részén (kivéve talán az Anubiasok) ismét látható szinte minden levélen algásodás, még eléggé nehéz észrevenni, de ott vannak kis homályosan még, nem tudom beazonosítani nagyon őket, szürke színűek a levéltől függőlegesen elválnak. Mit lehet velük kezdeni? Ugyanúgy liquid carbos kezelés? A Limnophila-m eléggé elcsúnyult, sok helyen a levelei barnulnak szürkülnek és eltűnnek. Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. Adjak naponta baktériumot a vízbe? A szűrőnem nem sok köze van a dologhoz . Mivel és mennyit világítsz ? Carbo fog segíteni , de valami más baj lesz , hiszen a Limnophillát nehéz nem jól tartani. Nem ártana pár kép ...
2014. január 14., kedd 19:36 |
|
 |
furuka
|
A növényeim nagy részén (kivéve talán az Anubiasok) ismét látható szinte minden levélen algásodás, még eléggé nehéz észrevenni, de ott vannak kis homályosan még, nem tudom beazonosítani nagyon őket, szürke színűek a levéltől függőlegesen elválnak. Mit lehet velük kezdeni? Ugyanúgy liquid carbos kezelés? A Limnophila-m eléggé elcsúnyult, sok helyen a levelei barnulnak szürkülnek és eltűnnek. Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. Adjak naponta baktériumot a vízbe?
|
2014. január 14., kedd 18:14 |
|
 |
furuka
|
papó írta: Nem természetes a az Anubias leveleinek a sárgulása. Mielőtt hozzád került vagy akkor mikor hozzád került megsérülhetett a rizóma. De a növény ezek szerint kiheverte a sérülést. Jól adagolod a nitrivecet , akkor kellene több ha a víz felületén valami furcsa olajszerű lepedéket tapasztalnál. Értem, akkor remélem, hogy összeszedi magát a kis növény  Általában az 1 héthez közeledve szokott jelentkezni buborék a víz felszínén, az esőztetőn állítva azonban ez nem jelentős mértékű. Illetve ennek a megjelenését főleg annak tulajdonítom, hogy mivel nincs co2 rendszerem, hiszen ez egy low tech akvárium, nem biztos hogy a növények mindenhez, a legjobb időben jutnak hozzá.
|
2014. január 13., hétfő 21:26 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem természetes a az Anubias leveleinek a sárgulása. Mielőtt hozzád került vagy akkor mikor hozzád került megsérülhetett a rizóma. De a növény ezek szerint kiheverte a sérülést. Jól adagolod a nitrivecet , akkor kellene több ha a víz felületén valami furcsa olajszerű lepedéket tapasztalnál.
2014. január 13., hétfő 21:22 |
|
|