A 2 napja megcsinált gagyi cukor + élesztős co2 rendszeremtől elkezdtek a növények bugyborékolni.
Ez alapján csináltam:
Idézet:
A legegyszerűbb módszer, ha házilag fabrikálunk egy CO2 reaktort. Nem kell hozzá más, csak egy 1,5 literes petpalack, egy kis cukor, némi élesztő és langyos víz. A kupakot kifúrjuk úgy, hogy egy akváriumi levegőztető cső éppen beleszoruljon. Az üvegbe 2dl cukrot öntünk, majd egy teáskanál élesztőt. Ezt felöntjük 1 liter langyos vízzel és jól összerázzuk. Az átfúrt kupakot rátekerjük és türelmesen várunk. Az erjedés pár órán belül beindul és a csövön CO2 távozik. Ezt egy porlasztókő segítségével az akváriumba juttatjuk.
Ha a krokodil szájába az általam készített élesztős CO2-t engednék, az jó megoldás lenne szerintetek arra, hogy a CO2 minél hatékonyabban keveredjen a vízzel? Vagy az már egészségtelen?
A beoldással lenne probléma. A co2 annál hatékonyabb minél apróbb buborékba jön így a krokodil erre alkalmatlan szerintem mert abból nagy buborékok jönnének és még az előtt távozna a vízből mielőtt beoldódna.
Értem. Akkor marad a porlasztókő... egyelőre. Köszi a választ.
Ha a krokodil szájába az általam készített élesztős CO2-t engednék, az jó megoldás lenne szerintetek arra, hogy a CO2 minél hatékonyabban keveredjen a vízzel? Vagy az már egészségtelen?
A beoldással lenne probléma. A co2 annál hatékonyabb minél apróbb buborékba jön így a krokodil erre alkalmatlan szerintem mert abból nagy buborékok jönnének és még az előtt távozna a vízből mielőtt beoldódna.
"új project lesz a versenyaksi." Hoppá !! Már értem a cél meg van csak a jármű hiányzik
Így így ahogy írod. Számítok majd rád! És abban is, hogy minél olcsóbban kihozzam az új projectet.
Van ebben is lehetőség, éppen csak a sötét aljzatot kellene kizöldíteni valami fain gyommal. Bár tudom, ha az ember fiát szólítja az átrendezés kötelessége, akkor menni/tenni kell.
Igen, igen, tudom, köszi a tanácsot, de sajnos a 0,36W/l nem a megfelelő az aljzat sűrítésére.
"új project lesz a versenyaksi." Hoppá !! Már értem a cél meg van csak a jármű hiányzik
Így így ahogy írod. Számítok majd rád! És abban is, hogy minél olcsóbban kihozzam az új projectet.
Van ebben is lehetőség, éppen csak a sötét aljzatot kellene kizöldíteni valami fain gyommal. Bár tudom, ha az ember fiát szólítja az átrendezés kötelessége, akkor menni/tenni kell.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.