|
Pontos idő: 2025. április 9., szerda 9:00
|
Fordított ozmózis (RO = Reverse Osmosis)
Szerző |
Üzenet |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
3-3,5bar nyomás van vezetékben.Mekkora a legnagyobb membrán,amit használni lehet duplán? Majdani cserénél,remélem most minél később lehető legnagyobbat veszem. Mondjuk,ha 3-at raknék?
2013. július 9., kedd 12:02 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: Jaj bocsánat,az az öblítőszelep. A visszacsapó ilyen.  Holnap megnézem , hogy ez jó - e a cuccodon. A táblázat bent van a boltban.
2013. július 8., hétfő 21:07 |
|
 |
tibicuk
|
Jaj bocsánat,az az öblítőszelep. A visszacsapó ilyen. 
2013. július 8., hétfő 21:02 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Ilyen.Meddig érdemes öblíteni?  De nincs visszacsapó szeleped ? Ilyen :  Egy -két órát szoktunk hetente öblíteni, de nálunk mindig megy a cucc mert kell a sok víz minden nap.
2013. július 8., hétfő 20:38 |
|
 |
tibicuk
|
Ilyen.Meddig érdemes öblíteni? 
2013. július 8., hétfő 20:27 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Na,megvolt a teszt.Kb szerintem fele-fele az arány,de még pontosan nem sikerült teljesen megmérni,mert este megnyitottam a csapot, a szennyvizet egy másik, kisebb hordóba gyűjtöttem.Aztán elfelejtettem elzárni.Reggel jutott eszembe,hogy ba....g biztos úszik a fürdőszoba. Gyors le,nézem,valóban úszik,de nem a tiszta víztől,hanem a hulladékvíztől.A nagy hordó épphogy kibírta.Még szerencse,hogy van padlóösszefolyó.  Jó lenne tudni , hogy visszacsapószelep a berendezés végén milyen , mert az is sokat számít. Azért a fele -fele is igen jó arány., Van olyan haverom akinél 3 membrán van és az már igazán látványos .
2013. július 8., hétfő 20:22 |
|
 |
tibicuk
|
Na,megvolt a teszt.Kb szerintem fele-fele az arány,de még pontosan nem sikerült teljesen megmérni,mert este megnyitottam a csapot, a szennyvizet egy másik, kisebb hordóba gyűjtöttem.Aztán elfelejtettem elzárni.Reggel jutott eszembe,hogy ba....g biztos úszik a fürdőszoba. Gyors le,nézem,valóban úszik,de nem a tiszta víztől,hanem a hulladékvíztől.A nagy hordó épphogy kibírta.Még szerencse,hogy van padlóösszefolyó. 
2013. július 8., hétfő 19:39 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
herbman írta: tibicuk írta: Mi vagyunk a kísérleti nyulak. Hogy milyen gyorsan telik a hordó,azt csak jövőhéten tudom mondani,mert jelenleg tele van. Nálam is kb. egyforma sebességgel folyik a kettő,de igazából meg kellene mérni,mert a látszat csalhat. Ha ugyanannyi az arány , már önmagában megnyugtató. Megmondom őszíntén , lelkiismeret furdalásom van az elfolyatott víz miatt. Pontosan ezen okból bővítettem.Mondjuk én csalok az elfolyatott mennyiséggel 
|
2013. július 5., péntek 18:33 |
|
 |
herbman
Csatlakozott: 2011. szeptember 8., csütörtök 11:06 Hozzászólások: 62
|
tibicuk írta: Mi vagyunk a kísérleti nyulak. Hogy milyen gyorsan telik a hordó,azt csak jövőhéten tudom mondani,mert jelenleg tele van. Nálam is kb. egyforma sebességgel folyik a kettő,de igazából meg kellene mérni,mert a látszat csalhat. Ha ugyanannyi az arány , már önmagában megnyugtató. Megmondom őszíntén , lelkiismeret furdalásom van az elfolyatott víz miatt.
|
2013. július 5., péntek 13:20 |
|
 |
tibicuk
|
Mi vagyunk a kísérleti nyulak. Hogy milyen gyorsan telik a hordó,azt csak jövőhéten tudom mondani,mert jelenleg tele van. Nálam is kb. egyforma sebességgel folyik a kettő,de igazából meg kellene mérni,mert a látszat csalhat.
2013. július 5., péntek 13:12 |
|
|