|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 0:41
|
Fémhalogén világítás (HQI)
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem világít ki előre. Mióta ezeket a lámpákat hasznàlom,sötét van a szobában,komolyan:)
|
2014. március 25., kedd 19:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: papó írta: asera írta: SlyChocolate írta: Egy-két dolgot azért nem lenne rossz ha szem előtt tartanátok. Ez a lámpa amit Pit kolléga modolt nem jó, ez egy sima halogén pilács. Szét fog olvadni benne az előtétje, ami ráadásul elektronikus. Azért mert nincs sem hely előtétnek. (remélem tévedek és a dekniben van az előtét)??? Másik mert a hőleadó felülete is töredéke a HQI kasznikénak. Nem arra van tervezve, kitalálva, hogy kb 1000 °C-os izzó hőjét elvezesse. A máik az aszimmetrikus "baromság". Tudni kellene azt, hogy ezek a HQI refik nem erre vannak. Hanem kültéren falra felszerelve nagyobb terek, közvilágítását látják el. Ha akvarisztikai szimmetrikus pilács kell az zsebbe nyúlós mutatvány. Akkor még a pilcsok üvegeinek az anyag minőségéről nem is beszéltünk. Egyáltalán nem biztos, hogy azonos??? Te,Sly,olvass már figyelmesebben légyszi,nem baromság hanem borzalom Erről a kültéri témáról jut eszembe,oké hogy szellősebb kint,de hogy süti a nap ezerrel,arról mi a véleményed? Azonkívűl miért olvadna szét az előtétje?? Ezek az elektronikus előtétek nem a lámpa testbe vannak beépítve,amit pit használ. Csak az izzó hőjét kell elviselni a testnek. Én szívesebben használnék szimmetrikus testet,az akvarisztikai HQI lámpák is szimmetrikusak. A boltban tudod , hogy van szimmetrikus és aszimmetrikus is . Sokkal de sokkal jobbak az aszimmetrikusak nem is értem miért nem terjed el jobban , ha csak nem a dizájn miatt . Egy aszimmetrikus lámpa nem lehet annyira elegáns .. Miért jobbak? Nem csak a fényszórásukban van a különbség? Abban jobbak .. szerintem , no meg jobb az akvárium tulajdonosának is . Nem süt a szemedbe , jobb alatta karbantartani , meg a fene tudja még ...
2014. március 25., kedd 19:27 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: asera írta: SlyChocolate írta: Egy-két dolgot azért nem lenne rossz ha szem előtt tartanátok. Ez a lámpa amit Pit kolléga modolt nem jó, ez egy sima halogén pilács. Szét fog olvadni benne az előtétje, ami ráadásul elektronikus. Azért mert nincs sem hely előtétnek. (remélem tévedek és a dekniben van az előtét)??? Másik mert a hőleadó felülete is töredéke a HQI kasznikénak. Nem arra van tervezve, kitalálva, hogy kb 1000 °C-os izzó hőjét elvezesse. A máik az aszimmetrikus "baromság". Tudni kellene azt, hogy ezek a HQI refik nem erre vannak. Hanem kültéren falra felszerelve nagyobb terek, közvilágítását látják el. Ha akvarisztikai szimmetrikus pilács kell az zsebbe nyúlós mutatvány. Akkor még a pilcsok üvegeinek az anyag minőségéről nem is beszéltünk. Egyáltalán nem biztos, hogy azonos??? Te,Sly,olvass már figyelmesebben légyszi,nem baromság hanem borzalom Erről a kültéri témáról jut eszembe,oké hogy szellősebb kint,de hogy süti a nap ezerrel,arról mi a véleményed? Azonkívűl miért olvadna szét az előtétje?? Ezek az elektronikus előtétek nem a lámpa testbe vannak beépítve,amit pit használ. Csak az izzó hőjét kell elviselni a testnek. Én szívesebben használnék szimmetrikus testet,az akvarisztikai HQI lámpák is szimmetrikusak. A boltban tudod , hogy van szimmetrikus és aszimmetrikus is . Sokkal de sokkal jobbak az aszimmetrikusak nem is értem miért nem terjed el jobban , ha csak nem a dizájn miatt . Egy aszimmetrikus lámpa nem lehet annyira elegáns .. Miért jobbak? Nem csak a fényszórásukban van a különbség?
_________________ K.Tamás
|
2014. március 25., kedd 19:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
asera írta: SlyChocolate írta: Egy-két dolgot azért nem lenne rossz ha szem előtt tartanátok. Ez a lámpa amit Pit kolléga modolt nem jó, ez egy sima halogén pilács. Szét fog olvadni benne az előtétje, ami ráadásul elektronikus. Azért mert nincs sem hely előtétnek. (remélem tévedek és a dekniben van az előtét)??? Másik mert a hőleadó felülete is töredéke a HQI kasznikénak. Nem arra van tervezve, kitalálva, hogy kb 1000 °C-os izzó hőjét elvezesse. A máik az aszimmetrikus "baromság". Tudni kellene azt, hogy ezek a HQI refik nem erre vannak. Hanem kültéren falra felszerelve nagyobb terek, közvilágítását látják el. Ha akvarisztikai szimmetrikus pilács kell az zsebbe nyúlós mutatvány. Akkor még a pilcsok üvegeinek az anyag minőségéről nem is beszéltünk. Egyáltalán nem biztos, hogy azonos??? Te,Sly,olvass már figyelmesebben légyszi,nem baromság hanem borzalom Erről a kültéri témáról jut eszembe,oké hogy szellősebb kint,de hogy süti a nap ezerrel,arról mi a véleményed? Azonkívűl miért olvadna szét az előtétje?? Ezek az elektronikus előtétek nem a lámpa testbe vannak beépítve,amit pit használ. Csak az izzó hőjét kell elviselni a testnek. Én szívesebben használnék szimmetrikus testet,az akvarisztikai HQI lámpák is szimmetrikusak. A boltban tudod , hogy van szimmetrikus és aszimmetrikus is . Sokkal de sokkal jobbak az aszimmetrikusak nem is értem miért nem terjed el jobban , ha csak nem a dizájn miatt . Egy aszimmetrikus lámpa nem lehet annyira elegáns ..
2014. március 25., kedd 19:12 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Oké hiszek Neked. Apropó azt a drága előtét miért is lett kiszedve?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 25., kedd 18:07 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Hidd el sly, hogy nem olyan meleg a lámpa test, már egy hete így használom.
|
2014. március 25., kedd 18:03 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Egy-két dolgot azért nem lenne rossz ha szem előtt tartanátok. Ez a lámpa amit Pit kolléga modolt nem jó, ez egy sima halogén pilács. Szét fog olvadni benne az előtétje, ami ráadásul elektronikus. Azért mert nincs sem hely előtétnek. (remélem tévedek és a dekniben van az előtét)??? Másik mert a hőleadó felülete is töredéke a HQI kasznikénak. Nem arra van tervezve, kitalálva, hogy kb 1000 °C-os izzó hőjét elvezesse. A máik az aszimmetrikus "baromság". Tudni kellene azt, hogy ezek a HQI refik nem erre vannak. Hanem kültéren falra felszerelve nagyobb terek, közvilágítását látják el. Ha akvarisztikai szimmetrikus pilács kell az zsebbe nyúlós mutatvány. Akkor még a pilcsok üvegeinek az anyag minőségéről nem is beszéltünk. Egyáltalán nem biztos, hogy azonos??? Te,Sly,olvass már figyelmesebben légyszi,nem baromság hanem borzalom Erről a kültéri témáról jut eszembe,oké hogy szellősebb kint,de hogy süti a nap ezerrel,arról mi a véleményed? Azonkívűl miért olvadna szét az előtétje?? Ezek az elektronikus előtétek nem a lámpa testbe vannak beépítve,amit pit használ. Csak az izzó hőjét kell elviselni a testnek. Én szívesebben használnék szimmetrikus testet,az akvarisztikai HQI lámpák is szimmetrikusak.
|
2014. március 25., kedd 17:16 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egy-két dolgot azért nem lenne rossz ha szem előtt tartanátok. Ez a lámpa amit Pit kolléga modolt nem jó, ez egy sima halogén pilács. Szét fog olvadni benne az előtétje, ami ráadásul elektronikus. Azért mert nincs sem hely előtétnek. (remélem tévedek és a dekniben van az előtét)??? Másik mert a hőleadó felülete is töredéke a HQI kasznikénak. Nem arra van tervezve, kitalálva, hogy kb 1000 °C-os izzó hőjét elvezesse. A máik az aszimmetrikus "baromság". Tudni kellene azt, hogy ezek a HQI refik nem erre vannak. Hanem kültéren falra felszerelve nagyobb terek, közvilágítását látják el. Ha akvarisztikai szimmetrikus pilács kell az zsebbe nyúlós mutatvány. Akkor még a pilcsok üvegeinek az anyag minőségéről nem is beszéltünk. Egyáltalán nem biztos, hogy azonos???
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 25., kedd 16:45 |
|
|
asera
|
Mexx2 írta: asera írta: Mexx2 írta: asera írta: Tetszik,sokkal szebb,mint az asszimmetrikus borzalom. Már kérni akartam ,hogy a tiédről tudnál egy távoli képet mutatni? Hogy miként világítja meg az akváriumot és a szobát. Szerintem pont úgy mint a tied Az enyém még nincs felszerelve sajnos. Ha kész lenne akkor a berendezés képeinél felkapcsolnám mert úgy jobban látszik a lávakő. Azt előre mondom,sokat fogod állítgatni összevissza a lámpát
|
2014. március 25., kedd 12:12 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Mexx2 írta: asera írta: Tetszik,sokkal szebb,mint az asszimmetrikus borzalom. Már kérni akartam ,hogy a tiédről tudnál egy távoli képet mutatni? Hogy miként világítja meg az akváriumot és a szobát. Szerintem pont úgy mint a tied Az enyém még nincs felszerelve sajnos. Ha kész lenne akkor a berendezés képeinél felkapcsolnám mert úgy jobban látszik a lávakő.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 25., kedd 12:03 |
|
|