|
Pontos idő: 2024. november 1., péntek 5:45
|
COB (Chip On Board) LED a jövő?
Szerző |
Üzenet |
nebula
Csatlakozott: 2013. augusztus 29., csütörtök 9:42 Hozzászólások: 138
|
az a baj, hogy led esetén mindenki a szalagokra gondol - pedig vannak sokkal jobb dolgok is ledben. a kocka felett 4db ilyen van, mostmár több, mint két éve (2012 szeptembere óta) világítanak napi 8-9 órában: http://www.anrodiszlec.hu/product_info. ... ts_id/6840nagyjából ugyanaz, mint laklynál, de én direkt 12 voltos verzióban kerestem. és a piros növényeknek se gondolom, hogy gondja lenne vele:
|
2014. november 2., vasárnap 12:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
lakly írta: T.Tamás30 írta: Érdekes írás.Azért mart kíváncsi leszek a hosszú távú tapasztalataidra is,hogy a növények miként 'díjazzák" ezt a fajta világítást.
Most már több mint egy éves tapasztalatom van ezzel a ledes technikával. Személyes tapasztalat nagyon szuper mindenkinek ajánlom, aki ilyenen törte a fejét. Vörös növényekkel nincs tapasztalatom, de zöld növényeknél sikeres. A parvulával eddig nem volt sikerem sem fénycsővel, sem pc-vel, ezzel viszont igen. Amióta nem jártam erre több kérdés is volt, megpróbálok válaszolni rájuk. edit86 írta: Papo ezek a led izzók pontosan milyen izzók? Mik a paraméterei ? ( w , lumen , szinhőmérséklet ) Én ilyen izzókat használok http://www.ledmaster.hu/led/LED_izzo/gu-10/gu10_5w_220vcw_1290Csak megerősíteni tudom amit írtál . A zöld növényeknél hibátlan . Valamelyik nap ami képet betettem az utriculariáról , pont ilyen világítás alatt fejlődik.
2014. november 1., szombat 18:21 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
T.Tamás30 írta: Érdekes írás.Azért mart kíváncsi leszek a hosszú távú tapasztalataidra is,hogy a növények miként 'díjazzák" ezt a fajta világítást.
Most már több mint egy éves tapasztalatom van ezzel a ledes technikával. Személyes tapasztalat nagyon szuper mindenkinek ajánlom, aki ilyenen törte a fejét. Vörös növényekkel nincs tapasztalatom, de zöld növényeknél sikeres. A parvulával eddig nem volt sikerem sem fénycsővel, sem pc-vel, ezzel viszont igen. Amióta nem jártam erre több kérdés is volt, megpróbálok válaszolni rájuk. edit86 írta: Papo ezek a led izzók pontosan milyen izzók? Mik a paraméterei ? ( w , lumen , szinhőmérséklet ) Én ilyen izzókat használok http://www.ledmaster.hu/led/LED_izzo/gu-10/gu10_5w_220vcw_1290
|
2014. október 31., péntek 17:36 |
|
|
nebula
|
én végig az alsó határról beszéltem. ha neked bejön, a növények rendben vannak, nincs tápanyaghiányod, se algád, se más gondod, akkor nem gondolom, hogy sok lenne. ez az egyensúly nálad.
|
2014. július 17., csütörtök 23:08 |
|
|
stevbig
Csatlakozott: 2011. szeptember 11., vasárnap 5:47 Hozzászólások: 884 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na hogy egy kicsit én is bekavarjak, én 84 litert világítok egy 150W HQI-val!!!!! Ja és nem érzem soknak!!!
|
2014. július 17., csütörtök 20:57 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
nebula írta: Mexx2 írta: Szerintem jelképesen hívta körtének. jelképesen jól meg is zavart vele, de gondolom ez cél is volt valahol Na szóval a lumen az lumen a fény az fény bár lehetnek változók a képletben. Ami fontos, ha jól értem a lényeget a 12K lumen szám 130 literes medencére nagyon sok? Jah és igen HQI ami 150Wattos izzó (nem körte, bocs). Vicc vót.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. július 17., csütörtök 20:18 |
|
|
nebula
|
Mexx2 írta: Szerintem jelképesen hívta körtének. jelképesen jól meg is zavart vele, de gondolom ez cél is volt valahol
|
2014. július 17., csütörtök 17:41 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
nebula írta: Mexx2 írta: nebula írta: SlyChocolate írta: A gyári adatlap alapján a 150-es körte 12300 lument tud. A medence 130 literes. Csak elosztottam a két értéket. 150es körte? milyen körte? normál izzószálas? de ez végülis mindegy. nálad nem 96 lumen/liter. ha tényleg egy 150 wattos izzó van a tankod fölé lógatva, mindenféle búra, reflektor nélkül, akkor annak 50%-a sem jut a vizedbe. még talán 30% sem, egy normál izzó 300+ fokban szórja a fényt. ezt írtam az irányítottságnál. de ezt tudod is, ha elolvastad, úgyhogy nem teljesen értem a szándékodat, de végülis nem is számít. Neki HQI-ja van és asszimetrikus. az meg mitől körte? Szerintem jelképesen hívta körtének.
_________________ K.Tamás
|
2014. július 17., csütörtök 15:04 |
|
|
nebula
|
Mexx2 írta: nebula írta: SlyChocolate írta: A gyári adatlap alapján a 150-es körte 12300 lument tud. A medence 130 literes. Csak elosztottam a két értéket. 150es körte? milyen körte? normál izzószálas? de ez végülis mindegy. nálad nem 96 lumen/liter. ha tényleg egy 150 wattos izzó van a tankod fölé lógatva, mindenféle búra, reflektor nélkül, akkor annak 50%-a sem jut a vizedbe. még talán 30% sem, egy normál izzó 300+ fokban szórja a fényt. ezt írtam az irányítottságnál. de ezt tudod is, ha elolvastad, úgyhogy nem teljesen értem a szándékodat, de végülis nem is számít. Neki HQI-ja van és asszimetrikus. az meg mitől körte? felső határról egyébként egy szót nem szóltam, se Icepeak. alsóról beszéltünk.
|
2014. július 17., csütörtök 11:00 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
nebula írta: SlyChocolate írta: A gyári adatlap alapján a 150-es körte 12300 lument tud. A medence 130 literes. Csak elosztottam a két értéket. 150es körte? milyen körte? normál izzószálas? de ez végülis mindegy. nálad nem 96 lumen/liter. ha tényleg egy 150 wattos izzó van a tankod fölé lógatva, mindenféle búra, reflektor nélkül, akkor annak 50%-a sem jut a vizedbe. még talán 30% sem, egy normál izzó 300+ fokban szórja a fényt. ezt írtam az irányítottságnál. de ezt tudod is, ha elolvastad, úgyhogy nem teljesen értem a szándékodat, de végülis nem is számít. Neki HQI-ja van és asszimetrikus.
_________________ K.Tamás
|
2014. július 17., csütörtök 10:47 |
|
|