Szerző |
Üzenet |
friz74
Csatlakozott: 2014. november 25., kedd 22:53 Hozzászólások: 813
|
Igen, fedő alatt. Az edény alja teljesen vízköves. Már 2 éve ugyanazt használom. A tetején szoktam látni szmötyit, miután kihűlt, amit pelussal szűrök meg.
|
2016. február 2., kedd 21:43 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
friz74 írta: Én kb.10 percig forralom. Gondolom fedő alatt ,hogy a párolgás ne legyen számottevő . Szokott valamilyen fehér szmötyi összegyűlni az edény alján ,mint kicsapódott Mg- vagy Ca -karbonát?
|
2016. február 2., kedd 21:39 |
|
|
friz74
Csatlakozott: 2014. november 25., kedd 22:53 Hozzászólások: 813
|
Én kb.10 percig forralom.
|
2016. február 2., kedd 21:35 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Tudom ,ismerem és figyelemmel kísértem a a projected, de érdemleges választ még senkitől nem kaptam a feldobott kérdésre. Én is RO-vízzel akvarizálok ,szóval pusztán csak a kíváncsiság miatt dobtam fel a topicot . A net tele van a forralással történő vízlágyítás találataival ,meg hogy a forralással megszűntethető a víz karbonát keménysége. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mennyi ideig kéne forralni ,és hogy igazából mennyit is tudnánk megszüntetni a KH-ból . Azért itt a gugli feldob pár értelmes találatot: https://www.google.hu/webhp?source=search_app&gfe_rd=cr&ei=XhCxVrTlL8bj8wfa_7Jw&gws_rd=ssl#q=v%C3%ADzl%C3%A1gy%C3%ADt%C3%A1s+forral%C3%A1ssalMost akkor megszűntethető a karbonát keménység ,vagy lejjebb vihető ,vagy az egésznek semmi értelme?
|
2016. február 2., kedd 21:26 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Annó kis iskolás korunkba tanították ha a vizet elpárologtatjuk akkor az edény alján a víz só tartalma ott marad. Lásd így működnek a tengeri sót készítő cégek is. Ha már forraltok akkor csináljátok a jó Magyar szokás szerint lepárlással! Pálinka főzés!!! Anno az ozmó előtt én így toltam a lágy vizet... http://www.akvaforum.hu/csinald-magad-barkacs-megoldasok/diy-vizleparo-avagy-vizlagyitas-hazilag-t292-10.html#p6600
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. február 2., kedd 20:05 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
friz74 írta: Én forralt vízzel akvarizálok. Megmértem(Neptun cseppteszt) Csapvíz: Gh:9 Kh:6 Forralt víz: Gh:9 Kh:5 Sokat tehát nem jelent. Nem is tudom, hogy minek forralgatom? De legalább klór nincs benne! Én is valami ilyenre számítottam, de nem akartam a levegőbe okoskodni
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. február 2., kedd 18:44 |
|
|
friz74
Csatlakozott: 2014. november 25., kedd 22:53 Hozzászólások: 813
|
Én forralt vízzel akvarizálok. Megmértem(Neptun cseppteszt) Csapvíz: Gh:9 Kh:6 Forralt víz: Gh:9 Kh:5 Sokat tehát nem jelent. Nem is tudom, hogy minek forralgatom? De legalább klór nincs benne!
|
2016. február 2., kedd 8:42 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
N-emy írta: SlyChocolate írta: N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás? Nem a desztillálásra gondolok , csak a sima forralásra . Elvileg valemennyire meg lehet szüntetni a karbonátkeménységet a vízben, hiszen forralás után jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze az edény alján. De nyugodtan meg is győződhetsz róla ,hogy ha mérsz KH-t forralás előtt és utána is. Én konkrétan arra lennék kiváncsi ,hogy mennyivel lehet lejjebb vinni ezt az értéket . Nem tudom, hogy számottevő mértékű hatása lenne-e... tényleg meg kellene mérni
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. február 1., hétfő 22:58 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
SlyChocolate írta: N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás? Nem a desztillálásra gondolok , csak a sima forralásra . Elvileg valemennyire meg lehet szüntetni a karbonátkeménységet a vízben, hiszen forralás után jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze az edény alján. De nyugodtan meg is győződhetsz róla ,hogy ha mérsz KH-t forralás előtt és utána is. Én konkrétan arra lennék kiváncsi ,hogy mennyivel lehet lejjebb vinni ezt az értéket .
|
2016. február 1., hétfő 21:52 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 30., szombat 23:55 |
|
|