Szerző |
Üzenet |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
De jó kis oldal, mentettem..
|
2016. december 5., hétfő 18:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
2016. december 5., hétfő 15:00 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Multis írta: JANNUS333 írta: Teljes recept por algára.. felborult tápozás, vízcsere elmaradássa...vízcserénél ha leengeted a vizet aztán töröld az üvegről és hagy egy kicsit levegőzni... Amig rendesen tápoztam és cseréltem a vizet akkor is jelen volt.Levegőztetni szoktam az üveget törlés után de mivel kb. csak a feléig szívom le így mindig volt honnan újra elszaporodnia.De most hátha visszavonulót fújt... Ámen..úgy legyen..
|
2016. június 9., csütörtök 19:11 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
JANNUS333 írta: Teljes recept por algára.. felborult tápozás, vízcsere elmaradássa...vízcserénél ha leengeted a vizet aztán töröld az üvegről és hagy egy kicsit levegőzni... Amig rendesen tápoztam és cseréltem a vizet akkor is jelen volt.Levegőztetni szoktam az üveget törlés után de mivel kb. csak a feléig szívom le így mindig volt honnan újra elszaporodnia.De most hátha visszavonulót fújt...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2016. június 9., csütörtök 18:22 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Multis írta: Üdv Úgy néz ki sikerül megszabadulnom ettől a fránya algától. Kb. 3 hete kezdődött itthon a lakásfestés és az akvát is odébb kellett pakolnom. Víz leszív ,odébb cipel, víz vissza majd 1 hétre rá ismét a következő manőver. Vízcsere nem volt ezen idő alatt , azt a vizet tettem vissza amit kivettem sőt még nem is tápoztam. Illetve ami még említésre méltó - és lehet ez a megoldás kulcsa most nálam - ,hogy a nagynyomású CO2 is kivételre került és azóta sincs beüzemelve. Pár nap elteltével arra lettem figyelmes, hogy a csigák és az oto mintha letudná takarítani az üvegről az algát,kézzel végigsimítva az üveget az volt megfigyelhető, hogy az alga könnyedén leválik az üvegről és nyálkás/kocsonyás állaga van. Azóta volt 2x vízcsere nagy algakaparással egybekötve és eddig úgy néz ki hogy visszavonulót fújt a GDA.Vízfelszínen lévő hártya is drasztikusan visszaszorult és a víz habzása is teljes mértékben megszűnt.Tápozás visszaállt az eredeti menetrendre - 3ml Aqua Line planter / 8ml Aqua Line macro / 2ml Liqui carbo / 0,2ml Aqua Line vas Teljes recept por algára.. felborult tápozás, vízcsere elmaradássa...vízcserénél ha leengeted a vizet aztán töröld az üvegről és hagy egy kicsit levegőzni...
|
2016. június 9., csütörtök 15:33 |
|
|
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Üdv Úgy néz ki sikerül megszabadulnom ettől a fránya algától. Kb. 3 hete kezdődött itthon a lakásfestés és az akvát is odébb kellett pakolnom. Víz leszív ,odébb cipel, víz vissza majd 1 hétre rá ismét a következő manőver. Vízcsere nem volt ezen idő alatt , azt a vizet tettem vissza amit kivettem sőt még nem is tápoztam. Illetve ami még említésre méltó - és lehet ez a megoldás kulcsa most nálam - ,hogy a nagynyomású CO2 is kivételre került és azóta sincs beüzemelve. Pár nap elteltével arra lettem figyelmes, hogy a csigák és az oto mintha letudná takarítani az üvegről az algát,kézzel végigsimítva az üveget az volt megfigyelhető, hogy az alga könnyedén leválik az üvegről és nyálkás/kocsonyás állaga van. Azóta volt 2x vízcsere nagy algakaparással egybekötve és eddig úgy néz ki hogy visszavonulót fújt a GDA.Vízfelszínen lévő hártya is drasztikusan visszaszorult és a víz habzása is teljes mértékben megszűnt.Tápozás visszaállt az eredeti menetrendre - 3ml Aqua Line planter / 8ml Aqua Line macro / 2ml Liqui carbo / 0,2ml Aqua Line vas
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2016. június 9., csütörtök 13:16 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
|
2016. május 3., kedd 21:59 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
papó írta: JANNUS333 írta: Mi újság a por alga projektel?? Én már egész jol elő tudom idézni... Én is úgy vélem-tapasztalom hogy a tápozás "rendszertelené" válása illetve a micro-macro helytelen aránya egy kis plusz fénnyel verhetetlen eredményt hoz. Igen .. a kapkodás és felesleges macro .. Kopp .. kopp. nekem most nincs . cyanora hajtok Az is érdekes...nekem sikerűlt pik pak eltüntetni...pedig az ecsettel harcoltam...áramlás-mulm paktumra gyanakszom nála..
|
2016. május 3., kedd 21:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
JANNUS333 írta: Mi újság a por alga projektel?? Én már egész jol elő tudom idézni... Én is úgy vélem-tapasztalom hogy a tápozás "rendszertelené" válása illetve a micro-macro helytelen aránya egy kis plusz fénnyel verhetetlen eredményt hoz. Igen .. a kapkodás és felesleges macro .. Kopp .. kopp. nekem most nincs . cyanora hajtok
2016. május 3., kedd 21:13 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
|
Mi újság a por alga projektel?? Én már egész jol elő tudom idézni... Én is úgy vélem-tapasztalom hogy a tápozás "rendszertelené" válása illetve a micro-macro helytelen aránya egy kis plusz fénnyel verhetetlen eredményt hoz.
|
2016. május 3., kedd 19:58 |
|
|