Szerző |
Üzenet |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Mexx2 írta: És a víz mitől habosodhat? Az általában kicsapodott fehérje. Ez tengeri akváriumban hatvanyozottan elofordul ezért is ott minden esetben kötelező a felszin leszivasa.
|
2015. december 16., szerda 15:10 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Mexx2 írta: És a víz mitől habosodhat? Ha nincs hím betta az akváriumban, akkor szerves bomlástermékektől. Olyan anyagoktól, amik vízben rosszul oldódnak, kicsapódnak hab formájában (gáz-folyadék heterogén diszperz rendszer ). Ugyanaz a folyamat játszódik le, mint amit mi fiúk jól ismerünk a wc-ben, vagy amit a szennyvíztisztáskor, illetve a tengeri akváriumok fehérjelehabzóiban használunk. Édesvízi akváriumban a habzó felszín elégtelen biológiai szűrésre, berohadt talajra utal.
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2015. december 16., szerda 12:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: És a víz mitől habosodhat? Bomlástermék ..
2015. december 16., szerda 12:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
És a víz mitől habosodhat?
_________________ K.Tamás
|
2015. december 16., szerda 12:15 |
|
|
rigoszabi
Csatlakozott: 2015. szeptember 10., csütörtök 19:53 Hozzászólások: 112
|
Én a következőképp jártam. Fodrozódott ugyan a vízfelszín, mégis oxigéniány alakult ki az akiban. (Több lett a hal ami ehhez némileg hozzájárult, illetve némi surface scum leszigetelte a felszínt.)
Meg is jelent a barnaalga az aljzaton (montecarlo szőnyegen). Beüzemeltem éjszakánként 4-6 órára egy kis légpumpát ami megoldotta mindezt, visszavonulót fújt a barnaalga. De azt is meg kell jegyezzem, hogy a co2-t is kihajtja, ahogy itt el is "hangzott" már. A DC reagense még sosem volt kék, most inkább kéknek mondanám, mint zöldnek, így a légpumpát már nem minden nap, illetve csak 2-3 órán át üzemeltetem. Úgy érzem közelítek az egyensúly felé.
Pl. Komolyabb vízcsere utáni éjjelre egyáltalán nem kapcsolom fel az oxigénpumpát.
|
2015. december 15., kedd 16:31 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Ja és akinél eddig nem volt semmi gond az ne változtasson semmit...szerintem...
|
2015. december 15., kedd 16:03 |
|
|
Selena
|
Mexx2 írta: Szóval a lényeg, hogy a víz fodrozzon. És mi van akkor ha valakinek eddig nem fodrozta a vizet és úgy működött faszán az akvárium. Ha megváltoztatja akkor lehet belőle problémája a változást követően vagy semmi sem fog történni? Én inkább úgy fogalmaznék hogy a lényeg az hogy meglegyen az ideális gazcsere. Hogy ez a felszin mozgatasaval vagy egy legpumpaval történik az megint egy másik kérdés, kinek mi a kényelmesebb...de ahogy papo is írja én a legpumpara szavazok
|
2015. december 15., kedd 15:54 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szóval a lényeg, hogy a víz fodrozzon. És mi van akkor ha valakinek eddig nem fodrozta a vizet és úgy működött faszán az akvárium. Ha megváltoztatja akkor lehet belőle problémája a változást követően vagy semmi sem fog történni?
_________________ K.Tamás
|
2015. december 15., kedd 15:21 |
|
|
Selena
|
papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: Mármint ahol nincsenek...igen, így már érthető... Nem azokban is megy éjjel nappal a CO2 ahol vannak halak .. Csak módjával . Olyan 2 másodperc alatt 1 bubi . Na, ma is tanultam valamit! Köszönöm! Ha ph-ban kellene megadod, mennyi lenne este villanyoltas után a pH? Napközben ugye 6,3-6,7-ig van beallitva... Reggel rámérek . Oké ? Papo, sikerült ramerned? Nem sikerült Annyi vacak amennyi ma reggel volt .. Ne tudd meg Délbe lett volna időm , de akkor meg már minek .. De nincs elfelejtve ... Rendben, semmi gond...ha van időd légyszíves merjel rá. Addigis leveszem az éjszakai beállítást +1-rol +0,5-re.
|
2015. december 15., kedd 14:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Selena írta: papó írta: Selena írta: papó írta: Selena írta: Mármint ahol nincsenek...igen, így már érthető... Nem azokban is megy éjjel nappal a CO2 ahol vannak halak .. Csak módjával . Olyan 2 másodperc alatt 1 bubi . Na, ma is tanultam valamit! Köszönöm! Ha ph-ban kellene megadod, mennyi lenne este villanyoltas után a pH? Napközben ugye 6,3-6,7-ig van beallitva... Reggel rámérek . Oké ? Papo, sikerült ramerned? Nem sikerült Annyi vacak amennyi ma reggel volt .. Ne tudd meg Délbe lett volna időm , de akkor meg már minek .. De nincs elfelejtve ...
2015. december 15., kedd 14:15 |
|
|