Szerző |
Üzenet |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A kvarchomok alá megy...a tetejére már beseprő homok..ami igen apró szemű...olyan mint a dekorhomok...abban nem nő könnyen semmi... Én nálam nem azzal van beseperve...nő is benne ninden földi jó
|
2016. november 23., szerda 19:28 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: Minden kvarchomokban lehet növényt tartani vagy van különbség kvarchomok és kvarchomok között is? Ha a szemcsenagyság megfelelő és nem tartalmaz olyan anyagokat amelyek a víz paramétereit befolyásolják akkor teljesen mind egy a kvarchomok származása. Csak azért kérdezem mert a térkövek közé is kvarchomokot szoktak szórni, mert abban nem tud a gaz és más növény tápanyagot felszedni és ezáltal megmaradni. És vannak olyan akváriumi növények amik inkább a gyökerükön veszik fel a tápanyagot. Nincs logika a kettő között?
_________________ K.Tamás
|
2016. november 23., szerda 19:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: Minden kvarchomokban lehet növényt tartani vagy van különbség kvarchomok és kvarchomok között is? Ha a szemcsenagyság megfelelő és nem tartalmaz olyan anyagokat amelyek a víz paramétereit befolyásolják akkor teljesen mind egy a kvarchomok származása.
2016. november 23., szerda 18:14 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Minden kvarchomokban lehet növényt tartani vagy van különbség kvarchomok és kvarchomok között is?
|
2016. november 23., szerda 11:43 |
|
|
fenomen
|
Köszi papó!!!
|
2014. december 7., vasárnap 13:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Sziasztok!
A kérdésem, hogy a talajomat, amely kvarchomok, nem-e gond, ha kb. 2 cm-t leszívok, átmosom, majd visszateszem az aksiba. Azért gondoltam erre, mert a felső réteg már nagyon koszos és nem valami szép látvány.
Válaszokat előre is köszönöm! Nem nem gond, én is sokszor kiemelem a tetejét talajporszívóval és mosás után megy vissza. Ha egy csővel direkt leszívod az is jó megoldás
2014. december 7., vasárnap 12:32 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
A kérdésem, hogy a talajomat, amely kvarchomok, nem-e gond, ha kb. 2 cm-t leszívok, átmosom, majd visszateszem az aksiba. Azért gondoltam erre, mert a felső réteg már nagyon koszos és nem valami szép látvány.
Válaszokat előre is köszönöm!
|
2014. december 7., vasárnap 12:26 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
boszeb írta: Szia! Alaposan ki kellett mosni mert poros volt. Elég sárga lé jött le róla a portól. Nem is értem hogy lehet szűrőhomok a neve Gondolom miután betöltik a szűrőbe kimosatják. Értem köszi. Mondjuk valószínű az agyagtól volt sárga a víz.
|
2014. február 2., vasárnap 10:41 |
|
|
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Szia! Alaposan ki kellett mosni mert poros volt. Elég sárga lé jött le róla a portól. Nem is értem hogy lehet szűrőhomok a neve Gondolom miután betöltik a szűrőbe kimosatják.
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. február 2., vasárnap 1:37 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
boszeb írta: Én ilyet használtam fel: Ez uszodatech. homok. Ezzel töltik itt a melóhelyemen a szűrőt is:)) Használat előtt átöblítetted? Vagy ezeket ki kell mosni, vagy már eleve kezelve vannak?
|
2014. február 1., szombat 12:42 |
|
|